Cum se poate da muzica mai tare ?
Răspunde

Re: GPS

02 Iul 2010, 18:22

E cu ventuza, are un disc adeziv pe care il poti prinde pe bord de care poti pune ventuza. Eu cred ca te incurci nitel in termeni, impreuna cu ei. Ca ideii, x920 ruleaza foarte bine ultima versiune de iGO, Garmin mobile XT si Tomtom navigator. Mai multe nu am testat pe el, n-am avut de ce.

02 Iul 2010, 18:34

$1 scrie:$2Eu cred ca te incurci nitel in termeni, impreuna cu ei.

pai ma luminezi putin? TMC este optional.....asta am inteles eu.

cit despre discul adeziv, nu vreau asa ceva. nu vreau sa lipesc nimic , nicaieri. in rest, ce sa zic.....pare ok si acest model (X920BT). de fapt, la ce foloseste BT? sa trimita ce date? sau sa receptioneze ce? daca e vorba de fisiere audio/video nu ma intereseaza (bani in plus, aruncati aiurea)

02 Iul 2010, 19:07

TMC-ul e optional, mi se pare ca iti dau antena separata. Functioneaza doar din Austria spre vest.
Bluetooth e pentru car-kit, e destul de util.

02 Iul 2010, 19:12

daca BT e doar pentru car-kit....zic pas. nu-mi trebuie. am BT la unitatea audio. cit despre TMC, antena aia unde se pune ? in masina sau pe masina?

mi se pare ciudat sa ai o functie pe GPS dar sa nu o poti folosi pentru ca tembelii nu dau antena decit ca optiune...

02 Iul 2010, 20:49

M-am tot jucat cu x920BT si de departe misca mai bine ca multe altele. Softul lui e bine implementat, e rapid (nu degeaba are procesor dual core). Despre TMC intreb luni la tehnic la importator (desi daca nu iesi din tara departe in vest, e inutil). L-am testat cu multe variante de soft, azi m-am jucat cu iGO Primo pe el si deja treaba e clara, luni il iau acasa de tot :D (se misca mult mai bine decat softul de la Prestigio, ca idee...).

Nu am vazut in cutie, nici un disc de lipit, are sistem de prindere cu ventuza in parbriz si o nuca destul de ok, cred ca e noua varianta (am inteles ca primele se cam rupeau). Pe site-ul oficial zic ceva de 40 de canale. Am testat multe de cand au aparut pe piata (inca am Fujitsu Siemens N520, cred ca face 4 ani in curand) dar de la un anumit nivel incolo nu am vazut probleme de routare sau de semnal.

P.S. :
Pentru cei ce folosesc iGO sau orice alta forma a lui (3D, Amigo, Primo, Mio samd), vi-l prezint pe... GIGI :D E un moldovean hâtru, foarte lent in vorbire, dar va garantez dureri de burta de la râs :D A nu se folosi in oras daca nu stiti traseul, ca pana zice el "pi următoaria uliţă faşiţi la stânga" sigur treceti de mult :D

Din cuprins:

- "chişco şi tu mai înşiet că îţi dă amendă şi triebi să li dai bani" (aţi depasit limita de viteza)
- "uni ti duşi, ţi-am spus di atâtia ori... Şi oamini..." (intoarceti-va!)
- "piste x metri ajunjiţi uni vrei s'ajunji" (ajungeti la destinatie)

samd :D

Se copiaza in folderul VOICE ca atare.

In curand, Andreea, luata de pe Sygic Drive si adaptata la iGO. Suna mai... matur decat Ioana.
FiÅŸiere ataÅŸate
Gigi.zip
(1.09 MiB) Descărcat de 229 ori

02 Iul 2010, 20:50

Antena e relativ usor de construit, sunt pe net diverse tutoriale diy. E un simplu fir de cativa centimetri, semnalul TMC fiind radio.
Doua exemple de antena TMC:
Imagine
Imagine

02 Iul 2010, 21:06

multumesc tuturor pentru raspunsuri. =D>

@VIPER, astept cu mare nerabdare primele impresii despre GPS. Despre TMC, as vrea sa-l am pentru ca sper din suflet la o iesire spre Belgia anul asta si ar fi util pe acolo.
link http://www.wayteq.ro/WayteQ_x920bt.html

Scutit de blocaje
Blocajele din trafic îngreunează circulaţia rutieră. Sistemul TMC ajută la evitarea acestor blocaje. x920BT nu include receptori încorporaţi pentru prelucrarea datelor, dar producătorul a prevăzut produsul cu un sistem de recepţie exterior. Mulţumită achiziţionării acestui produs, nimic nu ne va mai sta în cale.

