Da, chiar ca e ciudat. Ce treaba are el cu ce e pe masina ta, trebuia sa iti treaca valorile date de producator. Nu inteleg cum vine aia sa mergi pana la ei cu anvelopele recomandate INAINTE sa ti le treaca. Ala nu stie ca e ilegal?! Politia nu e interesata daca anvelopele corespund sau nu cu producatorul, ci daca sunt sau nu trecute in talon. Daca nu sunt trecute, politia poate sa iti ia talonul daca te opresc pe drumul spre RAR. (indiferent daca scrie pe nu stiu ce usita sau stalp). Daca mai ai o pereche "legala" (indiferent de raza, pentru iarna sau asa ceva), mergi cu alea, si daca iti cer sa vii cu cele pe care vrei sa le treci in talon, le spui ca e ilegal.
Eu m-am uitat in tabelul cu presiunea pneurilor pentru a vedea ce recomanda producatorul , si nu mica mi-a fost surprinderea cand am vazut ca la mine in talon, pentru raza 15" , raportul dintre balon si latime este trecut gresit. Deci practic, daca merg cu dimensiunile recomandate, poate sa imi fie retinut talonul.

La unguri chiar am primit o amenda pe treaba asta, dar cauciucurile nu corespundeau nici cu ce scria in talon (dar nici cu ce recomanda producatorul, dar agentul nu avea de unde sa stie asta) cu toate ca erau R14 si cu 10 mm mai late!