Cum se poate da muzica mai tare ?
Răspunde

Reparare CD changer

03 Mai 2005, 12:42

Stie cineva unde s-ar putea repara un CD changer auto?
Imi trage bine discul din cutie, il pune unde trebuie, dar nu-l invirte.
Ma gindesc ca un electronist bun care a mai reparat CD playere la viata lui ar avea ceva sanse sa-l repare, pentru ca motorasul care invirte discul imi inchipui ca e la fel la toate.
Unul nou e foarte scump. Vreau sa incerc intii sa-l resuscitez pe asta.

Thanks.

25 Sep 2005, 22:41

Scuza-ma ca te intreb si sunt off-topic, dar pana sa te ajute cineva poate iti faci timp si ma ajuti tu intr-o chestie.
Am pe masina "cass"-ul din fabrica, seria 5000, ala cu caseta (scuza cacofonia).
Pana sa pun unul cu CD, invata-ma cum sa aleg un CD changer, care sa se "brodeasca" la ce e pe masina. E o problema de care sa se tina cont ?
Eu habar nu am si nu as vrea sa o i-au in freza cu o alegere proasta.
Merci mult si bafta.

26 Sep 2005, 05:18

Se potriveste un Changer de la Alpine...si-a pus Ferocus. FUnctioneaza perfect cu 5000.

Mishto asta, este ?

27 Mai 2006, 20:43

http://www.addacdchanger.co.uk/index.ph ... rers_id=29

INSTALARE CD CHANGER ORIGINAL FORD !!!

30 Aug 2006, 20:39

Hai ca nu mai deschid alt topic. Daca tot stagneaza asta poate il si revigorez.
Mi-am luat CD changer de Ford. De la cu 10 CD-uri. "Vede" numai audio dar e bine ca primeste si CD-RW. Are 30-40 cm de cablu cu o mufa tip , nu stiu cum se cheama dar seama cu aia ca la magnetofoane dar are 13 picioruse. Clar ca nu merge in torpedou (e prea mare), clar ca nici sub scaunul din dreapta nu merge deoarece nu are cablu. In manualul masinii l-am vazut pus in portbagaj, in partea stanga, impreuna cu asa numitul sistem GPS sau multimedia (nu mai retin acum exact) intr-un fel de ... hai sa zic dulapior. M-am uitat sa vad daca am vreun fir tras pentru asa ceva (in zona respectiva) dar nu stiu pe unde e asezat, ... daca e sa am asa ceva.
De fapt ce nelamuriri am eu ?
Exista pe la reprezentante un fir ce leaga magazia din portbagaj cu unitatea audio ? Ati auzit de asa ceva ?
Se poate face un prelungitor (acasa) daca are mufa de aia idioata ? La care am aratato se uitau la ea ca la un dinozaur. Se prea poate sa fie facuta de Ford pentru exclusivitate. E o ciudatenie.
Stau cu el in casa si ma uit la el.

31 Aug 2006, 10:17

Sunt vre-o 3 posibilitati

1) cumperi cablul de cd-changer de la ford (care intradevar exista)
2) daca ai ceva priceperi...faci tu cablul
3) cauti pe la magazinele care monteaza alarme / radio cassuri ceva mufe sau cabluri si asa poate iesi mai ieftin decat la ford si nu muncesti tu :icon_mrgreen:

Succes

31 Aug 2006, 10:38

Vezi pe a doua pagina, ultimul produs de jos..

http://capodimonte.ro/produse.html?keyword=Ford&where=0

04 Sep 2006, 03:21

Da, dar cred ca tot pe mana celor de la Ford ajung. De ce ? Pai, si asta e valabil si pentru "huffy", mufa aia (profil rotund) are 13 picioruse si cred ca e tare greu, chiar si pentru unii de la un centru de montat alarme, sa-l lege la unitate. Poate la comanda sa schimbe CD-ul imi coboara geamurile. Glumesc.

Cat poate ajunge un cablu de ala da-l in "Doamne iarta-ma" ?
Imi mai trebuie, cred, si unul pentru proiectoare, ca asa mia zis un electrician, daca nu vreau sa am surprize mai tarziu. Intreruperi, scurt, incendiu, etc. Asta e alta poveste, dar as fi curioas sa stiu cat ajung draciile astea.

04 Sep 2006, 08:47

Stai ca nu inteleg ce vrei sa spui..ala e un cablu pt CD Changer Ford..deci se conecteaza mufa la casetofon, se conecteaza celalalt capat la CD Changer si trebuie sa mearga..nu inteleg care e partea complicata. Poate nu te-ai uitat la produsul la care trebuie..vezi ca au cablu pt CD Changer Ford...

