Chiptuning electronic si eliminare DPF
Subiect închis

Re: Remapari prin OBD pentru motoarele FORD diesel si benzina

27 Noi 2008, 14:09

Se poate face si acela, cresterea de putere si cuplu in urma resoftari poate ajunge la un max de 10%. Costurile le ai deja postate mai sus. De altfel se poate modifica orice motorizare benzina aspirat de la Ford cu noile ECU Siemens.

10 Dec 2008, 11:29

Salut!
M-ar interesa si pe mine treaba asta cu chiptuningul dar am o nelamurire si anume daca prin optimizara puterii si cuplului se va optimiza si consumul masinii?
Cu alte cuvinte va consuma mai mult, la fel, mai putin decat inainte?

Din ce am inteles din posturile anterioare: ptr. FF2 din oct 2007 1.6i 100cp se poate face chiptuning ajungand puterea motorului la 115 cp si ar costa 200 euro. Corect?

Merci

10 Dec 2008, 12:02

Scaderi de consum se pot obtine in general la regimuri de mers constant cu motorizari turbo, la modele aspirate insa nu prea se aplica aceasta regula. E posibil ca dupa modificarea de soft sa ramai in aceleasi valori sau infim mai mici (0.3l/100km) la regim normal de mers sau sa creasca pana in 1-2l atunci cand mergi cu sportiv (turatii mari). Mai multe date despre consum nu am cum sa-ti ofer, depinde foarte mult de sofer. Pe forum sunt colegi carora le-am facut astfel de modificari si ar putea sa ne ofera mai multe informatii legate de consumul la 1.6i dupa remapare.

19 Dec 2008, 17:24

Imagine

16 Ian 2009, 16:15

ea mea e mika 1.3 , 70cai, cat costa si ce aduce in plus....electronik
mecanik face cineva?

19 Ian 2009, 17:36

La 1.3i 70CP costa 200 euro si se poate scoate un plus de max 10% din puterea initiala.

27 Ian 2009, 01:28

sal.as vrea sa stiu de ce nu apare in oferta si mondeo mk3 116cp 2001 TDDI,si daca se poate face ceva si pt modelul asta.multumesc anticipat

28 Ian 2009, 10:11

Este acelasi lucru cu 2.0TDDI 115CP, pretul si valorile dupa o modificare de soft. Ai PM cu pretul si datele de contact.

04 Mar 2009, 17:35

pt fiesta 1.4i 80 cp 2007 ce chiptunning se poate face?

09 Mar 2009, 12:48

Da, din informatiile pe care le am pentru acest model s-ar putea face direct prin mufa OBD. La motorizare de 1.4i 80CP exista doua tipuri de ecu Simenes care se fac doar pe CAN in mod normal ar trebui sa il poti citi fara probleme cu interfata pentru FORD.

Date contact: Alex Stancu reprezentat Dimsport.
Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 44, sector 3 - Bucuresti / tel: 0751.194.100 / ym: obdtuning

09 Mar 2009, 12:58

aveai masina cam sifonata vinerea trecuta? , parca te-am vazut pe la obor in spatele tau era un mercedes colorat un pic cu rosu :)
se intampla

10 Mar 2009, 09:51

Dap, mergeam la Politie pentru constatare. Am reusit sa evit un impact frontal cu Mercedesul respectiv care a virat stanga pe de sensul opus chiar in fata mea. Intreaga relatare se afla aici: http://www.clubcivic.ro/forum/showthread.php?t=99 Pagube mari nu am, dupa cum am spus am reusit sa evit impactul frontal insa cel lateral s-a produs. Oricum aveam ceva de retusat pe partea dreapta a masinii asa ca o revopsire nu strica acum. Am incredere in service-ul Honda mai mult decat in oricare altul.

