Switch to full style
Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.
Subiect închis

Convingeti-ma sa o vând :D

28 Iun 2007, 09:42

Tocmai ce-am realizat că am făcut în ultimul an doar 6000 de km cu maşina. Pentru asta am plătit aşa:
- 2500 lei CASCO
- 1500 lei benzină
- 1000 lei mici reparaţii, consumabile etc.
- 400 lei RCA, rovigneta
- 500 lei revizia anuală
- 500 lei alte cheltuieli care nu-mi vin acum în minte
TOTAL: 6400 lei
Dacă aş fi mers cu taxiul, m-ar fi costat 8400, deci doar 2000 lei diferenţă, care nu cred că acoperă stresul legat de parcare, ambuteiaje, idioţi care îţi taie faţa, cretini care îţi zgârie maşina... aşa că mă bate gândul să o vând, dar nu sunt foarte convins, mai ales că există şi o imensă valoare sentimentală.

Maşina este din 2002, martie sau aprilie, are acum 75,000 de kilometri, a fost condusă doar de mine şi de soţia mea. Suntem unicii proprietari, am luat-o de la 0 km (ca să fim "precişi", 12 km). Toate reviziile s-au făcut la Romcar (cu excepţia uneia, dar tot la un service Ford şi aceea). Maşina a avut două evenimente, ambele din vina celuilalt şi ambele din cauză de neacordare prioritate de dreapta. Reparaţiile s-au făcut la Romcar.
Maşina arată foarte bine fiindcă am avut mare grijă de ea. Sunt doar câteva zgârieturi superficiale, nimic deosebit, cu excepţia unei julituri de cca 3 cm sub farul din spate dreapta cauzată de un stâlp de parcare.
Ca dotări: motor Endura de 1,3l, Aer condiţionat manual, ABS, 4 airbaguri, radiocasetofon. O să vin şi cu poze, după ce o spăl, că acum e cam prăfuită :D

Aşa cum am spus, nu sunt foarte hotărât să o vând. Convingeţi-mă!

28 Iun 2007, 09:45

Hmm nu mai pune calcule din astea ca o sa ne vindem mai multi masinile

28 Iun 2007, 10:03

am ajuns si eu mai demult la aceasta concluzie trista...eu as iesi chiar mai ieftin cu taxiul decat cu masina...dar am o placere de a conduce de nu se poate asa ca nu voi renunta...in plus..in WE-duri cum mai ajung la munte, mare, la un gratar? Stiu ca am cazanu' in fata casei, ies pe usa, ma urc in el si la revedere...a da...si eu nu am casco pt ca a devenit o mare japca :)

Alte argumente: eu inca mai copilaresc si ies in WE in oras cu o prietena, doua, trei..ce mai conteaza :twisted: si nu pot mereu sa stau dupa taxiuri. La fel ma plimb si pe la prieteni si parcurg distante destul de scurte si stau destul de putin, adica o ora - doua...nu pot lua taxiul pt 2-3km si nici sa pierd vremea cautand taxi.

Avantajul cel mai mare mi se pare ca masina totusi iti economiseste foarte mult timp pe care nu il poti cuantifica in bani. Gandeste-te numai intr-un concediu cat timp ai pierde cu tren, autocar etc. cat chin ai avea cu bagajele...daca mai ai si copii chiar ca s-a terminat jmekeria...

28 Iun 2007, 11:08

pai unde mai e placerea de a conduce? daca vrei sa mergi in afara orasului, concediu etc, mergi cu taxiul ? nu e totuna, nu cred ca problema ar trebui vazuta doar din prisma banilor. Si in plus nu depinzi de taxiuri, care cand sunt cand nu sunt.

28 Iun 2007, 11:22

Nu stiu ce sa zic. Intradevar ai mers destul de putin cu masina, doar 6000 intr-un an! Eu, care am diesel si in ultimii 2 ani am facut cam 23.000km/an, nu merita sa iau taxiul, mai ales cum stau intr-un sat in afara orasului si merg aproape zilnic in oras.

Pe de cealat parte, fac plinu cam o data la 10-14 zile :twisted:

28 Iun 2007, 11:34

Noi mai avem o maşină, maşina de serviciu a soţiei, care este mult mai încăpătoare, deci dacă aş vinde Fiesta nu s-ar pune problema cu ce am merge în concediu, weekend, grătar, bunici etc. Maşina este exclusiv pentru uzul meu propriu şi personal şi mă întreb dacă merit atâta răsfăţ :lol:

PS Aşa se explică şi numărul mic de kilometri.

