Audio/Video/Navigatie

Muzica in masina

Cum se poate da muzica mai tare ?

Muzica in masina

Mesajde arghi » 30 Mar 2012, 17:09

Salut,

Sunt proaspatul posesor al unui FF1 2001 16.
Cum sistemul audio al masinii poate reda numai muzica in format TRACK, si nu mp3, simt nevoia sa fac ceva in privinta asta.

Momentan am identificat 3 posibilitati care sa imi faciliteze conectarea telefonului(sau stick usb) la sistemul audio:

1. Modulator fm - nu mi se pare ceva viabil, pentru ca am senzatia ca se aude cam fâşâit
2. Car kit - o varianta buna, dar cam scumpa.
3. Schimbarea player-ului masinii cu unul aftermarket care sa citeasca mp3. Cred ca ar fi bataie cam mare de cap cu chestia asta.
4. La modelele mai noi de ford am vazut ca au o mufa de conectare pentru auxiliar. Parintii mei au asa ceva la masina si era foarte folositoare. Si asa ceva ar fi bun, dar la FF1 nu cred ca e posibil.

Eu nu am experienta tehnica si in plus e prima mea masina...

Personal inclin spre car kit, insa e cam scump. Am gasit unul aici http://store.falcon.ro/produse/203-car-kit/180-sisteme-car-kit/971-the-trustyone---car-kit-bluetooth-hands-free-comanda-la-distanta-apelare-vocala-music-streaming-.html Daca l-a folosit cineva si poate sa imi impartaseasca ceva din experienta proprie as fi recunoscator. Cum se aude, folosirea cu bluetooth cu telefon si mai ales player-ul. Nu stiu exact cum se face montarea pentru a folosi boxele sistemului audio.

Daca forumistii mai experimentati au alte variante pentru a folosi un mp3 player, telefon sau stick usb pentru muzica, ascult cu placere.
Ford Focus 2001 1.6 16V
arghi
Incepator

Maşina: Ford Fusion Comfort 2008 1.4 80 CP

Re: Muzica in masina

Mesajde gangea » 30 Mar 2012, 17:54

Salut.
daca montezi un player aftermarket, sound-ul general se va modifica - basul se va pierde, comenzile de langa volan nu vor mai functiona decat daca vei achizitiona un adaptor.
La unele modele de sony cu o mica modificare fct - rubrica AUDIO.
Parerea mea este sa astepti pana ai bani suficienti pentru a realiza toate modif necesare - player, amp, dif.
Sau poti incepe sa le iei pe rand, poti incepe cu un player, apoi dif sila final daca mai este cazul amp.
Atunci cand se va intampla asta, iti recomand sa mergi la un magazin care are de toate si sa faci probe pe masina pana gasesti ceva care sa iti multumeasca gusturile.
Pentru alte detalii consulta rubrica Audio.
Bafta.
Actual FF2
ex FF1 , dezmembrez focus 1.8 tddi, 90cp, C9DB - proprietar
gangea
Member

Maşina: Focus 2, 1.6 tdci, G8DA, 109+ cai
VIN: WF05XXGCD57E80920

Mesajde arghi » 30 Mar 2012, 18:26

Intr-adevar e mai bine asa.
Deci player-ul ar trebui sa fie un sony? Modelele care se gasesc si pe focus 2 sunt compatibile? Ma poti directiona catre niste modele?
Intreb asta, pentru ca din cate stiu eu(nu prea multe), nu sunt playere care sa citeasca mp3 pe focus1.

Multumesc anticipat si scuze pentru intrebarile stupide.
Ford Focus 2001 1.6 16V
arghi
Incepator

Mesajde titocus » 30 Mar 2012, 18:31

Vezi ca am postat eu legat de mufe adaptoare, rama adaptoare si playere in alte topicuri exact cu aceasta "problema" pe care o ai tu.
Sfatul meu e sa iei ceva aftermarket de calitate, eventual cu handsfree bluetooth incorporat + USB daca vrei sa folosesti si stick de memorie. Sony a decazut f. mult din pct. meu de vedere dar alegerea iti apartine in totalitate.
Varianta pe original e veche, prea scumpa si cel mai probabil uzata partea de laser chiar daca gasesti.
Sa ai noroc de masina !
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde bobby-ford » 30 Mar 2012, 18:39

cel mai bine este sa iei un player nou, dar nu cauta unul cat mai ieftin si cat mai dotat ca te vei pacali. investeste macar 500 ron si pe moment este suficient. iti recomand sa mergi la un centru care se ocupa de muzica in auto pentru ca au preturi mai bune in general si scapi de multe probleme: achizitia produsului, montare, garantie sunt in acelasi loc. apoi daca esti pasionat vei gasi usor in ce sa bagi banii, difuzoare noi, amplificator, subwoofer, insonorizare masina etc.
bobby-ford
Gold Member

Maşina: Mondeo mk1 - 1993 dohc 1,6l 16v

Mesajde titocus » 30 Mar 2012, 18:43

Sau mai bine sa bage ceva bani in distributie, filtre, ulei si alte consumabile pt. inceput ca sa mearga linistit la drum. :) ..si abia apoi partea de audio. Cel putin eu asa am facut cand am luat Focusul. ;)
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde Florin21 » 30 Mar 2012, 19:15

Nu vreau sa se considere reclama, dar varianta cea mai ieftina este aceasta: http://www.xcarlink.ro/ford.html
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde arghi » 30 Mar 2012, 21:43

