Audio/Video/Navigatie

Navi Touchscreen-Ce boxe???

Cum se poate da muzica mai tare ?

Navi Touchscreen-Ce boxe???

Mesajde kml » 12 Aug 2008, 13:19

Ce impedanta pot sa aiba boxele pt sistemul de navigatie cu Touchscreen?Pe masina sunt de 4 Ohmi acum,dar as vrea sa le schimb cu ceva mai bun.Dar,problema este ca nu prea gasesc pe 4 Ohmi,peste tot sunt pe 2 Ohmi.E posibil sa apara ceva probleme din cauza asta?daca le pun pe 2 Ohmi?

Merci!
Ford Mondeo 2.0 TDCI Ghia Shiftronic
kml
Member

Maşina: Ford Mondeo MK3 Ghia 2.0 TDCI DuraShift

Re: Navi Touchscreen-Ce boxe???

Mesajde silkk » 12 Aug 2008, 14:05

Sa-nteleg ca nu prea gasesti boxe aftermarket pe 4Ohm, sau pe 2Ohm?Intreb pt. ca majoritatea boxelor auto au 4Ohm.Daca impedanta boxelor este mai mica decat cea a amplificarii, risti sa arzi finalii amplificatorului.
Ford Focus II 1.6 TDCI
silkk
Ford Freak

Maşina: Focus sedan

Mesajde kml » 12 Aug 2008, 14:52

Pe 2 Ohmi sunt pe toate drumurile.Pe 4 Ohmi aftermarket nu prea sunt.Am gasit ceva,dar gen Blaupunkt,Pioneer,si sincer,nu ma multumeste calitatea sunetului.Vroiam ceva gen JBL sau Infinity,dar din pacate toate sunt pe 2 Ohmi.
kml
Member

Mesajde isotech_ro » 12 Aug 2008, 14:58

$1 scrie:$2e 2 Ohmi sunt pe toate drumurile.Pe 4 Ohmi aftermarket nu prea sunt.Am gasit ceva,dar gen Blaupunkt,Pioneer,si sincer,nu ma multumeste calitatea sunetului.Vroiam ceva gen JBL sau Infinity,dar din pacate toate sunt pe 2 Ohmi.

din pacate riscul este destul de mare sa se arda amplificatoarele finale din unitatea aftermarket, dar asta depinde foarte mult si de calitatea acesteia. daca este un no-name , made in china, parerea mea este sa nu te joci, in orice caz chiar daca pe difuzoare scrie JBL, sansa ca sa fie "china fake" este la fel de mare. totusi difuzoarele de pe ford nu suna foarte rau .... =D>
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde kml » 12 Aug 2008, 15:06

Unitatea nu este aftermarket,este unitatea originala Ford cu touchscreen.Cred ca o sa ma indrept spre o pereche de Alpine,pe 4 Ohmi.
kml
Member

Mesajde silkk » 12 Aug 2008, 15:23

kml, sincer, boxele auto aftermarket sunt in majoritatea lor covarsitoare pe 4Ohm. Ca si exemple de boxe care suna ok,si sunt pe 4 Ohm: DLS (chiar si seria Classic), Focal, JL Audio, Helix, Ground Zero, etc. Bineinteles, asta in afara de deja cunoscutele Alpine, Pioneer, Clarion, etc.

Daca iti trebuiau boxe pe 2 Ohm era o problema mai mare, dar nu pe 4 Ohhm.
Ford Focus II 1.6 TDCI
silkk
Ford Freak

Mesajde kml » 12 Aug 2008, 15:32

Bine,gasesc pe 4 Ohm,dar Hertz,DLS,GZ,Focal au preturi covarsitoare...te rog sa vizitezi un magazin online...Plus ca nu prea sunt dimensiunile de care avem noi nevoie...5x7".Pioneer suna ca niste castoane,Clarion aproape la fel...Alpine sunt ceva mai rasarite....Va tin la curent....oricum intrebarea era daca e ok sa montez difuzoare de 2 Ohmi pe unitate de 4 Ohmi. :-??
kml
Member

Mesajde Alma » 12 Aug 2008, 15:38

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/
eu am dat click pe vreo 3 si numai de 4 ohmi am gasit! nu stiu cum tu nu reusesti!? :-??
gasesti la astia toate marcile pe care le vrei si care nu le vrei ;) de aici iti faci o idee :-"
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde silkk » 12 Aug 2008, 16:01

kml cred ca ori nu am fost foarte explicit in primul post, ori nu s-a inteles cum trebuie. Am raspuns deja ca nu e ok sa montezi boxe de 2Ohm pe amplificare de 4Ohm pt. ca implica riscul de a arde etajul final. Cat despre preturille covarsitoare si dimensiunile boxelor enumerate de mine...e o chestiune subiectiva.

Ca si exemplu, poti opta pt. difuzoare 5X7" de la Hertz, modelul ECX 570 (aprox. 320 RON) sau HCX 570 (pt. o putere ceva mai mare), care sunt conduse chiar bine doar de HU (nu necesita amplificare dedicata) pt. fata. Desigur, asta ca sa nu trebuiasca sa adaptezi niste inele de MDF banale pt. difuzoare normale, de 13 sau 16,5 cm.
Ford Focus II 1.6 TDCI
silkk
Ford Freak

Înapoi la Audio/Video/Navigatie