28 Iun 2007, 11:53

daca crezi ca inghite prea multi bani
vinde fiesta si cumpara un matiz(ideal pt oras , papa putini bani , pret de achizitie ieftin ca il cumperi sh) si gata
masina e un rau necesar

28 Iun 2007, 12:01

$1 scrie:$2aca crezi ca inghite prea multi bani
vinde fiesta si cumpara un matiz(ideal pt oras , papa putini bani , pret de achizitie ieftin ca il cumperi sh) si gata
masina e un rau necesar

Nu se pune problema că înghite mulţi bani. Orice maşină înghite nişte bani, contează însă dacă la raportul cost/beneficiu ieşi în avantaj. Nu vreau să o înlocuiesc cu o altă maşină, mai bine o păstrez fiindcă este o maşină foarte bună - comparativ cu Matizul care nu ar avea costuri mult mai mici însă este într-o categorie inferioară. Problema mea este dacă mai merită să o ţin. Vreo 6500 de euro m-ar ajuta să iau o decizie :P (asigurarea mi-a evaluat-o la 6800).

28 Iun 2007, 12:28

In primul rand schimba CASCO, 2500 e cam mult pentru o fiesta...Cred ca ar trebui sa fie maxim 1500. Daca zici ca n-ai facut accident din vina ta pana acum poti sa renunti de tot la ea.
In al doilea rand ai uitat amortizarea (sau pierderea de valoare, cum vrei sa o iei), cu ea poate chiar depasesti costul taxiului...
In al treilea rand, te vor dispera si mai mult taximetristi...si daca pleci la ore la care pleaca toata lumea (8-9 dimineata, 5-6 seara) o sa astepti la taxiuri...
Incearca o saptamana cu taxiuri/mijloace de transport in comun si cred ca o sa iei singur decizia...
Ultima oară modificat de CatalinKRK pe 28 Iun 2007, 12:31, modificat 1 dată în total.

28 Iun 2007, 12:30

Daca nu te incanta cu nimic vinde-o .

28 Iun 2007, 12:40

$1 scrie:$2n primul rand schimba CASCO, 2500 e cam mult pentru o fiesta...

Este într-adevăr mult, însă valoarea asigurată este mare - 6800 euro - adică o sumă pe care nu aş lua-o pe ea dacă aş vinde-o - şi serviciile oferite de asigurator sunt de calitate. Când am avut problema, a doua zi maşina era în lucru la Romcar, am completat un singur formular, am venit apoi să iau maşina când a fost gata. Dacă nu aş fi avut CASCO ar fi însemnat să stau să alerg şi să mă cert eu cu asiguratorul celuilalt, să stau după evaluare ş.a.m.d. Aşa, ei au scris pe dosar "cu regres" şi eu nu m-am preocupat de nimic, totul s-a rezolvat efectiv în 30 de minute.

28 Iun 2007, 13:02

Si nu ne spui si noua firma...eu banuiesc ca e Allianz.

28 Iun 2007, 13:19

$1 scrie:$2i nu ne spui si noua firma...eu banuiesc ca e Allianz.

Da. Allianz. Pentru Fordişti, cel puţin în Bucureşti, avantajul este că au punct de constatare chiar la Romcar. Eu am dus maşina de la poliţie la Romcar, în 30 de minute s-a făcut constatrea şi am completat formularele şi s-a dat "bun de lucru".

28 Iun 2007, 13:40

Cum te-a costat pe tine Casco 2500 RON la Allianz la o evaluare de 6800 E? Pe mine, anul trecut m-a costat la Allianz 1700 RON la o evaluare de 9500 E.

Anul asta am facut Casco la Asirom. Costuri: 1200 RON la o evaluare de 8000 E (si asta cu 2 sifonari avute cu ea din vina mea).

Am o Fiesta MK6 1.4 din 2003 cu vreo 65800 km facuti.

PS: In fine, nu ma prea pricep la asigurari, dar cred ca ai platit mult prea mult.

Ca sa revin on topic: nu da vina pe masina din cauza asiguratorilor care te jecmanesc.