@titocus Din fericire masina este pusa la punct. Are consumabilele schimbate si merge bine.
Mi se pare o varianta buna xCarLink, insa nu stiu daca este compatibil cu player-ul meu - 6000. As vrea sa pastrez comenzile de la volan. A folosit cineva adaptorul asta ? Are un pret acceptabil, si face exact ce vreau eu.
Ford Focus 2001 1.6 16V
arghi
Incepator

Mesajde Florin21 » 30 Mar 2012, 21:56

Iti dai seama ca nu vorbeam in necunostiinta de cauza. Am asa ceva si functioneaza ireprosabil. Merge pe modelul tau de cd-player nu trebuie facuta nici o modificare ulterioara, comenzile de pe volan functioneaza si ele. Muzica o pui in 6 foldere intitulate CD01, CD02, .... CD06. In fiecare folder poti pune cate 99 de melodii maxim. Practic este o magazie de cd-uri digitala. Restul detaliilor le afli de pe site-ul respectiv daca doresti chiar sa te informezi si ai rabdare sa citesti...
Inca o data, ma repet, va rog sa nu se considere reclama, mie unul mi se pare o solutie viabila, convenabila ca pret, care suna bine, ai avantajul ca poti pastra unitatea audio a masinii, comenzile audio de pe volan si nu trebuie sa umbli cu tot felul de mufe si adaptoare.
Ultima oară modificat de Florin21 pe 30 Mar 2012, 22:08, modificat 1 dată în total.
Florin21
1nsane Member

Mesajde arghi » 30 Mar 2012, 22:08

Dupa ce am dat un search pe google, cred ca am ajuns la clipul tau de pe youtube. Banuiesc ca ti l-ai instalat singur.
Am vazut si un kit bluetooth pe site. Ai idee cum functioneaza? As vrea si asa ceva pentru telefon.
Si multumesc pentru idee, o sa imi cumparu un gadget din asta.
Ford Focus 2001 1.6 16V
arghi
Incepator

Mesajde Florin21 » 30 Mar 2012, 22:14

Pai nu este mare inginerie sa il montezi. Introduci mufa de la el in mufa pentru magazia de cd-uri si gata... asta este totul... Despre modelul cu bluetooth banuiesc ca face acelasi lucru, dar nu m-a pasionat pentru ca nu imi place sa vorbesc la telefon in timp ce conduc, chiar folosind un headset sau o casca bluetooth, consider ca imi distrage atentia... daca am ceva de vorbit la telefon mai bine opresc si vorbesc dupa care imi reiau calatoria.
Suna si vorbeste cu cei de pe site, eu asa am procedat, au fost foarte amabili si mi-au raspuns la toate intrebarile.
Florin21
1nsane Member

Mesajde arghi » 30 Mar 2012, 22:18

Ok. M-am lamurit, multumesc.
Ford Focus 2001 1.6 16V
arghi
Incepator

Mesajde gadgeto » 02 Apr 2012, 22:02

Personal as considera o solutie mai OK carkit-ul, mai exact in cazul tau Parrot MKI9000. NOVERO nu sunt rai, insa Parrot este liderul mondial in domeniu - calitate a sunetului exceptionala atat pentru tine cat si pentru apelant dublate de o fiabilitate foarte buna a ansamblului. In plus fata de solutia XCarLink, la pretul cu doar un pic mai mare beneficiezi de compatibilitate iPod/iPhone pentru redarea de muzica, in plus fata de USB si AUX-IN si de conectivitate BT pentru telefonul mobil (inclusiv profil A2DP pentru redarea wireless a melodiilor stocate in memoria acestuia). In plus, din punct de vedere ai amplificarii, cei 20W RMS pe canal ai amplificatorului integrat in unitatea Parrot suna mai bine decat marea majoritate a playerelor stock entry-level. Detalii despre unitate poti gasi la http://gadgeto.ro/magazin/car-kit/parro ... t-mki-9000
www.gadgeto.ro - Cele mai bune preturi la electronice auto. Consultanta GRATUITA, transport GRATUIT oriunde in tara, preturi preferentiale pentru forumisti
gadgeto
Incepator

Maşina: Ford

Mesajde razvan1974 » 08 Iul 2012, 07:08

Nu mai imi functioneaza cd-ul.Care ar fi cea mai buna solutie solutie?Sa cumpar unul la fel sau sa schimb sistemul?
razvan1974
Incepator

Mesajde bobby-ford » 08 Iul 2012, 15:33

sa iei altul inseamna tot sh? mai bine pui ceva nou
bobby-ford
Gold Member

Mesajde razvan1974 » 08 Iul 2012, 17:56

$1 scrie:$2a iei altul inseamna tot sh? mai bine pui ceva nou

Cel care este pe masina, este modelul din fabrica si imi place cum se vede.
Ma gandesc sa nu arate urat cu altceva.Nu stiu daca comenzile de pe volan vor mai functiona.
razvan1974
Incepator

Mesajde bobby-ford » 08 Iul 2012, 20:16

ce ford ai? sunt convins ca poti gasi ceva sa dea mai bine si sa fie functionale si comenzile. din cate imi aduc aminte la mine, casetofonul nou avea posibilitatea asta , dar nu am eu comenzi la volan
bobby-ford
Gold Member

Mesajde razvan1974 » 09 Iul 2012, 06:17

$1 scrie:$2e ford ai? sunt convins ca poti gasi ceva sa dea mai bine si sa fie functionale si comenzile. din cate imi aduc aminte la mine, casetofonul nou avea posibilitatea asta , dar nu am eu comenzi la volan

ford focus din 2008 , este modelul cu farurile alungite.
razvan1974
Incepator

Înapoi la Audio/Video/Navigatie