Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.
Subiect închis

Re: Diagnoza IDS, modificari soft. & hardware Ford - DGAlexandru

28 Iul 2011, 23:21

@tflorin inca nu.

@boppzoli Dar pt. windows-ul de pe laptopul meu Packard Bell exista update-uri?
Cu alte cuvinte.. daca nu stiu ce soft ai acum pe masina nu am de unde sa stiu daca exista ceva mai nou. Ca sa aflu/aflii ce versiuni de soft ai pt. diversele module din masina trebuie s-o conectez / conectezi la IDS.

@athos Inca nu am studiat Focus-ul 3.

28 Iul 2011, 23:41

Salut DGAlexandru ,
Azi am montat instalatia de spalare faruri si in mufa electrica de la bidonul pentru lichid , vin 4 fire , din care doar 2 sunt functionale (alimenteaza pompa pentru parbriz) . Mufa are loc pentru 6 fire si cred ca sunt perechi de cate doua , patru fire fiind pentru cele 2 pompe (parbriz si faruri) iar 2 sunt pentru senzorul de nivel lichid .
Eu nu am avut pe masina nici senzor nici spalator de faruri , dar am 4 fire in mufa .
Intrebarea mea este : cele 2 fire care sunt in plus , sunt pentru senzor ?
Daca vin la tine , poti sa faci pompa de la spalatoarele faruri sa mearga fara sa pun un buton separat ?
Vreau sa stropeasca numai cand sunt farurile aprinse si tin mai mult de 2 sec. apasat pe butonul de spalare parbriz asa cum functioneaza pe masinile care au din fabrica .
Multumesc .

29 Iul 2011, 00:06

Salut,
daca totul e original, atunci tot ce trebuie facut e sa activam functia in GEM ;)
Senzorul pt. nivel lichid parbriz are mufa separata cu 2 contacte.
De asemenea, din ce imi aduc aminte, pompa pt. spalator faruri are mufa separata de cea pt. spalator parbriz .. si nici nu stiu de ce sunt 4 sau de ce ar fi 6 fire in mufa care merge la pompa pt. spalator parbriz.

29 Iul 2011, 01:27

La mine este o singura mufa cu 6 pini ... de la tabloul de sigurante vin 4 fire , dar spre bidon ies numai 2 fire , 4 pini din mufa sunt acoperiti cu niste dopuri mici de cauciuc .
Este adevarat ca pompele au pe corpul lor mufe separate cu 2 fire , dar perechile de fire care pleaca din aceste mufe , trec prin niste canturi ale bidonului si se intalnesc toate intr-o mufa mai mare , cu 6 pini ... cea de care vorbeam mai sus . Acea mufa se desface sa se poata scoate bidonul de sub aripa .
O sa-ti fac o vizita pe 9 sau 10 august (vin la Buc. sa-mi modific toba) te sun cu o zi , doua inainte , sa ma programezi .
FiÅŸiere ataÅŸate
bidon.JPG

12 Aug 2011, 10:38

De azi pana pe 17-18.08 sunt in CT, in "concediu". Totusi, pt. cei din zona, in limita timpului disponibil, pot face diagnoze / update soft / configurare module.

17 Aug 2011, 16:01

salut!
am gasit pentru masina mea sistem ESP complet(senzor acceleratie laterala, pompa ESP, buton, instalatie electrica) 800 ron. Poti sa ma ajuti cu montajul si sa imi spui eventual daca este ok pretul? multumesc!

17 Aug 2011, 16:15

Avand in vedere ca un senzor de acceleratie laterala e undeva la 2100lei de nou.. iar un modul de ABS cu ESP e si mai mult... pretul pare bun.
Pe langa cele enumerate de tine iti mai trebuie si senzorul care citeste pozitia volanului - e montat pe coloana volanului, undeva sub ceasurile de bord.
Pt. montarea instalatiei electrice va trebui scos tot bordul; pt. montarea modulului ABS+ESP va fi necesara o reumplere + aerisire lichid frana; noul modul ABS trebuie reconfigurat pt. masina ta, calibrati senzorii, reconfigurat ceasurile de bord... operatiuni cu care te pot ajuta.