28 Iun 2007, 13:47

1. Nu am dat vina pe asiguratori.
2. Ce franşiză ai la asigurare?

28 Iun 2007, 15:09

De la 1 iunie 2006 Allianz si-au dublat/triplat preturile. Pana anul trecut si eu am avut allianz dar cand mi-au cerut 2000+ EUR pentru Mondeo n-am mai stat la discutii.

PS. Puteai sa faci si 10 sifonari, daca ai schimbat asiguratorul nu are nicio importanta, nu au baze de date comune...

28 Iun 2007, 17:16

Vinde-o da-o-ncolo. :)

28 Iun 2007, 17:23

$1 scrie:$2inde-o da-o-ncolo. :)

O cumperi? :lol:

28 Iun 2007, 18:39

$1 scrie:$2u stiu ce sa zic. Intradevar ai mers destul de putin cu masina, doar 6000 intr-un an! Eu, care am diesel si in ultimii 2 ani am facut cam 23.000km/an, nu merita sa iau taxiul, mai ales cum stau intr-un sat in afara orasului si merg aproape zilnic in oras.

Pe de cealat parte, fac plinu cam o data la 10-14 zile :twisted:

Stai cumva in Cristian?

28 Iun 2007, 18:41

@zaboss: nu-mi plac Fordurile :)

28 Iun 2007, 21:01

Nu da micutza please
O sa te dau cu a mea in max o saptamana sa vezi ce se paote face din ea ori o transformi in hobby da rnu o vinde e masina buna si ascultatoare frumoasa mica cocheta

Deci nu o vinde
Cu Stima

28 Iun 2007, 22:11

@zaboss - hai man fi serios. De ce sa te convingem cand tu deja ai luat hotararea. Crezi ca e mai lejer cu un taxi? Mai gandeste-te inainte sa devii pieton. Asta daca nu cumva tradezi marca ;), si ai postat aici ca sa nu te consideram tradator :P

Pe langa ca ai iesit in plus fata de mersul cu taxi, mai ai si avantajele unui automobil propriu. De mult masina nu mai e un lux, ci o necesitate.

Ce zici, stresul in trafic, zgariatul etc.? Hai man, lasa. Stii povestea cu drobul de sare?

In Bucuresti, fara masina? DA man, am fost de multe ori in Bucuresti, am si stat o vreme peacolo, nu e asa de speriat cum se zice traficul de acolo.

Eu unul is mort fara masina. Si nu scot bani din folosinta ei.

29 Iun 2007, 09:31

Omul a zis ca mai are alta masina de firma :) deci sunt 2 posibilitati 1.-o tine asta in cazul in care ai place si o transforma in hobby(vezi post Maddogul)
2.o vinde ramane cu ceva bani si se foloseste de masina de firma

29 Iun 2007, 09:40

Am vorbit eu cu cineva de la asigurari ca vreau sa-mi fac CASCO, si am inteles ca cele mai ieftine variante sunt ASIROM si ASIBAN.
Celelalte sunt in regim de fransiza, se plateste si aia .... ( nu prea stiu cum e cu astea ), si acum au preturi asemanatoare cu toate sucursalele din celelalte tari ( si nu putem compara RO cu alte tari).

In schimb la ASIROM si ASIBAN nu poti sa inchei CASCO doar pentru anumite persoane ( cum as fi vrut eu ca sa nu imprumut masina nimanui)!

Acum e alegerea ta daca vrei sa o vinzi sau nu!

PS: esti sigur ca sotia ta va ramane pana la adanci batraneti la firma respectiva? Esti sigur ca peste un an de zile sa zicem nu ramaneti fara masina de firma ?

PS2: am folosit de multe ori taxiul, stii ce neplacut e sa ploua, si sa suni la firme de taxi si sa nu-ti gaseasca masina? Sau sa stii ca la capatul strazii este statie de taxi, faci comanda si nu vine niciuna, si trebuie sa te duci tu la ei, si cand te intreaba unde vrei sa mergi sa-ti spuna ca e pre departe sau prea aproape?

29 Iun 2007, 10:04

$1 scrie:$2mul a zis ca mai are alta masina de firma :) deci sunt 2 posibilitati 1.-o tine asta in cazul in care ai place si o transforma in hobby(vezi post Maddogul)

Da. Si cand nu mai are masina de firma ce face? Isi cumpara bicicleta, pentru ca a vandut masina? Ramasul cu ceva bani e aiurea. Adica doar daca esti disperat iti vinzi masina(ca sa faci rost de ceva bani).

