Audio/Video/Navigatie

Recomadare unitate 2DIN aftermarket pentru S-Max 2012

Cum se poate da muzica mai tare ?

Recomadare unitate 2DIN aftermarket pentru S-Max 2012

Mesajde Zuzg7 » 14 Noi 2013, 12:04

Buna ziua,
Ma intereseaza sa schimb la un S-max 2012 unitatea Sony din fabrica ( care din punctul meu de vedere se aude f prost ) cu o unitate aftermarket - am cochetat o perioada cu ideea unei unitati Pioneer AppRadio2 , insa masina o foloseste in mod frecvent sotia si mai mult ca sigur MirrorLink-ul ii va da batai de cap .
Dupa ceva cercetare m-am oprit la Clarion NX702E - ce parere aveti de unitatea aceasta ? Ar fi ceva comparabil ca pret ( mai ieftin daca se poate :D ) cu aceleasi caracteristici ( sau mai bune ) si care sa aiba claritate/fidelitate ?
Pe partea de navigatie am inteles ca se poate instala igo primo 2.4 cu hartile cele mai noi , deci un plus fata de pionner/alpine.
Zuzg7
Incepator

Maşina: Fiesta

Re: Recomadare unitate 2DIN aftermarket pentru S-Max 2012

Mesajde The29041993 » 14 Noi 2013, 14:43

Pe hartie arata bine clarionul dar live nu am vazut. De ce nu incerci ceva tip oem http://car-audio.anunturi-auto.4tuning. ... 53203.html ?
Nu fac reclama dar eu la asta visez si nu am bani:))
The29041993
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II Sedan 1.6 tdci 90cp (stg 2 ~195cp)
VIN: WF04XXWPD46A03182

Mesajde Zuzg7 » 14 Noi 2013, 16:07

Tip OEM poate insemna multe - eu caut in primul rand calitatea sunetului si apoi functii - nu ma intereseaza internetul in masina ( se poate obtine cu un minirouter mai ieftin ) sau alte brizbrizuri care probabil nu o sa le folosesc - internetul mi se pare utila la navigatii OEM noi - BMW , Audi care folosesc googlemaps , etc - pt browsing mobil am tableta/smartphone.
Cochetez inca cu un headunit china-made cu android insa pana acum nici o unitate de genul nu m-a convins .
Multumesc oricum pentru sfat si astept in continuare pareri/sfaturi .
Zuzg7
Incepator

Mesajde gangea » 22 Noi 2013, 23:11

Salutare,
Ai spus ca te intereseaza mai mult calitatea. Pai atunci de ce pui in discutie "headunit china-made cu android "?
Ori vrei luminite si culori, ori vrei sunet de calitate?
Mai bine nu se va auzi, indiferent ce unitate multimedia iti vei pune, atata timp cat nu folosest un amplificator decent(Focal, DLS, Brax, Helix....).
Am intele ca ai echiparea Sony, atunci deja se aude mai bine decat in multe masini.
Ca sa obti un sunet mai "bun" se complica treaba serioas si sansele de esec sunt mari.
Recomandarea mea este un amplif ok mentru difuzoare si un sub de 8" max 10" (daca vrei sa auda toata lumea atunci de minim unul de 12") bineinteles cu amp.
Varianta mai ieftina si cred eu salvatoare pentru tine (asta daca nu cauti cu adevarat sound-ul de cea mai inalta calitate, ceea ce te va costa incepand de la 700 euro - produse noi) este un sub de max 10" cu un amp de 150w in punte. Recomand firme decente gen Alpine, MTX, Helix sau mai sus...
PS: nu am vrut sa te critic, doar incerc sa te ajut, prin prisma experientei acumulate.
Bafta

Acum am dat cautare pe net la varianta de la Clarion - pai frate costa peste 3000lei.
Daca ai bani si vrei sa faci SQ atunci altfel se pune problema..... Dar daca pui doar asta pe masina nu se merita, rezultatul (din pct de vedere al sunetului) va fi ori prea putin sesizabil ori deloc.
Actual FF2
ex FF1 , dezmembrez focus 1.8 tddi, 90cp, C9DB - proprietar
gangea
Member

Maşina: Focus 2, 1.6 tdci, G8DA, 109+ cai
VIN: WF05XXGCD57E80920

Mesajde Zuzg7 » 22 Noi 2013, 23:44

Multam pentru parere - sony-ul din dotare este de fapt in interior un visteon cu finale mai proaste decat majoritatea navigatiilor china-made - nu putini sunt cei care au upgradat la un china-made si au observat o imbunatatire a sunetului .
Dupa cum spuneam - am cochetat cu ideea , insa nu m-a convins nici o unitate .
Da - clarion-ul e peste 3.000 ron dar la ce contine ( navi - igo-ul ce poate fi updatat , tuner dvb-t integrat , hd-radio , player dual zone ) si mai ales la calitatea sunetului - mi se pare un pret decent .

Am de la ultima masina 2 sub-uri alpine SWR 1242d + statie pentru ele ( alpine ) + statie pentru difuzoarele din portiere ( difuzoarele din portiere le-am lasat pe masina ) .
Ma gandesc la un head-unit care odata achizitionat sa imi permita incet-incet sa pun ce am pe masina + insonorizare + incinte custom pentru macar un woofer + alte difuzoare pentru portiere .
E un proiect destul de ambitios avand in vedere ca sunt pentru masina sotiei :))))) pe care am placerea sa o conduc in concedii.
Zuzg7
Incepator

Înapoi la Audio/Video/Navigatie