http://www.catan.ro/ - colonistii din Catan
http://cutia.ro/vmchk/Jocuri-pe-tabla/Agricola.html - se gaseste regulamentul Agricola si tradus in romana, nu stiu unde, l-a facut rost un prieten si ne-a ajutat sa interpretam mai usor unele situatii gri.
http://www.daysofwonder.com/tickettoride/en/Uite un review al unui tip de pe forum computergames:
Jocurile pe care le joc si imi plac in ordinea preferintelor :
1.Sahul - Toata lumea auzit de SAH insa putini au ajuns sa stapaneasca tacticile de joc.Regulamentul jocului este destul de usor de prins insa partea foarte dificila este crearea propriei strategii si cursul extrem de lung de a ajunge un jucator cu sanse mai mici sau mai mari de a face fata unui jucator valoros.
2.Caylus - Joc de strategie economica foarte bun.Relativ dificil de invatat avand destul de multe reguli,nu se joaca cu zaruri,sansele de noroc sunt aproape nule.
3.Agricola - Joc de dezvoltare agricola ce imprumuta elemente din Caylus si Puerto Rico foarte bine realizat.Scopul jocului este de a va dezvolta o ferma care va fi punctata la sfarsitul jocului in functie de nivelul de dezvoltare al ei.Regulamentuyl este destul de dificil ,putin mai dificil decat caylus si necesita sa fiti oarecum familiarizati cu acest gen de jocuri.Sansele de noroc sunt mici in functie de cartile pe care le primit la inceputul jocului
4.Stone Age - asemanator cu Caylus,regulament destul de usor de invatat,jocul este scurt si se joaca cu zaruri ceea cresc sansele de noroc si ceea ce mi-a pacut cel mai mult este cupa din piele naturala ce este folosita pentru aruncarea zarurilor.Table de joc este poate tabla cu cea mai frumoasa grafica din tot ce am vazut pana acum.
5.The Princes of Florence - un joc foarte frumos,unul dintre preferatele mele,total diferit fata de cele de mai sus,grad de dificultate destul de ridicat.Im place pentru ca are si elemente de licitatie.Sansele de noroc sunt foarte mici(in functie de licitatiile de la inceputul fiecarei ture.
6. Puerto Rico - Joc destul de interesant desi la inceput nu mi s-a parut cine stie ce.Mecanismul jocului este destul de bine realizat,sansele de noroc fiind aproape nule.Regulamentul nu este greu de invatat(mai usor decat Caylus, Princes of Florence sau Agricola dar mai greu decat Dominion sau Stone Age )
7.Tigru si Eufrat - Joc destul de vechi,cu multe premii internationale.Mecansimul de joc - plasare de cartonase.Desi considerat unul din cele mai bune jocuri de societate din toate timpurile,pe mine nu m-a impresionat foarte mult desi imi place sa-l joc (poate si datorita faptului ca mecanismul jocului nu este bine corelat cu tema acestuia.In schimb este foarte divers,jocurile nu seamana unul cu celalalt,in fiecare joc abordand o strategie noua.Sansele de noroc sunt mici in functie de cartonasele pe care le trageti din sac.
8.Dominion - Un joc de carti suprinzator de scump (poate si din cauza ca are circa 500 de carti).Este destul de scurt,usor de invatat si creeaza dependenta.Sansele de noroc sunt destul de mari,asta in functie de cartile pe care le tragi din pachet.In plus imi place mult designul si calitatea cartilor de joc.
9.Citadels - Alt joc de carti usor de invatat.Jocul perfect pentru petreceri mai ales cand se joaca cu un numar de peste 4-5 jucatori.Joc foarte dsistractiv in care jucati cu diferite personaje precum Hotul,Asasinul,Comerciantul,Regele.....etc.
10. The Pillars of the Earth - Joc asemanator cu Stone Age dar parca putin mai slab realizat .Sansele de noroc ridicate in functie de cartile de joc ce vin in fiecare runda.
11.Power Grid - Un joc cu o tema destul de originala.Pe harta U.S. Franta sau Italia (in functie de versiunea) jocului trebuie sa construiti centrale de energie pe care le folositi pentru a castiga bani necesari procurarii resurselor sau extinderii retelei de centrale pe toata suprafata tarii.Castigatorul este jucatorul care in ultima tura asigura resurse pentru cele mai multe centrale din reteaua sa.Jocul are un nivel de dificultate medie si cel putin mie mi s-a parut un joc nu prea grozav deoarece este destul de matematic (chiar am visat cifre intr-o noapte si faceam calcule de cati bani am nevoie sa imi cumpar o centrala ).
12.Carcassonne - Joc distractiv gen puzzle in care cu ajutorul unor figurine puzzle trebuie sa creati un oras castigand puncte daca creati orase complete sau drumuri.Regulamentul usor de invatat.Carcassonne este destul de repetitiv ca sa ma faca sa renunt dupa vreo 60 de jocuri online.
13. Imperial - Acest joc l-am pus pe ultimul loc nu pentru ca este cel mai slab,ci pentru ca este singurul joc care dupa 150 de partide online nu reusesc sa bat pe nimeni (cred totusi ca am maxim 3-4 victorii dar asta cu niste persoane care nu cunosteau jocul si eu le explicam regulile ).
Jocul este o combinatie intre jocurile de raboi cu jocurile economice.Asta e; cred ca este si va fi primul si ultimul joc wargame pe care il voi juca vreodata