Vanzare

Rotita reglare inaltime scaun Mondeo MK3 & probabil altele

Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Rotita reglare inaltime scaun Mondeo MK3 & probabil altele

Mesajde DGAlexandru » 21 Apr 2008, 16:30

Salutare

Ca multi dintre voi, am probleme cu reglarea electrica a inaltimii scaunului de la sofer pe un Mondeo MK3. De vina este o rotita de plastic ce se afla montata pe axul care ridica si coboara scaunul. Ea face legatura dintre acest ax si motoras.
badboy20cm si-a facut respectiva rotita pe comanda la Automecanica Filaret (vis-a-vis de Observator - Parcul Carol), cu 60ron/buc la 3 bucati comandate. Am fost si eu acolo si mi-au cerut 100Ron pt. o singura bucata. Pentru mai multe bucati, pretul era negociabil. Dar, mi-au cerut sa aduc si acel ax si rotita care invarte axul... ca sa faca teste ? :-O ?

Am cautat prin mai multe parti, am gasit s-o fac la strung, dar pentru a face acea dantura/simti e nevoie de o freza. Am gasit azi, sper, unde sa fac asa ceva - maine aflu sigur.
Cine vrea asa ceva si cat este dispus sa plateasca ?
Pentru montare / demontare este de preferat sa se dea scaunul jos (6 suruburi) apoi mai sunt inca vreo 4. In cazul in care sunteti din Bucuresti si nu va pricepeti, o sa incerc sa va ajut eu, in limita timpului meu disponibil.

Am facut si un mic sondaj, pentru a avea o viziune mai buna.
In functie de cat costa o sa fac comanda pentru cate bucati s-au cerut.
Daca ea costa 50 ron, o sa adun cererile de la 50, 80, respectiv 100ron, cei ce au zis ca dau maxim 30ron nu vor fi luati in considerare.
Dupa ce votati, lasati si un reply, cu nick si eventual de unde sunteti.
Eu, unul, voi lua 2 astfel de rotite, pentru mine. Una pt. masina curenta, alta pentru cea pe care o voi lua :D.
Daca vreti mai multe bucati, scrieti tot in reply, dupa nick.
Fişiere ataşate
rot.jpg
Asa arata rotita cu pricina, ea e din plastic, se va face din metal.
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 04 Dec 2008, 11:28, modificat de 4 ori în total.
Motiv: Scos sticky si sondaj pret.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Re: Rotita reglare inaltime scaun Mondeo MK3 & probabil altele

Mesajde badboy20cm » 10 Mai 2008, 21:22

salut alex,acea rotita am facut-o intradevar,dar in alta parte,costa 50 ron .e din fonta sau ceva de genu,a iesit mai mare putin in diametru si putin in chestya aia de vine imediat,buza aia ,am lucrat la ea cam 30 -40 min cu un polizor,si acum merge ,nu perfect da merge,adika nu e chiar cum era aia de plastik,dee pana se mai uzeaza si ea ,si nu merge sa ridici cand stay pe scaun ,adika stay ridica putin si se blocheaza ,trebuie sa o mai uzez dar nu am timp si nici chef sa tot stau sa cobor,urk scaunul,sunt multumit ca o am ,si daca vreau sa ridik scaunul sau sa dau jos imi merge,aa nu trebuie sa dai jos scaunul ,cine vrea sa vina ii arat ,desfaci un surub de la masca aia cu butonul,apoi o dai jos,jos langa sina de la scaun scoti axul ala de e prins de scaun,are decat o saiba de siguranta,asa in dreptul unde era butonul de comanda ,lipit de scaun se vad niste surubele si o gaura unde se afla un sift ,dai cu un cui etc siftul afara si gata ai kitul de reglare dat jos,
badboy20cm
1nsane Member

Maşina: Mondeo Turnier , Buil date 02/05/2001 , 1.8cmc , benzina , 125 ccp , 16 valve , 6 airbag
VIN: WF0WXXGBBW1U89568

Mesajde DGAlexandru » 17 Mai 2008, 16:45

Nu am dat comanda inca pt. ca nu am avut destui "sustinatori".
Sondajul ramane valabil.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde titocus » 17 Mai 2008, 18:46

Si eu sunt interesat ! :)
Deocamdata nu am gasit pe nimeni sa faca asa ceva in Cluj...dar daca aflu voi posta cu siguranta.
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde badboy20cm » 17 Mai 2008, 22:28

offtopic:alex gata rotita merge ca si noua ,urca,coboara cu mine pe scaun ,sa tocit si merge
badboy20cm
1nsane Member

