Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

INtrebare servodirectie

08 Mar 2008, 00:17

scurt si la obiect,,nu am nici o problema cu servidirectia dar vreua sa intreb daca e normal sa aud un fasait cand masina sta pe lok in dreptul volanului,,deci nu acela cand misk volanul ,,se aude un fasait mik continu si vine sigur de la servo ,,ca sttiu ca el face asa dar numai cand virez maxim stiam,,culoarea la ulei este normala,nivel normal ,ce este sau e normal

MULTUMESC

Re: INtrebare servodirectie

10 Mar 2008, 10:40

Eu auzeam acest fisiit in volan destul de discret dar curgea ulei pe la burduful de la caseta.In scurt timp am fost nevoit s-o reconditionez.Sper sa nu fie vorba si la tine de pierderea uleiului.Verifica.Numai bine.

10 Mar 2008, 22:47

e maxim tocmai asta e ,,totul ok ulei rosu ,nivel maxim ,merge bine volanul ,nu scartaie nu nimik darrr fasaie in masina usor

22 Mar 2008, 01:35

$1 scrie:$2 maxim tocmai asta e ,,totul ok ulei rosu ,nivel maxim ,merge bine volanul ,nu scartaie nu nimik darrr fasaie in masina usor

vireaza stanga maxim si tine acolo aprox 5 min cu motorul la relanti dupa care vireaza dreapta maxim si tii tot aprox 5 min
sa zici daca mai auzi ceva dupa aia
bafta

22 Mar 2008, 14:37

ok ,,da e vreo smecherie ceva ?se aeriseste ...?deci fasaie cand sta si pe lok,,volanul,,cand misc de el se miska si relantiu

22 Mar 2008, 22:13

$1 scrie:$2k ,,da e vreo smecherie ceva ?se aeriseste ...?deci fasaie cand sta si pe lok,,volanul,,cand misc de el se miska si relantiu

daca e aer in instalatie se aeriseste si cu marirea relantiului la viraj e normal sa fie asa
daca tot ai zgomotul ala dupa ce faci cum ti am spus pompa de servodirectie e zapacita

24 Mar 2008, 19:40

$1 scrie:$2tine acolo aprox 5 min cu motorul la relanti dupa care vireaza dreapta maxim si tii tot aprox 5 min

$1 scrie:$2dupa ce faci cum ti am spus pompa de servodirectie e zapacita

intr-adevar ''zapacesti'' pompa daca o tii 5 + 5 MINUTE la viraj maxim

24 Mar 2008, 20:11

fasaie si can sta volanul drept

24 Mar 2008, 21:13

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2tine acolo aprox 5 min cu motorul la relanti dupa care vireaza dreapta maxim si tii tot aprox 5 min

$1 scrie:$2dupa ce faci cum ti am spus pompa de servodirectie e zapacita

intr-adevar ''zapacesti'' pompa daca o tii 5 + 5 MINUTE la viraj maxim

dupa selectia pe care ai facut o din textul meu e normal sa ia alta intorsatura ceea ce am vrut sa zic

25 Mar 2008, 22:40

ce vrei sa zici prin zapacita ??

26 Mar 2008, 02:02

$1 scrie:$2e vrei sa zici prin zapacita ??

deci daca dupa ce faci virajele alea cum ti am explicat tot ai zgomot inseamna ca aiprobleme cu pompa de servo

26 Mar 2008, 20:26

ok multam mult ,un service unde se baga sa schimbe o bucsa la caseta ?

30 Mar 2008, 09:14

$1 scrie:$2k multam mult ,un service unde se baga sa schimbe o bucsa la caseta ?

Si eu cred ca am probleme cu garniturile.. undeva in dreapta motorului, se vad doua furtune mai groase care intra in ceva de tabla, culoare deschisa. Acolo se pare ca am ceva ulei. Lichidul de la servo tot scade din vas.
Daca aia e buba.. am eu mecanic care imi poate schimba garniturile... numai sa cumparam niste lichid nou. La mine fasaie doar cand e la maxim stanga sau dreapta.

30 Mar 2008, 14:20

eu nu pierd nici pik de ulei si nu am nici scurgeri ...,acum parca sa zik ca nu am mai auzit-o ...,am un trancanit si nimeni nu stie pe partea dreapta ,am schimbat tot pe fata ,bucsi,amortizoare ,,mi-a zis un mecanik ca s-ar putea sa fie bucsa de la caseta de directie pe dreapta,,am observat ca daca dupa ce a stat masina cel putin 6 ore pe repaus ,,apoi virez stanga maxim si dau in fata sau spate ,,se aude un pakanit mik ,o singura data atat,,cred ca are legatura cu bucsa aia de la caseta ??asa cred eu

02 Apr 2008, 06:58

Bucsa de la caseta e foarte solida. Verifica tamponul hidraulic al motorului, ti-am mai zis.

02 Apr 2008, 21:26

ok,,multam ,,am sa vad cu pot so verifik ...,tin sa precizez ca in partea aceea dreapta unde bate ...,capota trepideaza usor '''
Răspunde