Help/Troubleshooting

Gâlmă la drum lung

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Gâlmă la drum lung

Mesajde Danf94 » 13 Aug 2014, 01:13

Salutare! Maine intru in concediu si alaturi de 3 prieteni si prietena ne-am decis sa dam o fuga la mare. Am decis sa plecam joi dimineata. Astazi(marti) am fost la vulcanizare sa pregatesc pneurile de drum lung si surpriza. Baiatul de acolo ma intreaba daca stiu de galma de pe roata din spate. Am spalat jantele acum 3-4 zile si nu era, mhm in fine. Problema e ca nu dispunem de alta masina. Colac peste pupaza eu am doar cauciucuri de iarna si circul cu ele pana la primavara(lipsa de fonduri).
Drumul va fi Bucuresti-Costinesti si Costinesti-Bucuresti.
Am roata de rezerva la dimensiuni mici dar nu as vrea sa ajung sa o folosesc.
Se poate intampla ceva daca merg cu galma aia? Baiatul de la vulcanizare nu prea era priceput si era singur. Mi-a recomandat sa bage cu 0.2 mai mult decat e recomandat dar i-am spus ca nu si ca revin maine(adica azi, miercuri) daca ma razgandesc.
Astept raspunsurile voastre. Multumesc anticipat
Danf94
Incepator

Maşina: Ford

Re: Gâlmă la drum lung

Mesajde turbojack » 13 Aug 2014, 02:49

Nu-i stres pe spate daca nu vrei sa atingi top speed . O guma sh gasesti pe toate gardurile cu 50 de lei .
turbojack
1nsane Member

Mesajde Smiley » 13 Aug 2014, 07:38

recomandat nu prea e sa mergi asa. cauciucul e slabit in zona galmei si poti avea probleme (in cazuri extreme poate face "poc" anvelopa la viteza mai mare)
cauta o vulcanizare cu angajati mai priceputi care sa-ti spuna cat de periculoasa e galma aia. in unele cazuri se poate pune un petec pe interior care sa preia din presiunea suportata de anvelopa in zona galmei si dupa asta poti merge fara probleme cu ea.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Danf94 » 13 Aug 2014, 09:43

@smiley cunosti in bucuresti o vulcanizare care sa-mi puna petec? Acum sa nu coste nici peste 50 lei. Preferabil colentina/voluntari/pipera

Viteza mare adica?? Nu voi depasi 140km/h.
Danf94
Incepator

Mesajde Smiley » 13 Aug 2014, 11:20

nu stiu sa-ti recomand nici o vulcanizare in zona aia. cauta si tu una care pare mai de doamne-ajuta, ceva mai mare cu 2-3 angajati.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Danf94 » 13 Aug 2014, 13:54

Am fost la o vulcanizare micuta, langa primaria din voluntari.
Toti au ramas wow cat e si eu credeam ca e mica :)) mi au spus ca e prea mult de umblat pt ultima zi sa schimb un cauciuc, ei nu aveau marimea la al meu. Mi au spus ca il pot petici cat sa se mai retraga galma. N am stat pe ganduri, au dat jos pneu au dat cu o pila rotativa pe zona galmei(in interior) au dat cu 2 solutii albastre si au pus doua petice rotunde unde era galma(in interior). Cand au terminat si au umflat pneu, galma era aproape invizibila. Mi au schimbat presiunea din pneuri deoarece pe spate 3.1 cat scrie pe usa la full load e doar pt autobahn. Meh ok cum spuneti voi. Per total am fost multumit. S au miscat rapid. M am oprit acolo deoarece era plin de masini si am zis sa incerc, acum sa nu fie doar la suprafata bine iar pe interior sa fie un cacamaca.
Danf94
Incepator

Înapoi la Help/Troubleshooting