Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.
Subiect închis

Re: OFERTA!!!cedez leasing ford focus sport 1,6 tdci 90 CP

02 Iun 2009, 13:25

sus cu ea...

03 Iun 2009, 16:23

up

05 Iun 2009, 08:49

valabil.........

09 Iun 2009, 09:44

......

12 Iun 2009, 08:55

gata baieti....ultimele zile....si masina se va da......pierd foarte mult dar asta e.....
vorba aia: pierdem castigam negustori ne numim....

15 Iun 2009, 13:09

.........

16 Iun 2009, 11:35

valabil in continuare.....

17 Iun 2009, 15:58

up...

19 Iun 2009, 09:46

valabil...

22 Iun 2009, 09:37

up!!!

22 Iun 2009, 11:33

$1 scrie:$2duc o clarificare: eu am platit 3100 Euro avans + alte cheltuieli + 12x255 Euro( aprox 6500 Euro total platit)

Costul total al masinii este de 255*60= 15 300 eur ( casco inclus pe o perioada de 5 ani ) , asta inseamna ca ai casco undeva la 660 de e pe an .

S-au platit pana acum timp de 13 luni fix 3315 euro din care casco 660 de e => ca ai platit suma de 2655 euro efectiv pt masina in 13 luni in care ai facut si 37 000 de km .

Deci care ar fi pierderea ta ???? pentru ce mai vrei cei 3500 de e ?

Toate bune !

22 Iun 2009, 18:27

lucian, ai calculat gresit.
omul a platit avansul de 3100 euro + 13 rate a 255 euro din valoarea carora se scade dobanda si casco. aproximativ 2500 euro din cei 3315 platiti ca si rate , reprezinta aproximativ valoarea efectiva a masinii iar restul de 815 reprezinta casco pe 13 luni si dobanda.
rezulta ca omul nostru a platit pana acum practic 5600 euro si a folosit masina pt 37.000km.

opnia mea este urmatoarea: colegul nostru a dat o tzeapa de zile mari celor de la banca pt ca daca renunta acum la leasing si le da masina inapoi, devalorizarea reala a masinii este mult mai mare si chiar daca cei de la banca scad cei 5600 (cat a platit colegul nostru) din costul initial al masinii cand era noua, cost ce-l estimez pe la 16.000 euro, ar insemna ca ar trebui sa vanda masina cu 10.500 euro iar banca nu va lua in viata vesnica 10.500 euro pe un focus sh de 37.000km.

intr-adevar oamenii nu stiu sa calculeze raportul dintre banii platiti si uzura masinii atunci cand propun cedarea unui contract de leasing. pt ce naib a sa dea cineva vreun leu pe preluarea acestui contract de leasing atat timp cat proprietarul actual a folosit masina pt mai mult de cat a platit.

unde nu as gasi si eu un focus nou, sa platesc real 5600 euro pe el din care 2500 euro in rate si apoi dupa un an jumatate si si 37.000 km sa-l dau si sa recuperez 3500 euro din banii investiti.

am fost vineri la o zi aniversara si o cunostinta mi-a povestit cum prietena ei cea mai buna a platit 11.000 euro pe un focus (nu stiu motorizarea) ce a costat 17.000 euro cand era nou, focus ce avea 8000 km in bord. proprietarul avea un mic handicap la piciorul stang , nu si-a permis un focus cu o cutie automata si nu a putut conduce masina ce avea cutie manuala iar ca atare a vandut-o

22 Iun 2009, 19:56

Din ce am citit prin presa, se pare ca sunt cazuri in care banca te da in judecata pentru recuperarea pierderii daca nu scoate pe masina vanduta la licitatie cat estimeaza ei...
Asa ca se pare ca mai bine o vinzi singur ca iei mai mult. :D

22 Iun 2009, 20:53

nu are de ce sa te dea in judecata.
in fond ei sunt vinovati ca au dat credite neperformante si necalculate precis astfel incat daca ceva se intampla, ea (banca) sa-si recupereze investitia.
exista in contract stipulat orice iar acolo scrie ce se intampla in cazul in care nu -ti platesti ratele. ce scrie acolo, aia se intampla.

daca cei de la banca sunt prosti, sa le fie de bine.