04 Sep 2006, 21:18

Da, da sunt convins ca au. A, eu mai credeam ca poate gasesc vreo instalatie gata facuta pe masina. Ar trebui sa aiva mufa "priza" sau "mama", mai pe romaneste, pe sub capitonajul aripii spate stanga. Ti-am spus, dracia aia are 30 de cm de fir. Cum nu am gasit nici o mufa prin portbagaj, am intrebat pe aici ca poate nu stiu unde sa caut sau poate imi spune cineva " Stai bai ca am vazut fire de astea la ... ", sau " Nu ai scapare, trebuie sa cumperi cablu de la reprezentanta."
Mufa de la CD Changer merge direct la unitate dar nu poti sa lasi problema asa. Nu ai unde sa le pui. Trebuie un PRELUNGITOR cu mufe de astea, ... personalizate FORD, cred.
Cand am spus mai sus "...sa-l lege la unitate.", ma refeream la un prelungitor facut de ei din portbagaj la unitatea audio. Cu 13 fireeee, nu le mai nimeresc ei, asculta ce spun. Numai sa lipesti 13 fire unul langa altul si tot ramane unul "pe langa". Dar hai sa fiu sincer, daca ar fi aparut cineva si mi-ar fi spus ca stie el pe cineva care face si asa ceva, dus eram.
Sa vad ce fac, dar am o groaza sa intreb cat costa un cablu de ala. O unitate cu CD, cu UN CD, costa la ei 900 si ceva de euro. Deci ? Trebuie sa fie o solutie.
Oricum merci si scuze de limbajul, poate, mai alambicat. Nu stiu ce am. M-am sclerozat (tampit ?). Deh, batranetele. :Joker_PDT_01:

04 Sep 2006, 21:39

Deci, nu stiu daca am inteles bine.....tu ai o bucata de 30 cm de cablu ?

ps: mi-am adus mainte ca la mondeo mk 2 magazia se monteaza sub scaunul pasagerului....

ps2: itzi e frica de alea 13 fire si de mufe ???.....esti din bucuresti ? poate te ajut eu cu o idee doua....in caz ca nu gasesti cablul sau ca e prea scump :icon_rolleyes:

05 Sep 2006, 17:20

Hai sa lamurim datele problemei. Uite poze si tot ce am. Cat cablu vezi acolo, atat e. Nu e nici un cm bagat pe sub aparat. Iti multumesc tare mult pentru ajutor, chiar si indepartat. De ce ? Nu sunt din Bucuresti dar desi vin des pe acolo, vin cu multa alergatura dupa mine. Ar trebui sa am liber cel putin o jumatate de zi. Stii de cand caut o zi sau 2, sa vin in Bucuresti si sa-i schimb culoarea luminii la bord? Am usor un an. Asta e. Dar daca nu am scapare tot trebuie sa o fac. Deja am cheltuit niste bani si ... asta e, trebuie dusa treaba pana la capat.

Parerea mea...

06 Sep 2006, 07:32

Gaby: daca CD Changer-ul tau este ford si mufa se potriveste cu cea din casetofon, treaba este simpla. Taie cablul original si prelungeste-l cu cablu telefonic (1-2 sau cate cabluri sunt necesare ca sa ai minim 13 fire). Trebuie sa ai grija sa respecti culorile. Sau poti sa nu tai cablul si sa scoti mufa, sa prinzi cablurile noi direct in mufa (asta daca nu e turnata). Operatia nu e chiar asa de grea.
Poti sa pui unitatea in portbagaj si sa tragi cablurile prin ornamentele de la praguri. Eu am unitate Alpine cu 6 CD si te rog sa ma crezi ca umblu la ea.. poate la 4-5 luni. Daca nu citeste mp3, atunci .. poate vei umbla mai des.

PS: daca optezi pentru aceste variante cu prelungire cu cabluri "ne-originale", este preferabil sa gasesti cabluri ecranate. Altfel vei putea auzi ceva sunete de la telefonul mobil...

06 Sep 2006, 09:59

Da, prima solutie ar fi prelungirea cablului, daca mufa se potriveste pe HU tau, se face prelungire la cablu, 3 fire din manunchi sunt ecranate, alea sunt cablurile de semnal, la randul tau trebuie sa pastrezi ecranarea, restul sunt pentru comenzi si alimentare

09 Sep 2006, 00:53

Ihi, e o solutie si asta, dar trebuie sa o duc la un "lipitor"de meserie, de ala care lucreaza la TV-uri, ca daca ma apuc eu, fac o lipitura cat gamalia de chibrit.

Apropo, danysg74, daca folosesti o alta marca de changer, mai ai comenzi pentru ea la volan ?
Sau ai si unitate Alpine si s-a dus naibii cu totul...
Eu am vrut cat de cat sa pastrez functionala toata treaba aia pentru comandat si cu ocazia asta sa am si caseta si CD ca obtiune de ascultare. Da, normal ca MP3 era mai bun, dar e bine si cu 10 CD-uri RW. Eu mai mult ascult pe radio, iar ca piese care-mi plac, se aduna 4-5 in decursul a 2-3-4 luni.