aici sint putin confuz... :-?? ceva detalii ar fi excelente :-@

daca tot intrebi de TMC, poate afli si care este capacitatea maxim suportata a cardului microSD ^:)^ (pe asta as vrea sa pus 2-3 programe cu harti diferite)

02 Iul 2010, 21:31

Am pus 4GB, daca am prin magazie mai mare si nu e sigilat promit sa incerc luni (ca sunt direct interesat :D). Impresiile le-am spus mai sus, e ca in reclama aia auto: "Nu va trebuie masina asta! Nu, dar O VREAU!" :D Am pus si ceva filme pe el (inclusiv WMV), merge brici, m-am jucat si cu BT si cu FM transmitter-ul, la banii aia (aprox 100 euro) mi se pare o alegere foarte ok. A, si bateria: customerii imi zic ca tine cam 3 ore!

Cat despre 2-3 programe: in memoria lui de 2GB pui sa zicem iGO (orice varianta) fullEu care are cam 1.7GB, si pe card de 4GB pui inca 2. Merge? :D Sau daca ai softuri care impart aceleasi harti, poate le inveti sa-si ia hartile din acelasi folder ;)

O sa intreb si de antena de TMC, si de husa.

02 Iul 2010, 21:37

pai ar merge ;)
iata ce am gasit despre memoria microSD maxima
http://www.pcfun.ro/navigatoare/wayteq/ ... n=price-ro

poate ne vedem pe 10 la intilnire sl vad LIVE.
mai ramine partea cu BT. la ce anume ajuta acea conexiune (in afara de transfer fisiere audio/video sau conexiune car-kit, ca astea nu ma intereseaza)

02 Iul 2010, 21:54

Pe 10 plec din Bucuresti... Doar daca vin la vreo intalnire de seara...

O sa intreb luni si de maximul admis pe card.

BT e in principal pt car-kit. Partea cu transferul am inteles ca se poate face dar cu ceva straduinta...

03 Iul 2010, 00:49

eu am de 8 giga sd-ul.
Nu te mai crampona prea mult de acest TMC daca nu ai de facut multe drumuri in exterior, respectiv de la granita cu Austria incolo. Ptr. 1 drum/ an, in concediu, te-ai putea lipsi de el fara mari probleme. Doar ca aparatul este "preechipat" a.i. sa primeasca si acest TMC.

In incheiere, asa cum am mai spus-o si pe prima pagina ( atentie, nu e o parere subiectiva ptr. ca detin acum acest aparat si nici nu doresc sa te conving cu forta), doresc sa-ti spun si eu, sa uiti de celelalte 2 aparate si sa-ti indrepti toata atentia catre acest X920BT --> e super. In cazul in care nu doresti modelul cu BT exista si cel fara dar diferenta este mica.
Da o cautare cu "goagalul" dupa cateva reviewuri si te lamuresti cu siguranta.
Ptr. ajutorul tau, forumul softpedia si forumul romania-inedit

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=645196
http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... 928&st=234

http://gpsunderground.com/forums/showth ... anguage=ro

http://romania-inedit.3xforum.ro/post/3 ... v_3_2009_/
http://romania-inedit.3xforum.ro/post/2 ... folositi_/

Ultimile trei linkuri te vor ajuta cu siguranta ...... =D> si pe tine si pe altii :D

Spor la studiu !

L.E. despre TMC

Traffic Message Channel (TMC) este o tehnologie ce permite transmiterea prin intermediului dispozitivului GPS a informatiilor despre trafic(drumuri blocate, zone in lucru sau accidente) si conditii meteo in zona de deplasare a autovehiculului.Ofera alternative in timp real pentru ruta ce trebuie urmata pentru a evita zona cu probleme.Sistemul NU este disponibil in ROMANIA si este functional in urmatoarele tari:
Australia
Austria
Belgia
Cehia
Danemarca
Elvetia
Finlanda
Franta
Germania
Ungaria
Iran
Israel
Italia
Olanda
Norvegia
Slovenia
Spania
Suedia
Tarile Baltice
Taiwan
Marea Britanie
Statele Unite si Canada
TMC.jpg

gasesti acest TMC cu tot cu antena de care ai nevoie si la 80 lei

P.S. Ptr. ca vad ca in postul urmator mister Viper iti recomanda ceva, imi permit sa-ti recomand si eu: Nav_N_Go_iGO_8_R3_series_-_v8_3_4_117940
Ultima oară modificat de silviupn69 pe 03 Iul 2010, 01:08, modificat de 4 ori în total.

03 Iul 2010, 00:53

Nepoate, pune-i iGO Primo si o sa uiti de celelalte ;)

03 Iul 2010, 05:44

e ok igo primo.interfata frumusica si simplu de utilizat.