Maşina: Mondeo Turnier , Buil date 02/05/2001 , 1.8cmc , benzina , 125 ccp , 16 valve , 6 airbag

Mesajde Kugarth » 30 Sep 2008, 07:58

Daca mai este valabil, sunt si eu interesat de faimoasa rotita. Am votat 50 ron.
"Il Toro"
Inscrie-te in grupul ClubFord Craiova pentru a primi prin PM (private message) mesajele importante.
Kugarth
Gold Member

Maşina: Mondeo 2004, TDCI, 2L, 133 CP, Ghia
VIN: ____PinotNoir____

Mesajde catallinu » 06 Oct 2008, 11:35

Nu stiu daca mai e de actualitate topicul insa si eu am o problema cu reglarea. Motorasul se aude dar nu se intampla nimic....nu stiu inca ce e .
Daca e rotita ma bag si eu la comanda
catallinu
Incepator

Maşina: Mondeo/An 2002/ motor1798 / 125CP

Mesajde DGAlexandru » 06 Oct 2008, 12:24

Pt. ca nu am avut destule comenzi si pentru ca nu stateam bine cu banii in acea perioada nu am mai facut nimic. In cazul in care voi mai avea o astfel de intentie, va voi anunta pe privat pe toti cei care ati scris pe thread.

Imagine
DGAlexandru

Mesajde DGAlexandru » 15 Oct 2008, 11:14

In momentul de fata am dat comanda pentru 2 rotite facute din metal (revin un pic mai incolo cu tipul de material exact). Dupa ce testez cum merge o sa dau comanda de inca 10 bucati pe care probabil le voi avea intr-o saptamana in Bucuresti.
Pretul de fabricatie este de 35 ron pt. 2 bucati.. o sa vad cat o sa fie pentru 10.
In conditiile in care pretul/buc ramane 35ron, conform sondajului, ar trebui sa am 12 clienti pentru ele (10 pana in 50, 1 pana in 80 si 1 pana in 100); cei cu max 30ron nu intra in calcul;
Cei care ati votat si nu ati scris nimic pe thread, poate ar fi bine sa o faceti acum.
In cazul in care o sa primesc mai multe cereri decat cantitatea disponibila, vor avea prioritate cei care ma contacteaza primii prin intermediul acestui thread.

Pentru montaj, voi incerca sa fac azi niste poze cand o voi monta la mine pe masina si astfel sa fac un mic tutorial.
Cei care totusi nu le au cu surubareala si sunt in Buc, pot apela la mine sau la badboy20cm in functie si de timpul nostru disponibil pentru montaj; sau la altcineva care se dovedeste disponibil.
Pretul pentru montatul unei rotite este de 15Ron (eu sau badboy20cm).

Imagine
DGAlexandru

Mesajde Kugarth » 15 Oct 2008, 16:52

$1 scrie:$2n cazul in care o sa primesc mai multe cereri decat cantitatea disponibila, vor avea prioritate cei care ma contacteaza primii prin intermediul acestui thread.

Mai scriu o data ca vreau, ca sa fiu sigur ca sunt printre primii! :D
"Il Toro"
Inscrie-te in grupul ClubFord Craiova pentru a primi prin PM (private message) mesajele importante.
Kugarth
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 15 Oct 2008, 23:48

