Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Lanturi antiderapante / pentru zapada

18 Dec 2007, 16:58

salut pot monta lanturile pe jante de aliaj?

18 Dec 2007, 17:35

daca vrei sa-ti zgarii toata janta, da` se pot...

18 Dec 2007, 17:38

ok ,am inteles raspunsul

18 Dec 2007, 20:41

bine zis ......,pacat de ele !!!

18 Dec 2007, 20:52

Ia jante de tabla...cele mai bune ! Pacat ca nu arata asa de bine.
Daca le traznesti intr-un gropan, dai cateva ciocane si sunt OK :)).
Pt. iarna sunt recomandate cele de tabla fiindca la cele de aliaj se cam duce lacul de la sare si materiale antiderapante, plus ca mai aluneci in cate o bordura din cand in cand...lanturile le zgarie...
La Mk3 o janta e 190 lei parca.

18 Dec 2007, 20:58

va multumesc de sfaturi ,am crezut ca poate exista vreo solutie sa pui ceva , sa faci ceva sa nu mai bata lantul in janta sa nu mai fac investitie in cele de tabla,dar se pare ca nu.

18 Dec 2007, 21:16

asta ar putea fi o varianta:
http://www.augsburg.ro/index.php/online ... /42/43/300

(umbla zvonul ca in cora gaseswti ceva similar la vreo 90 ron)

nu stiu cat de eficiente sunt si nici daca nu se rup repede.

20 Dec 2007, 22:01

arata interesant, oare cat de bune or fi??

chestia cu "Viteza maxima de rulare: 50 km/h" le trage in jos oricum..inseamna ca la viteza mai mare isi iau zborul :)

la lanturi care e viteza maxima?

20 Dec 2007, 23:22

daca mergi cu mai mult de 45 km/h cu lanturile puse, inseamna ca vrei sa-ti schimbi toata bucsaraia.

21 Dec 2007, 01:13

da, am vazut eu in cora, 89ron...viteza de 50km/h mi se pare ok..cu cat ai vrea sa mergi pe zapada??

21 Dec 2007, 01:22

cat se poate :twisted: cu 50 merg si in oras cu cauciucurile de iarna pe zapada, si la cata zapada e in constanta...

24 Dec 2007, 05:17

din cate am auzit de la altii nici lanturile nu sunt prea bune,cica strica anvelopa,e adevarat?

24 Dec 2007, 16:42

daca mergi numai pe zapada nu sunt asa mari daunele la cauciuc pentru ca lantul se afunda in ea si nu preseaza mult pe cauciuc, dar daca dai de portiuni dure gen asfalt sau gheata atunci e mai nasol..

24 Dec 2007, 21:16

$1 scrie:$2aca vrei sa-ti zgarii toata janta, da` se pot...

eu am avut lanturi pe jante din aliaj si nu s-a intamplat nimic... acolo unde ating de janta au o protectie din plastic/cauciuc :wink:

http://images.google.ro/images?ndsp=18& ... ns&spell=1

24 Dec 2007, 22:48

deci se poate bravo OFFICER ma gandeam eu ca trebuie sa mearga intr-un fel C.Ionut=Yonutz

25 Dec 2007, 03:35

+ o completare - lanturile se folosesc preferabil numai pe zapada (nu gheata, nu asfalt) Cauciucurile nu se strica asa repede mai ales daca se mai scoate putin din presiune si daca lanturile sunt stranse bine pe roata.

si un raspuns de pe alt forum:

"ive got the BG astina with standard 7 spoke 14 inchh rims with low profile tyres
well
they are low profile but well still fairly big
ive got a set of chains for it too and the plastic bits round the side of the chains dosent scratch the rims"

25 Dec 2007, 03:58

de ce nu folositi cauciucuri cu cranpoane sau cum se cheama.eu zic ca nu ar mai fi atata bataie de cap cu lanturile.

25 Dec 2007, 04:04

"crampoanele" alea sunt mai mult pt gheata, in zapada nu prea au efect

25 Dec 2007, 15:06

$1 scrie:$2e ce nu folositi cauciucuri cu cranpoane sau cum se cheama.eu zic ca nu ar mai fi atata bataie de cap cu lanturile.

o pereche de lanturi=60-70RON
cauciucuri cu crampoane=XXXXXXXRON

26 Dec 2007, 01:13

in plus, nu stiu cat de ok sunt acele cauciucuri pe asfalt...in special la noi, chiar daca mai da din cand in cand cate o zapada serioasa, cea mai mare perioada a iernii e vreme uscata

Recomandare lanturi zapada Mondeo 3

15 Dec 2008, 09:03

Salutare la toata lumea. Vreau sa imi cumpar lanturi zapada, deoarece ultima data cand am fost la munte nu am putut urca si din cauza asta a trebuit sa merg pe o ruta ocolitoare (150-200 km in plus) :( M-am interesat si lanturile sunt grupate pe categorii. Pentru cauciucurile mele 205-55-R16 trebuie sa iau lanturi Grupa 90. Doresc recomandari de lanturi de zapada de la cei care au deja si le-au folosit, pentru a nu avea surprize sa nu se potriveasca sau sa se rupa in mers. Vreau sa imi spuneti marca si grupa de lanturi care vi s-au potrivit. De asemenea am constatat ca in comert sunt 2 tipuri de lanturi: lanturi care au zale paralele si lanturi cu zale in romb. Care sunt mai bune?

