Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Dezlipire sigle/vignete de pe parbriz

22 Apr 2008, 18:39

Am si eu o intrebare .. Cum fac sa scap de vigneta de pe parbriz sau stickere cum ar fi soarele ala de la benzinaria cu acelasi logo (ca sa nu fa reclama ;)) ) ?

Re: Dezlipire sigle/vignete de pe parbriz

22 Apr 2008, 19:00

Cu ceva de plastic moale.. care sa nu zgarie, dar destul de tare incat sa poti razui cu el. De exemplu un card de credit / cartela de telefon.
Lipiciul care ramane, se poate curata cu lichid de parbriz concentrat, daca e pe baza de alcool; sau orice lichid bazat pe alcool: spirt medicinal, alcool izopropilic, tuica, palinca :D

22 Apr 2008, 19:11

mersi mult. O sa incerc , sper sa si mearga :p

22 Apr 2008, 19:14

Cu siguranta merge cu apa calda...

22 Apr 2008, 21:09

Eu mi-am dezlipit rovinietele cu mana. Cu grija si rabdare, fara sa trag puternic. Nu a ramas nici o urma. Sunt facute in asa fel incat sa le poti scoate usor.

22 Apr 2008, 21:46

am reusit si eu sa dezlipesc o rovinieta patrata , cred ca era de un an lipita si a ramas niste lipici dupa ce am tras de ea usor , care o sa il iau cu niste spirt , dar nu pot sa dezlipesc stickeru ala de la benzinarie . O sa incerc cu niste apa calda...
Problema e ca le am lipite in coltul stanga - jos si ma incomodeaza bordul...

22 Apr 2008, 21:51

RO(vignetele) intr-adevar se deslipesc usor, dar abtibildul ala cu "soarele" nu prea. Am furat-o si eu si acum stau cu el in geam. #:-S Nu mi-a dat nimeni bani de benzina! :-O
Chiar, s-a terminat promotia?
Astea cred ca special au fost facute asa "adezive" ca sa le dai jos cu tot cu parbriz. =))

22 Apr 2008, 22:11

$1 scrie:$2O(vignetele) intr-adevar se deslipesc usor, dar abtibildul ala cu "soarele" nu prea. Am furat-o si eu si acum stau cu el in geam. #:-S Nu mi-a dat nimeni bani de benzina! :-O
Chiar, s-a terminat promotia?
Astea cred ca special au fost facute asa "adezive" ca sa le dai jos cu tot cu parbriz. =))

daca nu merge nici cu apa calda , mai ramane varianta cu ciocanu , da si cu ciocanu e greu , trebuie sa dai sa te saturi :))

22 Apr 2008, 23:23

incearca cu un foehn sau un pistol de aer cald

23 Apr 2008, 07:45

$1 scrie:$2....sau orice lichid bazat pe alcool: spirt medicinal, alcool izopropilic, tuica, palinca :D

daaaa!!! cu palinca merge cel mai bine.
eu am folosit acetona de unghii a neveste-mi ca vignetele alea de la nemti erau tare bine lipite.dupa ce s-a dus jos lipiciul am "clatit" cu o carpa uda.
Faza e ca nu trebuiesc lasate prea mult pe geam.a expirat sau nu ne mai trebuie-jos cu ele.

23 Apr 2008, 08:20

Eu le-am dat jos cu o solutie de curatat geamuri pe baza de otet.

23 Apr 2008, 08:22

Si cu benzina se poate scapa de lipici. Miroase un pic dar e foarte eficienta.

23 Apr 2008, 08:27

cea mai buna varianta e sa NU mai cumparati rovigniete!!!

23 Apr 2008, 08:31

eu am scapat cu acetona, de toate urmele de lipici de pe luneta+ parbriz

23 Apr 2008, 08:33

$1 scrie:$2u am scapat cu acetona, de toate urmele de lipici de pe luneta+ parbriz

nu toata lumea isi face unghiile si are acetona la indemana :P
apropo de asta chiar ieri am facut asa ceva cu acetona :D am sters urmele lasate de un scoci dubluadeziv pe geamurile unei masini :-"

PS: ca sa nu o dam iar in gayisme... era acetona unei prietene :D

23 Apr 2008, 08:40

Acetona e buna, dar daca iti pica pe ceva plastic.. poate lasa urme. Daca parbrizul ar avea o folie de plastic, ceva pe interior, ar putea ramane mat in acea zona.

