alessandrok4m scrie:Azi am facut ultima incercare de a repara masina pe Garantia Ford 12. Aceasta garantie nu exista !!! Problema sta in felul urmator.
11 decembrie am achizitionat un Focus 1.6 16v de la BDT. Dupa 1-2 zile am observat o problema la cutia de viteze. Tr 4 agatza si caraie si marcharierul caraie, nu intra sau sare din viteze. Toate celelalte trepte merg perfect !
Ma duc la BDT si le explic problema in 30 minute cu proba de drum etc. Raspuns sec fara nici un fel de orientare catre problema mea...ambreiajul este problema si nu este acoperit de garantie....schimbati-l...avem pe stoc 2000 lei sachs 3200 OEM.
Intreb eu...daca il schimb si problema persista...se repara cutia ? Raspunsul lor...nu se stie...vedem.
Exista niste tehnici elementare simple prin care iti pot da seama daca problema este din cutie sau ambreiaj ca sa nu jupoi pielea de pe om sa il pui sa schimbe cutii sau ambreiaje pana rezolvi problema. Totul e sa iti doresti sa rezolvi problema si sa fii mecanic nu agent de vanzari !
Imi e scarba de reprezentantele Ford, scarba si sila !
Salut,
Am discutat si eu cu colegii, inclusiv cu seful de atelier care a mers cu tine in proba de drum.
Asa cum ti-a spus si el la momentul respectiv, cel mai probabil este uzat ambreiajul dar pentru o constatare exacta trebuie demontata cutia. Ai dorit sa stii cat costa ambreiajul, ti s-a facut o oferta si ai plecat. Din pacate postarea ta a fost editata de moderator dar am citit inainte de editare si am vazut ca ai fost la alti doi Reprezentanti Ford care ti-au dat acelasi raspuns, ca trebuie sa schimbi ambreiajul in prima faza.
Doar dupa demontare putem stabili daca este de vina ambreiajul, cutia sau ambele.
Si avem urmatoarele variante:
1. Daca se constata ca ambreiajul este ok si este de vina doar cutia (si nu sunt cauze externe), se va repara in baza Garantiei 12.
2. Daca se constata ca este uzat doar ambreiajul vei plati manopera si piesele (sau doar manopera daca nu vrei sa il inlocuiesti).
3. Daca se constata ca trebuie reparata cutia si trebuie schimbat si ambreiajul fiind uzat, vei plati doar piesele, manopera fiind acoperita de demontarea/repararea cutiei in baza Garantiei 12.
In continuare, daca esti de acord cu demontarea pentru constatare, astept sa ma/ne contactezi pentru a stabili impreuna cand sa facem aceasta operatiune.
Mersi,
Mihai