17 Aug 2011, 16:45

multumesc pentru raspuns.
in afara de problema demontarii bordului care mie mi se pare foarte pacatoasa, nu am nicio problema.
si costurile or sa fie pe masura,sunt o gramada de operatii care iau o gramada de timp deci ramane sa ma gandesc daca merita sau nu..
multumesc!

22 Aug 2011, 13:37

Momentan pot aduce butoane / volan cu butoane pt. tempomat / pilot automat / cruise control pt. Mondeo 4 la 400lei. (butoanele de noi sunt undeva la 900lei si mai trebuie si instalatie el. in volan).

Instalare + activare / configurare - 200lei.

01 Sep 2011, 13:13

acesta este win WF0MXXGCDM6R43026 masini mele poti sa-mi spui ce optiuni mai pot activa la ea sau trebuie sa vin cu ea la tine sa o pui pe tester

01 Sep 2011, 15:29

Cam ce ai vrea sa activezi?
In general activarea unei "optiuni" se face daca ai partea hardware....

02 Sep 2011, 13:58

Mai multe consum instant ,alarma daca are ,ridicarea geamurilor cand iau contactul si ce se mai poate

04 Sep 2011, 18:53

La Focus 2 consumul instant se activeaza schimband ceasurile de bord.
Alarma, da, se poate activa... dar ca sa functioneze cum trebuie ai nevoie de un claxon in plus, un contact la capota si poate si "ceva instalatie electrica".
Ridicarea geamurilor cand iei contactul nu exista ca si optiune la Ford.

06 Sep 2011, 14:47

Salut DGAlexandru,

as vrea o programare pentru diagnoza in saptamana 19-23 septembrie, daca se poate.
pentru detalii, prefer pm, ca sa nu incarcam topicul,

multumesc, si zi buna

06 Sep 2011, 15:14

Nu am/sunt angajat intr-un service ca sa pot face programari.
Nu am un program fix la serviciu care sa-mi permita sa pot spune cand sunt liber sau nu pt. diagnoze si/sau alte servicii.

Cand doriti sa va ajut cu ceva, cel mai bine ma sunati in ziua in care puteti veni, eventual cu o zi inainte daca nu sunteti din Bucuresti, pt. a incerca sa-mi fac timp.

12 Sep 2011, 11:18

salutare! m-ar interesa activarea bluetooth la sistem pt ford mondeo 3 din dec 2006,pilotului automat si ce se mai poate activa!!! sunt din craiova!!! astept reaspuns! multumesc!!!

12 Sep 2011, 11:37

Ce raspuns?

13 Sep 2011, 11:40

salutare!!! vreau sa iau legatura neaparat cu dvs pt ca vreau sa mi adaug cateva optiuni la sistemul de navi de la ford!! un nr de tel sau o adresa de mail!!! multumesc!!!

13 Sep 2011, 12:07

Ambele le gasiti pe forum... mai ales nr. de telefon - ori mai jos de acest mesaj, ori mai sus de mesajul dvs.

14 Sep 2011, 15:50

Salut Alex,
Exista posibilitatea din softul de diagnoza, sa aflam daca pompa de ulei functioneaza in parametri?

De asemenea ai idee daca se poate vedea nivelul presiunii uleiului din motor in self testul ceasurilor de bord?

14 Sep 2011, 20:48

Nu.
Nu.

21 Oct 2011, 09:46

Salut alex,am o problema pe partea electrica la focusul meu,spune mi te rog daca ma poti ajuta.Ti am trimis mp toata patania.

22 Oct 2011, 08:39

Salut,

As vrea sa-ti trimit partea electronica de la ceasurile MK3 TDDI pentru activare optiuni dar nu as vrea sa stau cu masina pe dreapta.
Am in plus niste ceasuri de MK 3 benzina.

Intrebarea mea este:
partea electronica a ceasurilor de la un MK3 benzina se potriveste la MK3 diesel ?

O zi buna!