Gata, am primit rotitele si mi-am si montat-o pe a mea.
Au facut 3 pentru ca asa stie sa faca masinaria, cate 3 odata .. dar a si trebuit sa platesc 3 :P
Sunt din otel necalit. Rezistent, dar nu atat de mult pe cat il stim noi, oricum de sute de ori mai rezistent decat acel plastic :D
Daca demontarea a fost fara probleme, montarea noii rotite pe ax a presupus ceva munca pe care nu am prevazut-o deoarece nu mai umblasem la ax de 2 ani de zile :P.
Am facut si niste poze din care sa va dati seama care sunt pasii de urmat pentru demontare / montare. Pentru ca eram in intarziere nu am mai facut poze la ax cu noua rotita montata :(
Sunt 2 metode de a ajunge la aceasta rotita, diferenta intre ele constand in modul in care desfaceti acest angrenaj de pe scaunul masinii.
Varianta in care nu dati scaunul jos a fost prezentata de BadBoy20cm pe forum, folositi search. Oricum se poate deduce si din pozele mele.
Varianta pe care o voi prezenta eu presupune si demontarea scaunului din masina.
Prima poza, desfacerea capacelor de plastic care acopera suruburile din spate ale scaunului. Aveti nevoie de o surubelnita cap-cruce.
Tot in aceasta poza am aratat si unde se afla siguranta ce trebuie scoasa in cazul in care urmati varianta BadBoy :P
Imagine
Cele 4 suruburi din spate, dupa ce au fost indepartate capacele. Ca sa le desfaceti aveti nevoie de o cheie fixa/tubulara de 10. De preferat una cu cricket.
Imagine
Suruburile din fata ale scaunului.
Imagine
Mufa de sub scaun, ce trebuie si ea desfacuta. Mare atentie ce faceti pe aici. Aceste fire duc si la Airbag-ul din scaunu si la capsa de pretensionare centura. Contactul trebuie sa fie pe pozitia 0 si cheia scoasa din contact. Aveti nevoie de o cheie fixa sau tubulara de 6 sau 7.. sau patent :P In manualele de specialitate se recomanda ca in cazul in care se umbla la sistemul de AirBag-uri, inainte de orice astfel de operatiune trebuie deconectata bataria de pe masina cu cel putin jumatate de ora inainte.
Imagine
Inca o poza cu surubul ce trebuie scos pentru a elibera scaunul de centura. Aveti nevoie de o cheie de tip torx (?) de 45 sau 50.
Tot in aceasta poza puteti observa mai bine siguranta ce trebuie scoasa pentru varianta BadBoy.
Imagine
Cum arata dedesubtul scaunului. Din pacate din cauza unghilului in care am facut poza si a acelei etichete nu se vede si "pana" ce trebuie scoasa din angrenajul motorasului pentru a-l scoate de acolo. Aceasta "pana" impreuna cu saiba (siguranta) de care am tot amintit ar trebui scoase. Astea 2 se scot si in cazul variantei BadBoy, numai ca faceti totul cu capul in jos, inghesuiti :P
ATENTIE, mufele se scot cu cap, nu cu forta !!! :-S
Imagine
Cum arata angrenajul dupa ce a fost dat jos de pe scaun. Cele 3 suruburi trebuie desfacute pentru a ajunge la rotita. Se pot desface cu-n patent sau cu cheie fixa sau tubulara de 6,5 (da, nu 6 si nu 7). Gaura care se vede acolo deserveste fixarea angrenajului de scaun prin acea "pana".
Imagine
Angrenajul desfacut, rotita de plastic buclucasa care a fost scoasa prin taiere si apoi lipire la loc pentru a fi data ca si model. Se vede si axul, cu sistemul de infiletare pe interiorul rotitei. Acest procedeu se face la temperaturi ceva mai mari, iar dupa racire este imposibila scoaterea rotitei de pe ax fara taierea pe lungime a acesteia. Se vad si cele 3 noi rotite. Pentru a le introduce pe ax, acesta trebuie polizat in zona in care era fixata rotita de plastic. Polizarea acestuia sa face a.i. sa mai ramana ceva din acele nervuri, ce vor tine noua rotita fixa pe ax. Diametrul axului este de 9mm, tot atata are si diametrul gaurii din rotita; datorita nervurilor mai sus amintite rotita va trebui presata ca sa intre pe ax. Alta varianta ar fi polizarea tuturor acestor nervuri si aplicarea unor puncte de sudura cu rotita montata.
Imagine
Partea cealalta a angrenajului, care contine motorul.. aaa.. este din plastic :(
Imagine

In acest moment am 1 rotita disponibila pe stoc. Duminica se da comanda pentru inca 9.
Kugarth pt. tine am rezervat deja una.
catallinu si titocus mai sunteti interesati ?