16 Mar 2009, 10:48

SALUT,
LA UN MONDEO 145 CAI CAT SE RIDICA PUTEREA?ALT ASPECT CARE MA INTERESEAZA E CUM IMI DEMONSTREZI CA DUPA TUNARE PUTEREA A CRESCUT.TEHNIC ,NU INCERCAND MASINA.FACI VREUN TEST INAINTE SI DUPA?SI UN PRET.

22 Mar 2009, 18:47

Salut Doc ,

Se poate pt. FF II TDCI 2.0/136 CP_100KW ? Atentie :are DPF !!

In plus , in cadrul operatiei as dori suplimentar :

1. comutator de mape , daca exista posibilitatea selectarii lor in mers ( de exemplu 3 harti : eco / stage1 / race )

2. masurare pe stand dyno inainte si dupa operatie .

3. te rog sa mentionezi experienta in remaparea unor motorizari asemanatoare cu DPF

Merci .

31 Mar 2009, 17:04

daca se ivesc probleme grave ca aici,
http://www.bmwclub.ro/forums/index.php? ... 483&st=400
atunci o sa ne gandim mai bine la responsabilitati

04 Apr 2009, 09:06

cam aiurea si suspect
am citit posturile de pe bmw club , sincer inclin sa cred ca dok are dreptate
Moise de ce mai continuii am inteles ca problema este si rezolvata
Miroase a altceva sincer acum

04 Apr 2009, 19:21

$1 scrie:$2am aiurea si suspect
am citit posturile de pe bmw club , sincer inclin sa cred ca dok are dreptate
Moise de ce mai continuii am inteles ca problema este si rezolvata
Miroase a altceva sincer acum

eu de mult m-am oprit dar daca ai citit ce scria pe acel forum observai ca dok s-a bagat in seama luandu-se de mine si atunci au sarit altii si oricata dreptate dai,totusi a luat-o urat,nu ma bucura ca maine pot fi eu in locul lui,dar sa nu se mai bage si sa critice,sa denigreze pe altii,nu este singurul in domeniul asta cu rezultate bune chiar foarte bune,dar uite ca sunt si esecuri,normale dupa atatea masini facute,oricum rezolvarea lui cam tardiva,dupa ce s-a facut publica.
eu am inchis acest subiect si nu mai raspund sau vorbesc despre acest subiect,nu a existat,
nu inteleg de ce nu ai pus intrebarea asta prin pm,
HAI LA TREABA SERIOSA si sa ascultam pe toti ceea ce au de spus si cand vrem detalii sau avem neclaritati sa punem intrebari.
Cu stima

14 Apr 2009, 19:58

cip tuning pentru o fiesta 2003/1400cc/16v/80cp,as dori un pret si la cati cai putere ajung. multumesc

15 Apr 2009, 17:17

am pus si eu o intrebare,da vad ca nu se inghesuie sa raspunda.si inca ceva:de ce costa frate sute de euro sa faci cateva modificari in soft???doar nu il compui tu personal.peste tot unde se fac rampari toti cer cu sutele;poate nu stiti ca e criza si euro a tot crescut.lasati-o dracu de smecherie ,ca daca ati cere mx 100e ati castiga dde zece ori mai mult.
i-am citit si pe aia de la bluefin.....ba sunteti normali la cap cu preturi de sute de pounds???

17 Apr 2009, 21:32

@moise: ceea ce nu ai inteles tu pana acum este ca lucrezi cu o persoana care nu-si vede decat interesul propriu si mai putin al dealerului sau clientului. In trecut am avut o problema cu firma care lucrezi, eram ca si tine un simplu dealer care ii aducea bani insa atunci cand a gresit nu si-a asumat raspunderea fata de mine si client. Pur si simplu sunt surprins ca aceleasi texte mincinoase sunt folosite si in ziua de astazi pentru atragerea dealerilor si clientilor. Dupa cum ai vazut problema de pe forumul BMWclub s-a rezolvat in mod civilizat chiar si dupa trecerea unui an de zile, clientul a recunoscut ca nu ne-a mai cautat sa rezolvam problema asa cum se face in mod normal.