22 Oct 2011, 10:16

Salut DGAlexandru,

am fost acum ceva timp la tine si mi-au activat CB + CI la un Mondeo Mk3 TDCI 115 cp. Totul a decurs foarte rapid si eficient. Acum, dupa vreun an de cand am aceste informatii disponibile vreau sa-ti spun ca in continuare ma "pasioneaza" mai mult temperatura exterioara, cateodata autonomia si sporadic consumul. Pe consumul instantaneu am dat de 2-3 ori pe autostrada cand aveam viteza mare, de curiozitate, iar la viteza medie nu stiu daca m-am uitat de 3 ori intr-un an. Una peste alta sunt foarte multumit ca am aceste informatii dar clar se poate trai si fara. Daca este ceva dupa care imi pare intr-adevar foarte rau este pilotul automat care in cazul meu nu se poate activa neavand cablajele necesare. La urmatoarea masina aceasta optiune va fi obligatorie.

In fine, am totusi o intrebarea legata de CB si anume: de ce naiba imi arata o diferenta uriasa intre consumul real si cel afisat? La drum lung (~ 850 Km) real am consumat 5.3 l/100 km (plin pe plin) iar computerul imi arata 4.1 l/100 km. Prin Bucuresti unde real consum ~ 8 l/100 km (plin pe plin) pacatosul de computer imi arata 4.6 l/ 100 km (as vrea eu!) ceea ce este complet ireal. Tot legat de asta, autonomia cu plinul facut imi arata 1.193 Km si este intr-adevar foarte aproape de cea reala (verificata de mine) doar daca merg in afara. Sa inteleg ca CB-ul este util doar la drum lung? Am avut alta masina inainte care imi arata foarte aproape de realitate in orice conditii. Stiu ca mi-ai spus atunci ceva legat de faptul ca nu "stie" consumul in stationare sau ceva de genul dar nu-mi mai aduc aminte ...

Multumesc pentru explicatii.

22 Oct 2011, 14:02

Consumul e calculat in functie de cata motorina CREDE PCM-ul ca a fost aruncata in cilindrii... iar daca injectoarele au uzura si arunca mai multa motorina in cilindrii, atunci pot aparea si diferente mari intre cel real si cel afisat

@HERCKA
Fizic ceasurile de bord pt. benzina si diesel, pt. aceasi generatie, sunt la fel, difera doar configuratia interna.
Puteti merge cu masina si fara ceasuri de bord.. Nu am incercat sa vad daca merg ceasuri configurate pt. benzina pe un motor diesel.
Nu recomand insa sa se mearga cu unele pt. diesel pe un motor pe benzina din cauza turatiei... e posibil sa se strice partea de turometru daca se depasesc 5000rpm.

22 Oct 2011, 21:16

Multumesc pentru precizari Alex.

Salutari

Sorin H

24 Oct 2011, 11:23

Salut Alexandru

Am citit topicul deschis de tine si pe langa diagnostica spui ceva si de investigatii si remediere.Eu am un Focus 2 1.8 Tdci si dupa ce computerul de bord imi da eroare a sistemului motorului - de fiecare data cand opresc motorul eroarea dispare (mentionez ca am mers cu discul de ambreiaj pe duca - daca acceleram brusc masina se tura dar nu lua viteza scotea si fum mult).Dupa schimbarea ambreiajului masina se comporta normal numai ca apare aceeasi eroare din cand in cand insotita si de fum (pe teava- evident ;))).
Cand am schimbat amreiajul mi s-a facut si testare si eroarea este P 0299 Turbocharger/Spercharger/ Low Boost.
Intrebarea mea este daca potzi rezolva aceasta problema? (cineva mi-a zis ca ar fi un anumit senzor de impuls defect si trebuie inlocuit). :-??
Itzi multumesc anticipat !

24 Oct 2011, 12:40

Senzor de impuls???

Nu-ti pot spune daca pot rezolva problema pana nu aflu unde / care e problema ... deci intai trebuie sa-i fac o diagnoza.

25 Oct 2011, 20:00

Te sun daca nu dau roade metodele de a merge turat cu masina ca sa se desfunde turbina! Multumesc de raspuns!

30 Oct 2011, 20:28

Ms Alex pentru raspunsuri. :D
Subiect închis