Help/Troubleshooting

Cum incarc un Bosch Silver?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Cum incarc un Bosch Silver?

Mesajde djgabryel » 05 Ian 2009, 19:45

Buna seara,

odata cu gerul de afara au venit si problemele mele cu bateria. am beteria din iunie 2006 deci are doi ani jumate. problema e ca invarte foarte greu dimineata si am reusit de doua ori sa o golesc. am dat-o jos sa o pun la incarcat dar din cate stiu eu trebuie scoase capacelele alea si au nu reusesc sa le dau jos. a mai patit cineva sau la bateria asta nu trebuie date jos. asi vrea sa completez si cu apa daca e nevoie.
Ford Mondeo 1.8 TD 1998, 4+1 roti, 1 volan, 1 sasiu...
djgabryel
Member

Maşina: Ford Mondeo 1.8 TD 1998 WF0NXXGBBNVC46399

Re: Cum incarc un Bosch Silver?

Mesajde chiar_el » 06 Ian 2009, 00:53

Bateria e sigilata (fara intretinere), deci nu mai ai ce sa completezi la ea. Pune-o pe redresor si roaga-te sa se mai incarce :P
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde idaniel » 08 Ian 2009, 20:13

Da alta solutie nu prea ai.
Cel mai nasol este ca nu poti sa-ti dai seama de starea de densitatea electrolitului care este un indicator pentru terminarea incarcari. Dar poti face altceva

Daca invarte greu, pune bateria la redresor (in balcon sau beci la T astea de afara trebuie sa o tii cel putin 12 ore). Dupa care,o lasi in circuit-deschis 1h si te uiti la ochiul magic. daca este verde atunci densitatea electrolitului din baterie este cel putin 1,235 g/cc si ai scapat(o pui pe masina si faci un drum la service pentru verficarea instalatie electrice sa vezi care este cauza descarcarii -utilizarea de consumatori in exces sau o neconformitate la instalatia electrica)
Daca nu mai continui incarcarea 10-12 h si repeti operatia de verificare a culorii bilei .
Daca nici acum nu e verde, e groasa si mai bine cumperi alta baterie.

Sper sa-ti fie de ajutor.
idaniel
Ford Freak

Maşina: FORD MONDEO, 2004, 1998cm3, 130CP, VIVA
VIN: WFOWXXGBBW4R32358

Mesajde paulica » 08 Ian 2009, 20:29

Daca este sigilata, ( nu are dopuri) incearca pe ultimele ore ( 6 daca o lasi 12 ore, mai multe daca o lasi 24), sa o incarci in "suturi". Adica las-o juma de ora, pauza 10-15 min, si tot asa. Ca sa nu se acumuleze prea multe gaze de la electrolitul care "fierbe".
paulica
1nsane Member

Mesajde Florin21 » 09 Ian 2009, 12:30

Bosh Silver nu are "ochi magic"... din asta am si eu. Daca aveam 500lei disponibili luam o baterie originala Motorcraft cu "ochi magic" dar cum am fost nevoit sa schimb bateria am dat 220lei si am cumparat un Bosh Silver. Sper sa ma tina mai mult de doi ani cat te-a tinut pe tine. Ca sa o incarci fara probleme cand o pui pe redresor ii legi si un consumator gen bec de 12V si va incarca exact ca si cum ar fi pe masina (se formeaza ciclul acela de incarcare/descarcare...) si bineinteles nu o incarca pe incarcare rapida. O verifici din cand in cand punand mana pe ea si o sa vezi ca dupa cca. 8 - 10h devine calduta. Nu o lasa sa friga si deconecteaz-o de la redresor! Sper sa rezolvi si sa te tina pana la toamna cand este clar ca vine frigul si trebuie sa-ti iei alta baterie care sa aiba si "ochi magic". Bafta! :D
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde idaniel » 09 Ian 2009, 14:56

Florin,

Varianta cu legarea unui bec de 12V pe durata incarcarii unei baterii niciodata nu o sa conduca la eficientizarea reancarcarii .

Varianta cu supraincalzirea unei baterii (in cazul reancarcarii acesteia utilizand un redresor din comert ) cade si ea pentru ca nu ajun gi in zona periculoasa (dpdv termic).
Mecanismul (sau mai bine spus viteza) reactiilor de reancarcare este favorizat de creterea T (undeva pe la 50-55 grd C este super).
Asta daca te gandesti ca, producatorii de baterii isi conduc procesul de formare undeva pe la T electrolitului din baterii in jurul valorii de max 75 grd C ( la atingerea acrestora se limiteaza automat energia debitata de redresor ).
La ei se pune problema limitatii termice deoarece managementul procesului de formare a maselor active se face in curent constant sau impulsuri de curent (acestea din urma nu au legatura cu regimul termic ci mai mult cu stratul de polarizare din jurul placilor ).
idaniel
Ford Freak

Maşina: FORD MONDEO, 2004, 1998cm3, 130CP, VIVA
VIN: WFOWXXGBBW4R32358

Mesajde djgabryel » 12 Ian 2009, 20:12

Va vultumesc pentru pareri dar din pacate a trebuit sa cumpar alta :| . am lasat-o la incarcat dar nu a tinut prea mult. cand mi-am cuparat-o pe asta noua a trebuit sa o montez la service-ul lor ca sa imi verifice instalatia si sa imi dea garantia iar instalatia incarca perfect adica mi-au iesit valori intre 14.2 si 14,3 (montajul a fost gratuit).Bosch Silver-ul care l-am avut eu avea "ochi magic". acuma am luat Varta de 80Ah si 740A (cu 350 RON) iar cea veche era de 74Ah si 720A. asta sper sa ma tina pana la vara 8-} =)) .
din cate mi-a spun electricianul care mi-a montat bateria, astea fara intretinere ar avea electrolit solid.
Ford Mondeo 1.8 TD 1998, 4+1 roti, 1 volan, 1 sasiu...
djgabryel
Member

Maşina: Ford Mondeo 1.8 TD 1998 WF0NXXGBBNVC46399

Mesajde paulica » 12 Ian 2009, 22:54

Nu fii sigur Gabi ca e solid. De fapt solidul e un gel. Desi e târziu e ti-as fi recomandat Fulmen. Si ti-as mai da un sfat, du-te la meserias sa-ti masoare curentul ïn gol"Trebuie sa fie maxim 50mA.
paulica
1nsane Member

Înapoi la Help/Troubleshooting