Cum se poate da muzica mai tare ?
19 Sep 2009, 15:58
A inlocuit cineva doar boxele de pe o Fiesta echipata cu playerul clasic Ford 6000 si ce diferenta a constatat ?
Ma bate un gand sa schimb boxele pentru un sunet mai bun.
Mi-as schimba si HU-ul insa pierd comenzile de pe volan si bordul va arata urat cu toate adaptoarele 2DIN>1DIn care se vand.
22 Sep 2009, 13:02
Multi cititori, reply-uri zero. Inteleg ca cine a schimbat boxele a schimbat si playerul.
Nu-mi place cum vin unitatile 1DIN chiar si cu acele adaptoare iar o unitate 2DIN cum am vazut eu un Clarion care mi-a placut cred ca ar fi foarte tentanta pentru vecinii mei fara joburi si cu masini de minim 30 000euro din Dristor.
24 Sep 2009, 20:12
Un sunet bun pleaca de la o sursa buna. Degeaba bagi in difuzoare jumatate din pretul masinii daca n-ai un headunit capabil.
25 Sep 2009, 14:10
Dar si o sursa buna e inutila daca difuzoarele sunt slabe. Dupa tot progresul tehnologic al ultimilor ani difuzorul ramane cea mai slaba componenta dintr-un lant audio.
As face pe masina mea niste teste daca as avea niste difuzoare mai bune de proba ca sa nu dau banii aiurea.
05 Oct 2009, 09:23
Difuzoarele originale de pe Fiesta sunt destul de slabe (difuzoare cu membrana de carton ordinar). Eu sunt sigur ca schimbarea lor va aduce o imbunatatire la calitatea sunetului. Apoi, in functie de cat de pretentios esti si ce buget ai disponibil, poti schimba si CD player-ul. Dar difuzoarele oricum se cer schimbate, indiferent de configuratia finala. Eu as zice ca sigur nu sunt bani dati de pomana, daca vrei sunet mai de calitate.
Eu ti-as recomanda si o antifonare a usilor cu un material de gen Dynamat sau Stinger Roadkill. Am auzit un asemenea experiment pe un Logan si am ramas impresionat, iar la Fiesta tabla usilor este si mai moale si mai predispusa la vibratii si rezonante decat la Logan.
05 Oct 2009, 10:22
Difuzoarele originale Ford ovale de 5"x7" sunt de 2 modele: standard si Hi-End. Cele Hi-end sunt pe 2 cai, avand un difuzor dedicat pt. inalte. Ambele sunt bunicele, dar le strica "incinta".. adica usa. Daca la Mondeo 3 ai cat-de-cat o cutie pt. ele din plastic, la alte modele, din cauza usilor care sunt mai inguste, difuzorul este montat direct pe tabla interioara a usii. Un prim pas ar fi antifonarea usilor pe interior in primul rand (si daca ai banuti poti antifona si tabla exterioara a usii), a.i. sa faci o fata interioara a usii, intre tabla interioara a usii si capitonajul usii, astfel vei avea cat-de-cat o incinta si vei vedea ca sunetul se schimba in bine simtitor.
Daca tot nu vei fi multumit de rezultat apoi poti trece la schimbarea unitatii audio (dar multe modele de pe piata au finali mai slabi calitativ sau implementati mai prost decat ce se gaseste in unitatile audio originale Ford !) sau a difuzoarelor, dar daca au membrana din plastic (polipropilena.. etc) nu inseamna neaparat ca sunt mai bune.
31 Mai 2010, 10:20
Salut,
Eu am facut o proba pe ff1. Am schimabat 6000-ul cu un sony cu convertor de 24 biti. Rezultatul a constat in faptul ca difurile nu mai aveau acelasi bass placut, in comparatie cu configuratia originala.
Asa ca am dat jos sony-ul si al lasat 6000-ul.
Daca te bagi sa modifici ceva, atunci trebuie sa o faci de la un capat la altul, si prin probe... nu te apuca sa dai comanda de pe net.. fara sa fi auzit pe o masina ca a ta rezultatul.
Un amic a schimbat pe megan2 difurile (pe fata cu crossover si pe spate coaxiale - investitie de vreo 700lei), HU de fabrica -> nici o modificare in bine.
Cele de pe fata au nevoie de amp , iar unul de pe spate dupa o luna s-a ars.
Daca vrei sa schimbi ceva in bine atunci iti recomand un HU Alpine, cu Amp si difuri cu crossover ( adica vreo 2000 lei) sa nu uitam de subb, ca nu o sa mai ai bass-ul pe care il stii (deci sare de 3000 lei).
Sper ca am fost de ajutor.