23 Apr 2008, 16:39

o carpa imbibata cu benzina....merge brici..si mirosul nu ramane in habitaclu..da ai grija cu tigarea din gura cand stergi..daca fumezi :D :P

23 Apr 2008, 20:54

pentru viitor ... cand mai lipiti chestii pe parbriz ... lipiti-le inainte pe pantalon ... de acolo o sa ia o gramada de scame mici ... care oricum nu se vad dar o sa fie muuuuuuuult mai usor sa le dezlipiti. si eu am aflat-o de la altii dupa ce am tot "ras" pe o rovigneta ....
Cele de germania ... sunt asa de bine lipite insa ca mi-e frica sa nu fisurez cand le "rad".

23 Apr 2008, 21:02

$1 scrie:$2entru viitor ... cand mai lipiti chestii pe parbriz ... lipiti-le inainte pe pantalon ... de acolo o sa ia o gramada de scame mici ... care oricum nu se vad dar o sa fie muuuuuuuult mai usor sa le dezlipiti. si eu am aflat-o de la altii dupa ce am tot "ras" pe o rovigneta ....
Cele de germania ... sunt asa de bine lipite insa ca mi-e frica sa nu fisurez cand le "rad".

Aia nu au praf nici pe pantaloni.. de aia :D

06 Mai 2008, 16:36

La mine a iesit pe bucati...restul lipiciului ramas si bucatelele de rovigneta le-am scos cu o carpa si ceva substanta de curatat geamurile pe baza de alcool (Clin de la Henkel parca).

06 Mai 2008, 16:54

Eu nu lipesc rovignete pe geam, am una de prin 2005 si o las acolo, restul le tin in torpedou, impreuna cu chitantele. E mai practic :D. Iar la RCA am deja patratul ala de plastic, acum doar scot RCA-ul vechi si il introduc in lacasul ala pe cel nou.

06 Mai 2008, 17:00

cel mai bine se dezlipesc cu un foehn ( are oricine sau daca nu aveti tre sa va cumparati unul numai pentru asa ceva) :D sau cu un pistol cu aer cald , nu ramane lipici deloc.

06 Mai 2008, 22:30

1. A se lipi de pantaloni, bluza, etc. inainte de parbriz; oboseste adezivul deci se scot mai usor.
2. Daca nu, a se pipai pe partea cu adeziv inainte de aplicare. :D in sensul normal al cuvantului. Se greseaza si deasemenea scade aderenta adezivului.
3. Ce ramane pe parbriz este de obicei stratul complet de adeziv de pe folie, nu doar o pelicula subtire. Adezivul vechi se da jos cel mai usor cu adeziv nou. O bucata de autocolant, banda izolatoare, schotch, ceva, aplicat si smuls (incet) in repetate randuri, tot timpul cu o parte fresh. A se presa bine, cu unghia daca nu altceva. Daca e cald e si mai bine.
4. Ce ramane dupa toate astea, se da jos cu diluant auto, terpinol, acetona, benzina usoara, grea, etc. Pute dar e eficient. Dar atentie, toti acesti solventi inmoaie adezivul, drept urmare il ung pe sticla, chiar si daca pe o pelicula foarte subtire. Pentru a degresa complet parbrizul este nevoiede spirt medicinal, alcool tehnic, solutie de geamuri pe baza de alcool.

In concluzie va veti spala tot geamul pe interior. :D

P.S.: Geamul meu e destul de ciudat, nu suporta roviniete since 2006!! Si nici proprietarul ;)

01 Iul 2008, 22:16

De fiecare data au iesit prin frecare cu o carpa cu apa calda + putin detergent de vase. Vignetele care se "fragmenteaza" ies mai usor, pentru ca intra apa mai repede sub ele iar detergentul inmoaie cleiul.

25 Aug 2008, 17:05

Cel mai usor se scot cu o lama de ras (model vechi). NU se zgarie parbrizul, ramane foarte putin lipici care se ia cu putin alcool.

10 Sep 2008, 16:21

Eu am avut putin noroc si m-am pricopsit de la un bulgar de 1 bucata spray.Nu stiu sa citesc pe el,este produs de omv{cred} si miroase a diluant.L-am primit bonus la golf deoarece m-am plans ca nu pot sterge scrisul cu carioca cu vopsea de pe parbriz.Fiind adus din germania , avea golful o colectie de vignete.Am dat un pic pe ele si a format un pic de spuma ,am frecat cu carpa si gata.Vopseaua de pe parbriz a disparut instantaneu.

12 Oct 2008, 16:35

Merge 100% garantat cu RIVEX. Din acela pentru sters geamuri. Doar RIVEX si nu altceva de sters geamurile. Are o componenta care dizolva guma adeziva de la vignete si la banda adeziva.

13 Dec 2008, 18:58

incearca cu un feon de uscat parul.eu asa le-am dezlipit.
Răspunde