22 Iun 2009, 22:01

tu chiar crezi ca bancile vor fi vreodata inselate????
Mihai are dreptate. daca duci masina la ei banca vrea sa-si recupereze pierderea.asa fac si la case sau apartamente
in curand va veni valul cu masinile si casele in rate.si at sa vedeti preturi...

22 Iun 2009, 22:06

Mie mi se pare evident din moment ce contractul de leasing e facut pe suma si nu pe obiect (adica m-am suparat, ia-ti jucaria inapoi si suntem chit).
In acest moment e clar ca daca renunti la contract ei baga masina la licitatie si ce nu le iese ca sa inchida socoteala, cer de la tine. Pe praful asta s-ar putea sa le dai cam mult, astfel incat sa nu fie rentabil.
Atentie, leasing-ul nu inseamna inchiriere de masina. :D

22 Iun 2009, 22:57

bancile nu vor fi inselate decat rar de altii insa in cazul de fata nu este vorba de o inselatorie.
tie ca platitor de rate ce nu platesti nu are ce sa ti se intample decat ceea ce este scris in contract. scurt si la obiect si nimic mai mult.
este problema bancilor daca dau credite neperformante iar esalonarea ratelor nu este pusa cu cap astfel incat daca ceva se intampla, banca sa nu aiba pierderi.
nu te poate da nimeni in judecata daca in contract nu este specificat ceva de genul ca, daca nu platesti ratele iar banca iti ia masina si nu o poate vinde astfel incat sa-si recupereze banii, atunci tu ca si utilizator al masinii, trebuie sa pui diferenta de bani.
parcurile de masini sh provenite de la cei ce au renuntat la leasing este plin si nu e dat nimen in judecata.
bancile au luat tzepe mari si in sua: de exemplu omul ia credit de 200.000 USD ca sa cumpere o casa, plateste 30.000 de dolari si vine criza cu ocazia careia omul nu mai poate plati ratele insa si casa ce a cumparat-o el se ieftineste ajungand la 70.000 dolari. omul nu mai poate plati casa iar banca i-o ia si are de recuperat 170.000. daca in contract nu este specificat decat ca in caz de neplata banca iti ia casa si nimic in plus, baca se poate spala cu bordeiul pe cap. asa au ajuns cateva institutii americane la faliment.

ultimile discutii ar trebui multate in alt loc sa nu-i stricam topicul omului.

24 Iun 2009, 11:16

Nu ma deranjeaza faptul ca s-a ajuns sa se discute altceva.....ma deranjeaza in schimb faptul ca nu cititi cu atentie ceea ce am scris eu in anunt....si anume.....eu am platit 3100 euro avans+ 13x255 euro= 6415 euro + alte chletuieli de la inceputul leasingului(aprox. 400-500 euro)=aprox 6800-6900 euro total platit pana acum.....toate astea fara casco. Cred ca am fost destul de explicit cand am scris 255 euro+56 euro casco.Ma dispera cand vad pe cate unul atat de inversunat ca dl lucian.oprea.
Nu traiesc pe spinarea nimanui si am dreptul sa cer cat vreau eu pentru ca sunt banii mei si eu i-am muncit...Nu cred ca vreunul din voi ar ceda masina firmei de leasing fara sa-si mai recupereze macar o parte din ce a platit, avand in vedere ca soldul ramas de achitat este de aprox 8000 de euro si a platit aproape 7000 de euro....sa fim putin realisti ,chiar daca piata auto a scazut, clienti tot se mai gasesc.....mai greu dar se gasesc. Asa ca anuntul ramane valabil si astept in continuare ofertele celor interesati .....

24 Iun 2009, 15:08

piata auto e foarte jos si nimeni nu se mai baga sa preia leasing cand va avea de platit mai mult decat o masina sh de aceeasi vechime dar cu banu' jos.

daca tot te-ai bagat la leasing, macar du-ti crucea pana la capat.

24 Iun 2009, 17:07

stiu ca e piata auto foarte jos.....insa am invatat in viata ca se poate vinde orice.....mai greu sau mai usor.....
si este absolut normal sa platesti mai mult cand cumperi ceva in rate(dobanzi+comisioane)....nu ai cum sa iesi in castig.....cine se inhama la asa ceva trebuie sa fie constient de asta.....

26 Iun 2009, 16:01

up.....