Re: Recomandare lanturi zapada Mondeo 3

15 Dec 2008, 10:42

Cele in romb cica ar fi mai bune, pe asfalt curat vibreaza si mai putin.
Am auzit totusi ca nu sunt asa de bune in zapada afanata, se umple roata cu zapada.
Eu am avut cu profil paralel, au fost ok, nu stiu ce grupa sunt, oricum scrie pe ele pentru ce dimensiuni sunt.
Diferenta majora intre toate modelele/tipurile o da sistemul de fixare pe roata... mie mi se mai desprindeau anumite zale cand vroiam sa urc borduri :P .. sa vezi atunci placere de a incerca sa pui lanturile la loc pe roata sau sa incerci sa le scoti, cand au cazut dupa disc, e plin de zapada sub masina si mai e si frig :|

16 Dec 2008, 01:01

$1 scrie:$2alutare la toata lumea. Vreau sa imi cumpar lanturi zapada, deoarece ultima data cand am fost la munte nu am putut urca si din cauza asta a trebuit sa merg pe o ruta ocolitoare (150-200 km in plus) :( M-am interesat si lanturile sunt grupate pe categorii. Pentru cauciucurile mele 205-55-R16 trebuie sa iau lanturi Grupa 90. Doresc recomandari de lanturi de zapada de la cei care au deja si le-au folosit, pentru a nu avea surprize sa nu se potriveasca sau sa se rupa in mers. Vreau sa imi spuneti marca si grupa de lanturi care vi s-au potrivit. De asemenea am constatat ca in comert sunt 2 tipuri de lanturi: lanturi care au zale paralele si lanturi cu zale in romb. Care sunt mai bune?

salut .te-ai informat bine eu tocmai mi-am luat acum 4 zile lanturi din AUchan sau cum se scrie ,grupa 90 cu 67 ron cam asa >Ce am mai aflat si eu de la soferii de pe la munca ca cica se cam rup lanturile ca nu sunt asa stralucite ,prima parte care cedeaza ar fii acea cu prinderea ,de obicei sunt colorate galben sau rosuu.Eu recomand ca sa ai la tine si 1-2 m de cablu de frana de mana ,sau ceva in genul asa otelit pt orice eventualitate

16 Dec 2008, 01:17

fratilor, unde urcati cu astea? :)
se pot pune si daca ai jante de aliaj? eu am talon pe 50 la guma.. cred ca-mi face varza janta.
ma gandesc ca numa pe zapada se circula cu ele..right?

16 Dec 2008, 01:25

da le folosesti ca iesi din zapada in caz ca ramai intepenit,cred ca daca mergi cu ele mai mult decat atat faci varza si cauciucuri si tot ,asta ma refer la mers mai lung pe traseu fara zapada sau cu flescaiala dinaia .EU am lanturi care merg si pe aliaj,pt ca nu se prind printre spite .

16 Dec 2008, 08:33

Modelele de acum nu se mai prind pe interiorul jantei, ca sa o poti zgaria. Ba unele au chiar protectie in plus pentru a nu zgaria jantele.
Eu am mers destul de mult cu ele, de la Zarnesti pana in Predeal (serpentine si alte alea) de ex, am mers si prin Buc cu ele, anul trecut - faceam drum si locuri de parcare :D.

LANTURI ANTIDERAPANTE PT FOCUS

23 Dec 2008, 10:26

Salut,

Am nevoie de un sfat din partea voastra referitor la achizitia unor lanturi pentru ford focus Mk1 . Anvelopele cu care masina este incaltata sunt de dimensiunile 16"/205/50 ...mi-e frica sa nu imi loveasca in aripi...Cam ce dimensiune trebuie sa aiba zalele si de unde as putea cumpara??

Desi nu am sa fac foarte multe drumuri iarna asta...vreau sa ajung de sarbatori in Rm Valcea si sa ma intorc in Buc...si am de urcat un deal..pt cunoscatori Dealu Negru...si nu as vrea sa fiu surprins ca nu pot urca :)

Astept feedback :D

Re: LANTURI ANTIDERAPANTE PT FOCUS

23 Dec 2008, 11:11

la cauciucurile pe care le ai tu nu cred ca este bine sa pui lanturi. Mai bine pui niste cauciucuri de iarna cu balon mai mare. Cu lanturile nu poti sa mergi decat daca mergi numai pe zapada apoi trebuie sa le dai jos pentru ca se pot rupe si o sa faci aripa varza, eu am patit asa ceva la Solenza pe care am avut-o inainte. A trebuit sa vopsesc toata aripa.

23 Dec 2008, 11:56

da poate am sa ma reorientez catre niste "sosete" speciale de iarna :-?? evident doar dc va fi zapada

23 Dec 2008, 12:20

pai rotile de iarna sunt bune ...nu doar daca e zapada.... si prin ompozitie si profil sunt indicate a fii folosite la temperaturi mai reduse.
Răspunde