Imagine
DGAlexandru

Mesajde Mondeo_vda » 17 Oct 2008, 19:58

salutare. nu stiu exact cum se procedeaza pe thread,dar am votat si eu pentru o rotita,si incontinuare sint interesat de ea.te rog frumos nu uita si de mine. ^:)^ DIMBOVITA.TIRGOVISTE pot venii oricind in Bucuresti, Multumesc anticipat!
Mondeo_vda
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo,145cp,2000cmc
VIN: WF04XXGBB4YE15343

Mesajde profu1970 » 17 Oct 2008, 20:07

mă înscriu şi eu....
profu1970
Incepator

Maşina: MONDEO I 1.6 I, 90 cp,roşu metalizat,1993;MONDEO III 2,0,TDDI,115CP, argintiu,2001,

Mesajde Alexx » 20 Oct 2008, 12:59

Cumpar si eu una daca se poate cu tot cu montaj. Nu vreau sa ma apuc eu de desfacut si sa raman cu scaunul pe afara :D. Astept sa face-ti un pret cu manopera cu tot daca se poate.
Alexx
Incepator

Maşina: FORD-mondeo,2001,2.0 TDDI,116 CP

Mesajde DGAlexandru » 20 Oct 2008, 19:09

Titocus si Kugarth aveti PM.

catallinu, Mondeo_vda, profu1970, Alexx voi avea rotitele pentru voi probabil miercurea viitoare, 29.10.2008.

Ce mai buna metoda de fixare a noii rotite pe ax in acest moment se pare ca este prin sudare - 2/3 puncte mici de sudura inspre capatul celalat al axului.
In poza de mai jos se vede cum arata axul dupa ce am scos rotita de plastic de pe el. Acele striatii trebuie polizate pana ce axul ramane cilindric, se introduce saiba veche pe ax, apoi rotita pana ce capul axului iese cam 1mm. Se testeaza in jumatatea de carcasa care se vede in poza sa aiba un mic joc si daca totul este ok se trece la sudura.
Imagine

Imagine
DGAlexandru

Mesajde Alexx » 20 Oct 2008, 19:33

Pfuu m-am dat dracu daca mai luat cu puncte de sudura si asa mai departe... Pai cine mi le face si mieee.
Alexx
Incepator

Mesajde Kugarth » 20 Oct 2008, 20:03

Aceeasi problema cu sudura si la mine. Astept solutii si sugestii ...
"Il Toro"
Kugarth
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 21 Oct 2008, 07:58

Pt. Bucuresti rezolv eu problema.
Pt. ceilalti... hmm.. mai orice service auto sau de ce nu, un santier de constructii, ar trebui sa aiba un aparat de sudura.
Ar mai fi varianta sa-mi trimiteti mie ax-ul si va montez eu rotita.

Metoda gasita pana acum (incercata si amintita intru-un post de mai sus), de montare a rotitei pe ax, care nu necesita puncte de sudura, se pare ca nu e rezistenta in timp si axul iese din rotita cand vrei sa ridici scaunul, iar rotita va incepe sa se invarta fara a mai actiona si axul.

Trebuie gasita o solutie in care rotita sa fie fixata pe ax si vertical si orizontal :-??

Imagine
DGAlexandru

Mesajde Kugarth » 21 Oct 2008, 09:36

$1 scrie:$2ai orice service auto sau de ce nu, un santier de constructii, ar trebui sa aiba un aparat de sudura.

Tinand cont ca eu ma pricep fix nu, l-am intrebat pe mecanicul la care mai fac eu una-alta pe la masina si a zis ca el are un aparat de sudura dar nu se baga sa sudeze cu el ca e d'ala normal (adica mare din ce am inteles eu) si ii este frica sa nu strice mai mult pe acolo (motorasul de la scaun sau chestii mai finute aflate prin zona). El zicea ca tre' sa caut un aparat de sudura pentru lucruri mai mici.
"Il Toro"
Kugarth
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 21 Oct 2008, 10:41

Cand montezi rotita pe ax oricum trebuie sa le "desparti" de motoras si restul angrenajului. Intr-adevar, trebuie folosit un electrod (bat de sudura :P) mai subtire .. sau sudura in argon / autogen.

Imagine
DGAlexandru

Mesajde cpv » 21 Oct 2008, 13:37

eu mi-am facut acum 1 an la filaret si mi-a facut 2 rotite...pt ca ambele reglaje erau praf...mi-a cerut atunci ceva de genul 150 de ron si mi-a facut una bonus.....probabil ducandu-se mai multi acolo si intreband omu s-a ginit ca e cerere si de aia cere mai mult...
mie initial mi-a cerut 200 ron dar i-am zis ca e de pe o sierra si nu face atat masina cat face rotita lui si a mai lasat din pret,
iar mie mi le-a facut din alama...mergeau fff bine pana cand am vandut masina...si nu cred ca i-au facut probleme noului proprietar...am facut un topic DIY cum se desface si pune la loc....dati un search si vedeti acolo
gsx r
cpv
Member