30 Iun 2009, 09:46

UP....

30 Iun 2009, 10:38

$1 scrie:$2u ma deranjeaza faptul ca s-a ajuns sa se discute altceva.....ma deranjeaza in schimb faptul ca nu cititi cu atentie ceea ce am scris eu in anunt....si anume.....eu am platit 3100 euro avans+ 13x255 euro= 6415 euro + alte chletuieli de la inceputul leasingului(aprox. 400-500 euro)=aprox 6800-6900 euro total platit pana acum.....toate astea fara casco. Cred ca am fost destul de explicit cand am scris 255 euro+56 euro casco.Ma dispera cand vad pe cate unul atat de inversunat ca dl lucian.oprea.
Nu traiesc pe spinarea nimanui si am dreptul sa cer cat vreau eu pentru ca sunt banii mei si eu i-am muncit...Nu cred ca vreunul din voi ar ceda masina firmei de leasing fara sa-si mai recupereze macar o parte din ce a platit, avand in vedere ca soldul ramas de achitat este de aprox 8000 de euro si a platit aproape 7000 de euro....sa fim putin realisti ,chiar daca piata auto a scazut, clienti tot se mai gasesc.....mai greu dar se gasesc. Asa ca anuntul ramane valabil si astept in continuare ofertele celor interesati .....

Nu stiu de unde s-a vazut inversunare in ceea ce am postat eu .
A fost doar o opinie care nu tre' sa provoace disperare . Postul putea fi considerat drept un "UP!" .
Avansul tau 3500 + 8000 e soldul = 11 500 de e aproximativ pt o masina sh ...
Il citez pe cel care a postat mai ininte "du-ti crucea pana la capat " sau mai aproape de capat .
Toate bune si bafta la vanzare !

30 Iun 2009, 11:35

Sincer nici eu nu cred ca colegul avea nevoie de opinii de genul asta. Daca intereseaza pe cineva o masina sh "ieftina" sa mearga in targ sau vaneze "ocazii" desii eu nu prea mai cred in zana buna si povestea ei. De curiozitate selecteaza pe mobile o masina din acelasi an apropiata ca dotari cu km intre 30 si 40k pe mobile si ai sa vezi ca cea mai ieftina e peste 12000 +...... Voarba aia, daca o dadea gratis tot comenta cineva ca nu are plinul facut.

30 Iun 2009, 12:14

Adevărul este că mulţi amatori de chilipiruri încearcă să profite de criză, numai că nu prea merge, după cum arată şi experimentul făcut de România liberă luni (când au încercat să cumpere un apartament "cu banii jos" şi n-au găsit nimic convenabil. Dacă este criză nu înseamnă că toţi sunt disperaţi şi dispuşi să-şi dea pantalonii jos.
Revenind on topic, leasingul mi se pare dezavantajos raportat la numărul de kilometri deja făcuţi. 40k de km în doar un an sugerează o maşină alergată. Ştiu maşini "de firmă" care nu sar de 20 k/an şi poţi găsi maşini de 3-4 ani la 40-50k. Chiar dacă maşina este producţie 2008, după numărul de kilometri este 2007 sau chiar 2006. De aceea, şi eu consider că 3500 de euro este nerealist. Mai repede te-aş sfătui să nu faci cedare de leasing, ci să cauţi să o vinzi "cu banii jos" undeva în jur de 10.000, cu care vei acoperi şi leasingul rămas (ai spsus mai sus că ar fi vreo 8000 de euro) şi ţi-ar mai rămâne. În fine ştii cum e... Câinele moare de drum lung şi... =)) =)) =))

01 Iul 2009, 08:37

poze noi....
FiÅŸiere ataÅŸate
Imag022.JPG
Imag021.JPG
Imag011.jpg
Imag010.jpg

01 Iul 2009, 08:45

nu sunt profi pozele....le-am facut cu telefonul,dar voi reveni si cu alte poze....

06 Iul 2009, 13:13

up...

13 Iul 2009, 08:23

up...

13 Iul 2009, 13:10

a frumoasa masinuta imi place!
sa ai succes la vanzare frate lup ;) , asta daca tii cu Petrolul Ploiesti, cum tin eu!
un up de la mine, vad ca ai asezat-o la parcarea de la Hale
bafta la vanzare
Subiect închis