Cu hobbyul nu sunt de accord. In ce sens: adica nu e neaparat sa fie un hobby masina personala. Nu e neaparat sa o tot modifici. Poti si numai sa o intretii ca sa arate impecabil.

29 Iun 2007, 11:07

Mk 5 asta e modelul anterior, nu? In cazul asta nu cred ca ai nicio sansa sa o vinzi cu 6500...Asa ca mai bine tine-o.

29 Iun 2007, 11:17

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2mul a zis ca mai are alta masina de firma :) deci sunt 2 posibilitati 1.-o tine asta in cazul in care ai place si o transforma in hobby(vezi post Maddogul)

Da. Si cand nu mai are masina de firma ce face? Isi cumpara bicicleta, pentru ca a vandut masina? Ramasul cu ceva bani e aiurea. Adica doar daca esti disperat iti vinzi masina(ca sa faci rost de ceva bani).

Cu hobbyul nu sunt de accord. In ce sens: adica nu e neaparat sa fie un hobby masina personala. Nu e neaparat sa o tot modifici. Poti si numai sa o intretii ca sa arate impecabil.

Poate omul s-a plictisit de masina in sensul asta spun,sincer eu daca as avea o masina de firma as da Fiesta imediat.
Oricum 6500E nu o sa ia nicodata pe masina :lol:

29 Iun 2007, 15:39

si eu zic sa n-o vinzi...oana a avut dreptate cand te-a intrebat cat de stabil e serviciul sotiei...daca se intampla ceva (doamne fereste de ceva rau, se poate intampla si ceva in sensul bun, o promovare care sa nu implice neaparat masina de serviciu) si n-o sa mai aveti masina de firma, sigur o sa-ti para rau dupa ea...banii se duc...

30 Iun 2007, 02:05

n-o vinde, e chin prea mare.
eu unul nu imi pot imagina viata fara masina desi nu o am de mult dar stiu ce inseamna sa fii pieton, sate ploua, sa iti tocesti pingelele, sa te umplii de namol si sa ingheti is transpiri in functie de anotimp de nu mai stii de capul tau.
in plus e masina sotiei de la firma, dar in timpul programului presupun ca e ea si alearga pentru firma, sau macar se duce cu ea la munca si inapoi, a ta va fii doar in week end sau mai stiu eu cand e ea libera.
sfatul meu e sa o tii, sau o dai unui meserias sa o faca dauna totala :D

ps: cred ca trebuie schimbat casco ala, cu ceva mai ieftinache.
deja toti repara si sunt supraveghati strans asa ca nu as da 1000 de euro ep an in plus pentru ca mi-o baga la reparat in aceeasi zii, doar nu esti genul sa ramai fara maini si picioare daca sta masina lovita si in service 2 sapt.
dar 1000 de euro pe an in buzunar prinde bine oricui.

30 Iun 2007, 13:47

1. De vândut aş vinde-o, însă în nici un caz sub 6500 de euro. Este o maşină bine întreţinută şi îngrijită, merge impecabil. Pe autovit la 6500 am văzut doar un VW Polo din 2004 care ar fi ceva mai bun. ÃŽn rest, multe oferte dubioase.

2. La soţia mea nu se pune problema să rămână fără maşină de serviciu. Chiar dacă schimbă serviciul. Nu este problemă că ar conduce ea şi nu eu - oricum are aproape 100,000 de km conduşi mai mult ca mine ;).

3. Nu se pune problema să schimb CASCO pe ceva mai ieftin fiindcă nu se merită, cel puţin din punctul meu de vedere. Prefer să dau 100-200 de lei în plus, decât să alerg după agenţii de asigurări. Problema nu este că intră mai rapid în lucru la Romcar, ci că agentul constatator este chiar acolo, în vreme ce la o altă companie de asigurări ar trebui să conving pe cineva să vină şi aş pierde câteva zile.

4. Ar mai fi şi varianta să o dau la buy back şi să iau ceva nou, tot Fiesta sau cel mult un Fusion.

5. Dacă ar fi de "hobby", atunci m-aş orienta spre o broscuţă sau spre un Mustang/Capri din '70.
Subiect închis