Mesajde Mondeo_vda » 22 Oct 2008, 21:44

In afara de solutia cu sudura pentru fixat rotita, nu ar merge sa dam o gaura prin rotita si ax si sa ii punem un splint? Presupun ca ar putea s-o tina fixata sa nu se mai invarta pe ax.
Mondeo_vda
Ford Freak

Mesajde DGAlexandru » 23 Oct 2008, 00:16

$1 scrie:$2n afara de solutia cu sudura pentru fixat rotita, nu ar merge sa dam o gaura prin rotita si ax si sa ii punem un splint? Presupun ca ar putea s-o tina fixata sa nu se mai invarta pe ax.
Asta a fost prima mea idee in a o fixa pe ax. Dar capetele rotitei vin aproape la fix in suportul in care intra si astfel se comporta ca niste rulmenti pe lagar. Daca facem aceasta gaura, diferenta de profil creata poate sa duca la o uzura mai mare a suportului in care sta.
Desi daca luam in calcul ca umblii foarte rar si chiar si atunci, rotita nu prinde cine-stie-ce turatie, cred ca ar putea ramane o solutie valabila.

Imagine
DGAlexandru

Mesajde badboy20cm » 23 Oct 2008, 11:09

Alex,,mie omul ala de mi-a facut rotia a bagat-o fortat,si merge perfect,cum ziceai tu ca are niste striati.nu mai bine le bagati asa fortat?
badboy20cm
1nsane Member

Mesajde DGAlexandru » 23 Oct 2008, 12:01

$1 scrie:$2lex,,mie omul ala de mi-a facut rotia a bagat-o fortat,si merge perfect,cum ziceai tu ca are niste striati.nu mai bine le bagati asa fortat?
Am incercat aceasta varianta la scaunul meu si la scaunul unui prieten.
La mine a cedat dupa 2-3 ture complete pe cand la celalalt cam la o sapt.

Imagine
DGAlexandru

Mesajde Mondeo_vda » 23 Oct 2008, 20:31

nu stiu exat din ce material e facuta, dar daca intra aproape fix pe ax, nu ar merge incercat sa o incalzim (ea se dilata), iar la racire s-ar strange pe ax..., ca la coroana de pe volanta.
Mondeo_vda
Ford Freak

Mesajde Kugarth » 24 Oct 2008, 07:41

Alexandru, am vorbit cu cei care credeam ca ar putea face sudura aia ... nimeni nu ma poate ajuta momentan :(
Ma vad nevoit sa renunt la rotita din cauza acestui detaliu ... :(
"Il Toro"
Kugarth
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 24 Oct 2008, 08:43

$1 scrie:$2u stiu exat din ce material e facuta, dar daca intra aproape fix pe ax, nu ar merge incercat sa o incalzim (ea se dilata), iar la racire s-ar strange pe ax..., ca la coroana de pe volanta.
E din otel necalit. Ca sa o incalzesti a.i. sa ajunga sa se dilate ai nevoie de o "scula de incalzit". Nu stiu de ce tind sa cred ca mai repede gasesti un ap. de sudura decat asa ceva; ca sa nu mai zic ca se poate strica rotita - nu stiu ce efecte poate sa aiba acest procedeu :-S

Imagine
DGAlexandru

Mesajde Alexx » 24 Oct 2008, 09:26

offf incepe sa ma dispere rotita asta de ce oare nu se gaseste de cumparat in magazinele Ford. Daca stiu ca este o problema destul de des intalnita la masini ar trebuii sa o aduca naibii ca ar vinde ca painea calda. eu cand am intrebat la reprezentanta mi-au zis razand se schimba scaunul cu totul. Si eu le-am zis hahaha duar nu sunt tampit sa dau 8 mil pe un scaun pentru rotita aia. Ma gandesc in dzmembrari nu s-ar gasi? Mie imi este teama ca o iau pe asta de la Alexx si ma uit la ea frumusel cat de draguta este si nu gasesc sa o montez:)
Alexx
Incepator

Mesajde DGAlexandru » 24 Oct 2008, 10:25

$1 scrie:$2.
Pentru Bucuresti sau pentru cei care-mi trimit axul am zis mai sus, sper :d, ca o pot fixa eu pe ax.

Imagine
DGAlexandru

Următorul

Înapoi la Vanzare