Help/Troubleshooting

Mare prostie - lac in exces pe vopsea

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Mare prostie - lac in exces pe vopsea

Mesajde Fordilicious » 10 Aug 2009, 16:37

Din cauza inconvenientelor ce survin atunci cand iti lasi masina in service, am luat "marea" decizie de a-mi rezolva singur o zgarietura. Am folosit vopsea si lac originale.
Am dat stratul de vopsea cu o pensula foarte subtire si pana in acest punct lucrurile aratau ok.
In loc sa ma opresc aici, am tinut mortis sa-i dau si un strat de lac, insa pensula folosita nu a mai fost la fel de subtire, astfel m-am trezit cu un exces de lac pe vopsea ce nu a iesit la repetate actiuni de polishare ( polish efectuat tot de mine ).

Problema mea e urmatoarea :

- cei de la expert detailing ar fi ok in incercarea de a-mi scoate acel surplus de lac ?
- stratul de polish are cam 0,5 mm in plus fata de lacul original al masinii, credeti ca poate fi inlaturat ?
- imi puteti recomanda alta firma de detailing exterior ?

Ma gandesc sa apelez la casco (nu am fransiza), insa nu stiu cum vor vedea ei problema, din moment ce mi-am bagat singur nasul.

Multumesc.

LE : nu faceti misto de mine, pentru ca oricum mi-am blestemat singur zilele pana acum :| Inca ma intreb cum am putut fi atat de prost :-??
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

Re: Mare prostie - lac in exces pe vopsea

Mesajde iuly_007 » 11 Aug 2009, 13:15

stai calm si nu te mai blestema degeaba. eu iti dau un sfat. cumpara o coala de smirghe(granulatie 2000 ) -- iei o sticla de juma de litru,o umpli cu apa si dai o gaura in dop :) acum sa-ti explic cum trebuie sa procedezi: inmoi smirghelul in apa si incepi sa dai pe suprafata aia unde ai lac in exces...aaa.da! dai mereu cu apa!!! sa fie smirghelul si suprafata umede incontinuu :) dupa ce faci asta suprafata o sa ramana mata,dar ziceai ca ai polish :) de aici sper ca stii cum trebuie sa-l folosesti :d nu te oblig sa faci ca mine,dar eu am facut asa cu vopsea data in exces =)) vezi ca mai este un topic pe aici,dar acolo se discuta problema repararii zgarieturilor
focus panther black(methal)LINK
VREI SA FII MANDRU DE ASPECTUL MASINII TALE? ATUNCI NU TREBUIE SA LIPSESTI DE AICI! PRIMUL FORUM DESTINAT COSMETICII AUTO DIN ROMANIA!
CUMPAR BORD STRICAT DE FORD FOCUS MK1,DIESEL(5000ROT/MIN)
iuly_007
Member

Maşina: ff mk1, 1.8tddi

Mesajde Fordilicious » 11 Aug 2009, 13:19

Multumesc pentru sfat, insa de data asta sunt hotarat sa las persoane calificate sa se ocupe de reparatie.
Mi-am zis ca nu voi mai incerca nici o reparatie in "regie proprie" :D
Fordilicious
Gold Member

Maşina: Ford Focus - 1.6 REVOboost +220cp (in lucru)

Mesajde iuly_007 » 11 Aug 2009, 14:37

nu ai pentru ce,dar este ceva ce poti face tu,n-are rost sa le dai la aia o caruta de bani. totul te ajunge maxim 5 lei(pretul smirghelului si o bere care o bei in timpul operatiunii) :) oricum. nu ai pentru ce sa-mi multumesti :)
focus panther black(methal)LINK
VREI SA FII MANDRU DE ASPECTUL MASINII TALE? ATUNCI NU TREBUIE SA LIPSESTI DE AICI! PRIMUL FORUM DESTINAT COSMETICII AUTO DIN ROMANIA!
CUMPAR BORD STRICAT DE FORD FOCUS MK1,DIESEL(5000ROT/MIN)
iuly_007
Member

Maşina: ff mk1, 1.8tddi

Înapoi la Help/Troubleshooting