06 Iul 2010, 19:21

$1 scrie:$2m pus 4GB, daca am prin magazie mai mare si nu e sigilat promit sa incerc luni (ca sunt direct interesat :D). Impresiile le-am spus mai sus, e ca in reclama aia auto: "Nu va trebuie masina asta! Nu, dar O VREAU!" :D Am pus si ceva filme pe el (inclusiv WMV), merge brici, m-am jucat si cu BT si cu FM transmitter-ul, la banii aia (aprox 100 euro) mi se pare o alegere foarte ok. A, si bateria: customerii imi zic ca tine cam 3 ore!

Cat despre 2-3 programe: in memoria lui de 2GB pui sa zicem iGO (orice varianta) fullEu care are cam 1.7GB, si pe card de 4GB pui inca 2. Merge? :D Sau daca ai softuri care impart aceleasi harti, poate le inveti sa-si ia hartile din acelasi folder ;)

O sa intreb si de antena de TMC, si de husa.

salutare! ceva noutati?

06 Iul 2010, 20:18

Singura noutate e ca l-am luat de ieri. In rest, nu am reusit nici ieri, nici azi, nici sa mananc la munca... Nu vreau sa sune ca o scuza, dar pur si simplu mi-a iesit din cap. O sa imi trimit acum mail la munca sa nu uit maine sa intreb.

Acum fac probe sa vad ce tipuri de fisiere video suporta. In manual zice de flv si mp4 printre altele, eu nu am reusit.

06 Iul 2010, 20:33

atentie: Redare video: AVI ( XVID/DivX3.11 ) FLV WMV ASF 3GP MP4* ( optional )

dupa cum vezi, a MP4 are asterisc. asta inseamna ca poate sau nu poate (optional) 8-}
chiar sint curios daca o sa-ti mearga.

eu am dat comanda de unul asemanator insa nu am fost contactat inca pentru confirmare ; daca sint probleme, poate mai am timp sa refuz :-O

despre microSD ... as vrea sa stiu daca merge cu microSDHC de 8GB.
despre TMC.... se gaseste separat adaptorul si antena? am impresia ca mai trebuie si o conponenta software care se pare ca e pe bani :-??

06 Iul 2010, 21:18

Pentru un Garmin Nuvi760 ma poate ajuta cineva cu un up-date la zi (mai nou de 2008) pentru hartile cu Romania...?!
Multzumesc anticipat... ^:)^

06 Iul 2010, 21:37

$1 scrie:$2tentie: Redare video: AVI ( XVID/DivX3.11 ) FLV WMV ASF 3GP MP4* ( optional )
wmv merge, flv cucu, 3gp e o idee, incerc dupa meci, mp4 nu a mers...
dupa cum vezi, a MP4 are asterisc. asta inseamna ca poate sau nu poate (optional) 8-}
chiar sint curios daca o sa-ti mearga.

eu am dat comanda de unul asemanator insa nu am fost contactat inca pentru confirmare ; daca sint probleme, poate mai am timp sa refuz :-O
pai depinde unde ai dat comanda :D probleme nu sunt, isi merita ultimul banut de departe! la nse vand in dracio de cand le-am bagat la vanzare de vreo 2 luni
despre microSD ... as vrea sa stiu daca merge cu microSDHC de 8GB.
zice Silviu sus pe pagina ca are card de 8GB, e sigur SDHC ca peste 4 toate sunt ;)
despre TMC.... se gaseste separat adaptorul si antena? am impresia ca mai trebuie si o conponenta software care se pare ca e pe bani :-??
componenta software nu e o problema :D

Later edit: am reusit si cu mp4, flv si 3gp :D Ramane sa vad diferentele de codare intre cele ce nu au mers si cele ce au mers.

07 Iul 2010, 07:31

...eu am tacut, caci vad ca nu am credibilitate.....postez in zadar....

07 Iul 2010, 07:34

Lasa bre, Garmin rullz, noi sa fim sanatosi! :)

07 Iul 2010, 07:51

Corect asa sa-i ramana numele.....atunci Garmin sa fie :D

07 Iul 2010, 08:06

$1 scrie:$2..eu am tacut, caci vad ca nu am credibilitate.....postez in zadar....

Deloc in zadar, merg pe mana ta si imi iau card de 8GB ;)

07 Iul 2010, 08:06

$1 scrie:$2epoate, pune-i iGO Primo si o sa uiti de celelalte ;)

1Qle,

L-am incercat in acest WE pana la Rm-Sarat si inapoi. Imi place ca are o interfata simpluta, fara prea multe lucruri (care intradevar de multe ori nici macar nu le folosesti) si ca se misca foarte rpede, plus ca este putin mai precis decat cel pe care il folosesc/foloseam pana acum. Un mic dezavantaj mi s-a parut ca nu afiseaza intotdeauna numele loc. prin care treci. Probabil tine si de unghiul de vizualizare? Una peste alta e un soft de luat in seama. Eu l-am pastrat alaturi de celalalt. Deocamdata n-am uitat de cel vechi :D

07 Iul 2010, 08:16

Nepoate, si mie imi place de mor, mai ales cand il pun pe Gigi sa vorbeasca :D Despre numele localitatilor, nu stiu, poate e vreo setare undeva. Sambata il iau si eu la drum lung si ma joc cu el, si cu Gigi :D Daca ma supar, o pun pe d-na Andreea (zicea un coleg pe alt forum ca suna foarte milf :D).

