Deci,
Am terminat tratamentul. Ce pot sa va zic. Am urmat exact instructiunile de pe ambalaj. Am cumparat 3 tuburi de gel pentru motor si 2 pentru cutia de viteze. Toate le-am luat din ungaria fiindca acolo pretul e cam 60% din pretul din romania. La firma de la care le-am cumparat mi-au zis ca nu au avut plangeri si au vandut foarte multe tuburi de gel revitalizant atat pentru motoare pe benzina cat si pentru diesel. Acuma sa-ti zic cum am facut eu: Am mers cu masina pana ce motorul s-a incalzit la temperatura normala de funtionare, am adaugat un tub de 9 ml dupa care am lasat motorul la relanti timp de 5 min. si am mers vreo 50 km fara sa opresc motorul. Asa am citi pe forumurile din ungaria ca se face. Dupa 250 - 300 km am repetat operatiunea si dupa 250km iarasi. Cand am inceput tratamentul motorul avea in jur de 229500 km (mai sus l-am rotunjit la 230.000) acum am 231.000 km si nu am probleme de genul asta. Sper sa nici nu apara ... Eu asa am observat ca e o schimbare pozitiva in comportamentul motorului. Trage mai bine in treptele superioare (4 si 5) la turatii mai mici, iar in treptele inferioare nu prea am observat mare schimbare, in afara de faptul ca in a 3-a cand merg in oras e cu ceva mai mic consumul. Pe forumuri din Olanda si altele din afara am citit ca de fapt schimbarea se simte mai bine dupa 5000-6000 km. Ulei nu mi-a consumat si nici nu-mi consuma nici acum. Am cca 3000km de la ultimul schimb, deci am adaugat gelul in ulei nou si-l voi schimba la 10.000-12.000 km ca de obicei (folosesc Castrol Magnatec 5W30 A1 Professional).
Sincer dupa ce am vazut cum arata gelul respectiv, nu cred ca poate dauna unui motor care functioneaza normal. E ca si cum ar fi un ulei mai gros si daca iei si pui un pic pe deget, nu se pot simti particule de cermica sau de genu ... Am crezut prima data ca va fi plin maglavaisul acela de particule mici care se vor simti cu degetul. In schimb e un gel foarte fin si mai e si parfumat
Ce am mai observat ca frana de motor parca nu mai tine asa de tare

Sper sa nu uit, peste vreo 3000 km, sa mai revin ... fara probleme !!!
Imi pare foarte rau pentru patania ta cu motorul VAG de 1.6, dar poate ca a avut deja ceva probleme. Sincer, nu prea cred ca un astfel de gel fin poate sa infunde vre-un canal intr-un motor.
Sanatate si numai bine!