nu ai mentionat si celelalte componente de care depinde un OC reusit sau unul ratat

- placa de baza, coolerul de pe procesor si eventual carcasa cu ventilatoarele instalate pe ea.
E5500 ruleaza la 2800Mhz adica fsb200 si multiplicator 14, adica 200x14=2800Mhz
Cel mai simplu OC e prin marirea fsb-ului din bios in pasi mici. Cu coolerul stock poti incerca un 233x14=3262Mhz. Daca sistemul e stabil (aproximativ 1h de prime95) poti incerca sa mai maresti fsb-ul eventual la un 266x14=3724mhz

. Aici mare grija ca va trebui sa umbli si la voltajul procesorului. Acesta se modifica in pasi mici urmati de teste cu prime95 pentru a verifica stablilitatea sistemului.
Daca placa de baza are si optiunea de modificare a multiplicatorului (in jos) procesorului atunci e putin mai simplu pentru ca ai doua variabile ce le poti modifica din care rezulta un OC mai usor
Cu o placa de baza si un cooler bun poti impinge procesorul pana aproape de limita, adica spre 4000 - 4200Mhz.
Eu am un E6320 care rula stock la 1833Mhz. Prin OC il tin daily use la 3200Mhz cu temperaturi in idle ce nu depasesc 38 grade iar in sarcina 50 grade. Ehh, placa de baza enthusiast Abit (RIP) si cooler de cupru plus 3 ventilatoare de carcasa din care unul lateral de 260mm ce baga aer rece pe toata placa de baza

Edit: era sa uit. Sa ai grija si la raportul fsb-ului cu memoria ram (nu mai stiu cum ii zice la optiune). Daca il lasi 1:1 o sa-ti creasca si frecventa memoriei ram impreuna cu fsb-ul. Umbla la el incat sa nu depasesti prea mult specificatiile standard - 800Mhz