07 Iul 2010, 08:22

^^ ^^

DSC02677.JPG

DSC02678.JPG

DSC02679.JPG

Am inteles de la unii baieti ca ar merge si de 16GB. Netestand nu pot garanta ptr. aceasta informatie. Cel de 8GB mere' fara probleme.

Pe nea Gigica merita sa-l folosesti ptr. ca razi de mori, daaaaar numai daca cunosti traseul. Dcaca il flosesti pe moldovean la un drum necunoscut, s-ar putea sa intri la puscarie :D . De ce? Pai iti vine sa-l arunci pe geam si daca nimersti pe cineva cu el in cap atunci urmezi calea lui Penescu :))
Nu mi-o dai si mie o tura pe Andreea? As vrea sa o incerc si eu..... ;)
Ultima oară modificat de silviupn69 pe 07 Iul 2010, 08:27, modificat 1 dată în total.

07 Iul 2010, 08:25

$1 scrie:$2epoate, pune-i iGO Primo si o sa uiti de celelalte ;)

chiar recomand acest nou iGO Primo, in special "populat" cu versiunile de harti ale furnizorilor locali ( uitati de hartile Navteq sau TeleAtlas, care sunt foarte "sarace" vis a vis de europa de est ).

INSA ATENTIE !!!! nu utilizati Primo pe aparate cum procesoare mai slabe de 400MHz sau cu mai putin de 64Mb RAM (oricum aceata este o varianta de utilizare minima rezonabila, insa nu veti fi scutiti de auto reset la utilizari intensive, datorat de "resursele" utilizate la maximum)

LE am testat primo inca de la aparitie (cca acum 2 luni) iar testul final a fost incheiat ieri dupa un periplu de o saptamina prin europa de est

07 Iul 2010, 08:32

$1 scrie:$2...iar testul final a fost incheiat ieri dupa un periplu de o saptamina prin europa de est

....rezultatul fiind... (putin mai detaliat domnu' isotech)

07 Iul 2010, 08:42

pai cred ca am fost inteles ... softul este OK, fiind un mare pas inainte fata de iGO 8.3.xxxx, nu mai vorbesc fata de iGO Amigo, care a fost un esec. Aplicatia include o serie de inovatii care se regaseau doar in alte aplicatii de navigatie (TomTom, Gramlin) de genul Driver Alerts ( din pacate in Romania nu l-am vazut decit o singura data la iesirea de la Gilau de pe A3 ) si toate inovatiile cu adevarat importante aduse de dezvoltatorii independenti de skin-uri. Alte avantaje: rutare foarte rapida (cca 3 ori mai rapida comparativ cu 8.3.xxxx, coeficient de gasire locatie excelent, erori de directionare catre o pozitie foarte mici, nu mai vorbesc de aplicatiile speciale pentru camionagii ( nu este cazul sa vb despre ele ca nu suntem transportatori), ect

Toate astea in conditile unui aparat capabil sa-l ruleze ( windows mobile mai mare de ver. 4.2, procesor peste 400MHz, RAM mai mult de 64Mb (ideal 128Mb) , rezolutii mai mari de 480 x 234, eventual GPU )

LE pentru cei cu aparate mai vechi recomand in continuare iGO 8.3.xxxx + skin, populate cu noile harti ... in momentul de fata cea mai completa harta a romaniei este TipTop map ver 03.2010 care "acopera" cca 80-90% din drumuri

LE nu am incercat versiunile pt iPhone, Android sau alte OS

07 Iul 2010, 09:28

Amigo nu a fost deloc esec, primo e acelasi lucru, doar ca e nitel cosmetizat.

07 Iul 2010, 18:46

Nope, e alt engine in spate, o spun softistii care l-au disecat ;)

Am intrebat si cei de la Wayteq au si antene TMC (vreo 100-110 lei cred, cu tva din asta nou), si toc (pe care mi-l iau cat de curand), vreo 20-25 de lei, dar am fost asigurat ca e tare (asta si vreau, il voi folosi curand mai ales ca pieton).

Iote si pe Andreea, dar am inteles ca e imperecheata uneori cu Gigi :D
FiÅŸiere ataÅŸate
Voice_Rom Andreea.zip
(1.08 MiB) Descărcat de 198 ori
Răspunde