Dupa cum mi-a sugerat unul din moderatori, e bine ca cei prezenti pe forumul aceste sa inteleaga ca in tuning exista si riscuri. Clientul trebuie sa aibe in vedere si acest lucru cand are de facut o lucrare la masina, indiferent daca tine de mecanica sau electronica. Pe site-urile noastre avem o sectiune de Intrebari frecvente de unde fiecare poate afla cateva informatii legate de riscurile la care se pot expunde atunci cand doresc o astfel de modificare.

$1 scrie:$2ip tuning pentru o fiesta 2003/1400cc/16v/80cp,as dori un pret si la cati cai putere ajung. multumesc

Costul unei modificari la acest model este de 150 euro si se poate obtine un castig de aprox 8-10% din valorile initiale de putere si cuplu.

@sorinioan: cred ca aceeasi intrebare ar trebui sa o pui companiei Ford, de ce preturile la modelele Ford sunt atat de mari in comparatie cu Dacia . Sunt sigur ca vei avea aceea sclipire si iti vei da seama singur de ce. Daca tii neaparat afli mai multe despre dezvoltarea si intretinerea unei firme de tuning, putem continua discutia in alt topic pe care iti las tie onoarea sa il deschizi.

21 Apr 2009, 13:07

Salut.

1. M-ar interesa un pret pentru un chip tuning la un ford focus 1.6 16v benzina 2007. (presupun ca e valabila aceeasi max 10% crestere de putere ... )

2. Exista vreo posibilitate de switch manual intre o varianta nemodificata a softului si o varianta modificata ? Gen buton pe consola care comuta intre aceste variante ?

3. Aveti un troian pe site (html.iframe.trojan)

Multumesc.

21 Apr 2009, 13:50

si eu confirm, aveti virus pe site.

@cristian.bisca cu soft nu merge sa schimbi hartile. pt asa ceva sunt alte solutii.

21 Apr 2009, 13:52

mersi. presupun ca celelalte solutii sunt si mai scumpe si dau si mai putine rezultate (am citit asta pe undeva), right ?

21 Apr 2009, 13:57

nu neaparat. se poate gasi si ieftin, si cu cifre care iti fure ochii la capitoluil performanta.

dar foarte importanta este si fiabilitatea.

23 Apr 2009, 16:55

@cristian.bisca: deja ti-a raspuns colegul de mai sus la intrebarea cu schimbul intre harti. Din pacate resoftare (resflash) nu permite schimbul intre hartile originale si cele modificate.

Da se pare ca avem pe site un troian, nu stiu cum ajuns acolo dar l-am indepartat.

23 Apr 2009, 19:05

$1 scrie:$2moise: ceea ce nu ai inteles tu pana acum este ca lucrezi cu o persoana care nu-si vede decat interesul propriu si mai putin al dealerului sau clientului. In trecut am avut o problema cu firma care lucrezi, eram ca si tine un simplu dealer care ii aducea bani insa atunci cand a gresit nu si-a asumat raspunderea fata de mine si client. Pur si simplu sunt surprins ca aceleasi texte mincinoase sunt folosite si in ziua de astazi pentru atragerea dealerilor si clientilor. Dupa cum ai vazut problema de pe forumul BMWclub s-a rezolvat in mod civilizat chiar si dupa trecerea unui an de zile, clientul a recunoscut ca nu ne-a mai cautat sa rezolvam problema asa cum se face in mod normal.

Dupa cum mi-a sugerat unul din moderatori, e bine ca cei prezenti pe forumul aceste sa inteleaga ca in tuning exista si riscuri. Clientul trebuie sa aibe in vedere si acest lucru cand are de facut o lucrare la masina, indiferent daca tine de mecanica sau electronica. Pe site-urile noastre avem o sectiune de Intrebari frecvente de unde fiecare poate afla cateva informatii legate de riscurile la care se pot expunde atunci cand doresc o astfel de modificare.

