Audio/Video/Navigatie

Receptia programelor TV in masina.

Cum se poate da muzica mai tare ?

Receptia programelor TV in masina.

Mesajde Gaby » 30 Iun 2006, 00:42

Mi-am achizitionat de curand un TV LCD pentru masina. Vreau sa-i pun o antena externa pentru a putea receptiona mai bine programele TV. Ca sa aive receptie buna si continua, ce fel de antena trebuie ?
Sa aive un amplificator, sa zicem ca am gasit. Dar cineva imi spunea ca trebuie sa fie o antena de tip ... "dopler", sau ceva de genul asta.
Stie cineva ce e cu toata treaba asta ?
Poate o sa reusec si eu sa am receptie ca la Maybach-ul lui Becali. :-)

Antena pe care o am acum e ceva de genul:
* As universal type, this antenna is designed for high sensitivity with amplification.
* Receving frequencies: VHF-12CH UHF 13-62CH; VHF (17-20DB) UHF (17-20DB)
* Aerial wire length: 4M
* Aerial resistance: 75
Gaby
Member

Mesajde Maddogul » 30 Iun 2006, 01:12

E buna gasesti si la noi chiar pioneer pe la 400 de lei sau mai jos pe la 150-200 de lei
E o firma pe drumul sarii sau pe trafic greu
Gugal it
cu Stima
Kuga 2.5 Duratec PHEV 225 CP 2022 St-Line X
Kuga 1.5 Ecoboost 182 CP 2018 Titanium X,
Fiesta 1.7I 16v VCT 125 CP Sport '01,
Scorpio BOB 2.9 24V 207Cp '94,
Mondeo MK2 '98 2.0 130Cp '97

Maddog Garage
Maddogul

Maşina: Fiesta Mk5 1.7 VCT
VIN: WF0FXXGAGFRA56025

Mesajde Gaby » 30 Iun 2006, 02:12

Suna ca naiba ce am scris mai sus, dar te-ai prins cred. Antena trebuie sa-mi vina, de asta nu stiu cum merge. Ma gandesc daca astea, de tipul asta, fac treaba IN MERS. Sau trebuie sa o invart ca pe antena TV-ului ? E ridicola situatia. In final, daca tot trebuie pentru asa ceva cine stie ce super antena, macar sa prinda bine stationar.

La magazinul de care vorbesti au numai antene de genul asta, nu ? Sau si alte "navete spatiale".
Ma tot gandesc la ce mi-a spus ala. De antena dopler. Masinile cu sistem TV din fabrica cu ce tip de antena vin ?

Chiar sa nu mearga cu antena din poza ? Poate am noroc.
Am si dispozitiv special de prins la tetiera si il postez pe ficioru-mio in fata lui si poate scap de el in concediu, ca am de mers de-mi vine mie greata, dar lui. Mai am un walkman care reda si VCD si ii pot pune si desene animate, dar nu am multe CD-uri de astea.
Gaby
Member

Mesajde Gaby » 21 Aug 2006, 13:29

Sunt de tot kktu. Pe loc ai receptie nu zic nu, dar in mers tot fasaie si isi pierde semnalul. Si vorbesc de transmisii italiene, ca acolo am vrut sa-l pun copilului si ... nicio traba. Le am pus sub luneta, ca functionau la fel si afara. Cum naiba era sa merg prin Europa cu o masina ca un radiolocator ?
Am sa mai incerc varianta cu antena de aia ca la alarma cu radio (responder) cu alimentare la bricheta. E si mica si poate mai puternica si stabila..
Astea pe care le am acum nu se alimenteaza suplimentar si cred ca modulatorul ala alege semnalul mai "bun" de la antena care il prinde mai bine. Din cele 2. Da, ca sunt doua chestii de alea ca in poza de mai sus. Arati ca o masina extrateresta.:icon_razz:

Ca sa stiti si voi ce e de capul lor. :icon_confused:
Gaby
Member

Mesajde mariuscociorva » 29 Aug 2006, 14:08

per global se merita sau nu sa iti pui tv in masina ..... atrage prea mult atentai aantena aiai.... e detasbil displayul sau sa ma lsa pagubas
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde Gaby » 19 Sep 2006, 00:06

Imi suna a intrebari.
Pai, ... daca stai pe loc indeva si vrei sa vezi ceva la TV, gen cursa de Formula 1 sau altceva, sau daca te duci la o "iarba verde" si nu vrei sa pierzi meciul, e OK. Daca esti pe post de director si vrei sa vezi un program TV stand pe bancheta din spate e bine sa ai ceva din fabrica sau un kit serios(1-2-3 mii de euroi). A, trebuie sa te testezi daca nu iti versi matzele uitandu-te la TV in timpul mersului. Eu arunc tot afara daca citesc si un prospect de medicament, la TV nu am incercat. Baietelul meu a vizionat 10 minute, dar daca tot fasaia din cand in cand si daca tot nu erau desene animate.... . Eject.
Mai e o varianta cu DVD-urile portabile. Dar numai filme poti vedea si "scorul" e cel putin la fel. Eu am vazut niste walkman-e mp3 si cu posibilitatea redarii (S)VCD-urilor, la 800-1 mil. la Doraly parca) si il poti conecta la TV si o rezolvi intr-un fel si cu desenele si filmele pe ... VCD. O sa apara si DVD player-e auto ieftine. Sau sunt, la ... "baieti".
Tv-ul e marca "ELITE" din ala de la Metro si l-am luat ca era saptamana aia la oferta. Ei, cu 500.000 mai ieftin (4.5 mil.) ( http://www.spot.ro/produs.php?idprod=3917&idcat=984 ) . Pe urma am vazut scule de scule, si mai ieftine pe ebay, iar unele care treceau putin peste "scor" aveau touch-screen si USB putand astfel , in viitorul cat mai apropiat (depinde de "malaiul" disponibil), sa-l conectezi la un receptor GPS si ... gata faza cu orientarea dar si cu dioptriile ca e totusi ecran mai mare decat la un Tom-Tom, nu ?

Cat daca e detasabil. Pai e si nu e. Am luat de pe ebay un sistem de prins in spatele tetierei (pt vizionat din spate). Mai erau unele care il pozitionau intre scaunele din fata (trebuie sa ai ceva loc, masina mare), tot pt locurile din spate dar puteai sa umbli mai usor din fata daca se uita un copil la el. Mai era ceva si pentru prins de parbriz, cu ventuza. Am vazut unele bagate in parasolar dar asa erau ele facute. Ma gandeam si eu sa improvizez cava in genul asta dar pt locul din dreapta ca doar soferul nu e idiot sa se uite in timpul mersului. Ma gandesc la un microbist si aude ca e gol. Ce face ? Se uita ?

Concluzia ?

Deocamdata nu prea am facut mare branza. Nu ma intreba daca se merita. Am dat ceva bani si pot fi partinitor in afirmatii.
Gaby
Member

Înapoi la Audio/Video/Navigatie