Daca sunteti prin preajma unei reprezentante sau va intalniti cu cineva care e de pe acolo, poate tineti minte si il intrebati cat ar ajunge un cablu original. Sunt curios. Eu nu am ajuns pana acum la vreo reprezentanta, ca nu prea o am in drumurile mele si de asta va rog.

Merci mult si bafta cat se poate.

10 Noi 2006, 20:54

nu are legatura cu cele scrise mai sus, dar totus intreb.
am pe mondi cd 6006 eon . aproape toate cd- urile merg pana la melodia 10 maxim 11. de acolo fie da eroare fie reda ceva de forma discurilor de pikup. e posibil sa fie scrise la viteza prea mare sau prea mica? voi cum le faceti? aveti asemenea probleme?

10 Noi 2006, 22:07

Din ce spui se pare ca servomotorul care e responsabil cu deplasarea laserului e gripat. Se desface unitatea se curata axele, pinioanele, angrenajele etc. CD-urile audio e de preferabil sa fie scrise la viteze pana in 4X pe blankuri bune gen TDK.

11 Noi 2006, 20:16

ok o sa incerc.
merci de sugestie

Cum leg o magazie de CD-uri de volvo la un cass

14 Noi 2006, 12:19

Am un Ford Focus 2003 TDCI si vreau sa-i leg o magazie de CD-uri luata de pe un Volvo, la casetofonul lui original (pe el scrie - compatible CD changer- )impedimentul este ca nu au aceleasi mufe , la cass e una lata si la magazie este una rotunde si nu stiu nici daca sunt compatibile aparatele intre ele. are cineva vreo idee sau stie ceva despre ? :icon_exclaim:

pentru zanga

14 Noi 2006, 23:43

am incercat ce ai zis tu. degeaba. tot asa face. cred ca ma multumesc pana la urma cu cele 10 melodii pana-mi iau un mp3 transmiter, din ala de mere pe fm. asta e. are carabusi. voi nu aveti asa probleme, nu?

15 Noi 2006, 09:32

Ai demontat si unitatea ?

15 Noi 2006, 09:49

la ce te referi? daca am desfacut capacul la cd? sigur . am gresat pe acolo am sters cu toate ca nu erau urme de praf . da stii ce e curios? dimineata pe racoare mere super pana se incalzeste putin. cand da de caldura il apuca.

15 Noi 2006, 09:54

Sper ca nu l-ai gresat cu vaselina, trebuie ulei de mecanisme fine. Vezi sa nu ai vre-un condensator pocnit prin unitate.

15 Noi 2006, 10:04

nu cu vaselina. ulei de mecanica fina. e posibil sa fie de la condensator pocnit? la partea electronica nu m-am uitat. si oricum fara schema nu cred ca pot sa localizez buba.

15 Noi 2006, 10:12

La mine era unu din ala mare facut "popcorn", desi unitatea saraca inca mergea.

Hmmm.....cu un ciocan mai mare ai incercat sa vezi daca merge ?? :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

15 Noi 2006, 11:09

si ce simptome avea? cum de ai ajuns sa-l desfaci? si cam care ar fi cauza. si la mine mere fara probleme. doar ca nu mai citeste cd-ul de la coada spre capat in timp ce se incalzeste. la rece citeste tot fara probleme. pe masura ce se incalzeste scad si melodiile citite.

15 Noi 2006, 17:05

Eu l-am demontat ca am facut cateva modificari in instalatia audio si pentru an nu mai taia cabluri mufe etc, mi-a fost mai usor sa lipesc direct in unitate inca un rand de cabluri. Dupa ce am schimbat condensatorul a crescut puterea de iesire si claritatea audio.

Hmm in cazul tau e dubios ca la incalzire nu mai citeste, e normal in capat unitatea sa se incalzeasca pentru ca finalii sunt "legati la carcasa" pentru racire. Poti sa mai incerci un lucru dar aici e pe marele tau risc, pe capul de citire exista un mic potentiometru (semireglabil) ala ajuta la focalizarea razei laser. Daca te joci un pic la el se prea poate ca dupa aia sa mearga perfect .....sau sa nu mai mearga deloc.

PS: Dupa ce unitatea se incinge bine, primele melodii le mai citeste sau merge din ce in ce mai prost pana nu mai cisteste nimica ???

15 Noi 2006, 19:34

ba primele le citeste bine.

15 Noi 2006, 20:44

Atunci e ceva de la servo, e spirala aia lunga, incearca manual sa rasucesti de ea sa vezi daca merge usor pana la capat, poate e vre-o rotita din aia de plastic care face figuri

24 Noi 2006, 22:10

demontat din toate incheieturile. nimic descoperit. condensator bun. rotite care merg perfect....
asta e . ma resemnez si gata.
Răspunde