Genul de violenta verbala "i-am spus individului asta""asta nu pricepe""firme de duzina""ce stii tu ma",cu laude de genul toti sunt carpe si tu le refaci ECU stricate,ai vazut ca incep sa iasa la iveala lucruri deranjante si toti cei pe care ii denigrezi(nu dau nume)au pus in fata ta fapte .
Ca si acum"nu intelegi""texte mincinoase"subintelesuri de genul nu-si asuma responsabilitatea(lucru intamplat si tie fara sa spun ca e o regula,pe cand tu pui etichete ,fara se te intereseze timp de 1 an pana ce nu au venit acuzatiile si ai scos bani din buzunar,deci recunoscand partea de vina)
Acum inteleg ca ai sau ai avut probleme personale cu anumite persoane,dar un caracter tare nu amesteca oamenii in aceeasi oala ci are capacitatea de a face diferente, si nu asociaza o persoana in functie de alta.
Un denigrator va sfarsi el denigrat
Sunt de acord cu comunicare a riscurilor,ceea ce nu am vazut nicaieri de nimeni afisate,mai ales unde e obligatoriu in Nota de COMANDA ce o intocmesti cand executi lucrarea,iar sectiune cu intrebari frecvente au toti.
Titulatura de EXPERT Chiptuning,sa a lasam mai jos,prea multi si-o aloca fara baza reala.
Eu aici ma opresc,doresc spor la lucru si cat mai putine probleme.

10 Iun 2009, 17:45

la fiesta 1.4 tdci din 2002 cand mai aveti ceva oferta sub 200euro?
Aveti reprezentant in Oradea?
Ms.

09 Iul 2009, 16:10

Se poate o lista noua cu preturi?
Ultima pe care am gasit-o e din Noiembrie.

10 Iul 2009, 14:30

Spuneti-mi dragi fordisti, unde sa-mi fac in TM un flashtuning si cat de multumiti sunteti cei care v-ati facut deja. Eu am un Focus 1,8 TDCI 75Kw din 2003 si as dori sa-mi fac un flashtuning...ce ma sfatutitzi????

Multzam

27 Iul 2009, 10:15

Lista de preturi pentru chiptuning la modele Ford

MODELE NOI:

New Fiesta '08 1.2 16V 82CP - 200 EURO
New Fiesta '08 1.4 TDCI 68CP - 250 EURO

New Ford Focus '08 1.6 16V 115CP - 200 EURO
New Ford Focus '08 1.8 16V 125CP - 200 EURO

New Ford Mondeo 1.6 Durateq Ti-VCT 110CP - 200 EURO
New Ford Mondeo 1.8 TDCI 100CP - 250 EURO
New Ford Mondeo 1.8 TDCI 125CP - 250 EURO
New Ford Mondeo 2.0 TDCI 140CP - 250 EURO
New Ford Mondeo 2.2 TDCI 175CP - 250 EURO

MODELE ANTERIOARE:

Fiesta 1.2 16V 70CP - 200 EURO
Fiesta 1.4 16V 80CP - 200 EURO
Fiesta 1.6 16V 101CP - 200 EURO
Fiesta 1.4 TDCI 68CP - 250 EURO
Fiesta 1.6 TDCI 90CP - 250 EURO

Focus 1.6 16V 101CP - 200 EURO
Focus 1.6 16V 110CP - 200 EURO
Focus 1.6 16V 115CP - 200 EURO
Focus 1.8 16V 125CP - 200 EURO

Focus 1.6 TDCI 90CP - 250 EURO
Focus 1.6 TDCI 110CP - 250 EURO
Focus 1.8 TDCI 115P - 250 EURO
Focus 2.0 TDCI 136CP - 250 EURO

Din pacate oferte sub 200 euro nu avem pentru motorizari Ford cu ecu BOSCH EDC16+. Pentru programari si alte informatii va rog sa ma contactati telefonic la numarul 0751.194.100.v

Cu respect,
Doc
Subiect închis