Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
23 Apr 2008, 09:26
Aveti idee, la focus 1.8 tdci, la plecarea de pe loc (treapta 1 ) cand debreiez, motorul isi modifica singur turatia pana pe la 1200 de ture, este normal ? Asa o fi setat de fabricant sau este ceva in neregula ? Masineta este noua, are 3000 km !
23 Apr 2008, 09:32
Debreierea este atunci cand apesi pedala ambreijului.

atunci ti se intampla sa creasca turatia?
cam mult dupa parerea mea pana la 1200.
Normal un diesel pleaca de pe loc daca eliberezi usurel pedala ambreiajului fara sa fie necesara apasarea acceleratiei, deci ar trebui sa se autotureze dar odata intrat in sarcina normal ar fi sa scada sau sa ramana aceeasi turatie dupa parerea mea...
o opinie mai avizata e binevenita
23 Apr 2008, 09:39
Cred caii creste turatia la 1200, cand pleaca de pe loc si mia mai brusc piciorul de pe ambreiaj, fara sa accelereze masina.
Din cate stiu eu e normal.
23 Apr 2008, 12:31
Multumesc de raspuns. Ai dreptate cu debreierea, se tureaza cand iau piciorul de pe ambreiaj. Si eu stiam ca dieselul pleaca singurel, dar mi se pare ca se autotureaza cam mult !
23 Apr 2008, 22:14
Si la benzina face la fel...
24 Apr 2008, 10:28
am reusit sa ii dau a1-a, a2-a si a3-a fara sa apas acceleratia. motorul isi creste singur turatia cand "simte ca moare". nu e nimc anormal (din cate inteleg eu din descrierea "problemei")