Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Gresala RAR-ului in acte...sau nu?

25 Iul 2008, 15:27

Salutare!
Am un Ford Fiesta din 2005 (VIN: WFOHXXGAJH5K25600), adus din Franta.
L-am inmatriculat pe 15.05.2008.
Astazi am fost sa-mi treaca CO2-ul in cartea de identitate, pentru a-mi recupera diferenta din taxa de inmatriculare.
Din cate stiam de la finante, trebuia sa-mi treaca "doua randuri", in subsolul primei rubrici completate din carte, in care sa specifice CO2-ul.
La receptia actelor, m-au intrebat daca am vreun act din care sa rezulte acest CO2...si le-am aratat Certificatul de inmatriclare, cel din Franta (tradus la notar...care mi-a trebuit la inscriere), iar ei au facut o copie xerox dupa el.
Cei de la RAR au trecut in rubrica respectiva (CO2: 147; e1*98/14*0191*11) S00269326, data si stampila. DAR...au completat si rubrica doi (de sus pana jos) cu toate datele masinii (care rezultau din certificatul francez). Normal ca au schimbat numarul de omologare, iar unele date (de exemplu: unele mase si puterea kw care in prima rubrica era 50, iar acum 51).
In subsolul acestei rubrici au trecut alt CO2: 144; e1*98/14*0191*13 SA0269326, stampila etc..
Numarul de inregistrare trecut in dreapta cartii de identitate este trecut cel de-al doilea (SA0269326), semnatura, data de zi si stampila.
Am intrebat pe cineva de afara ce se intampla in cazul asta si a zis ca cel mai probabil trebuie sa schimb certificatul meu de inmatriculare (deoarece datele difera).
Datele trecute astazi in noua rubrica sunt corecte (adica sunt cele care sunt trecute si in manualul de utilizare al masinii si in certificatul francez).
Banuiala mea este ca :
-ori au gresit la prima rubrica (omologare) si acum si-au dat seama vazand certificatul francez
- ori au gresit astazi cand au trecut CO2-ul si au rectificat completand o noua rubrica.
Intrebari:
O sa am probleme la restituirea taxei..deoarece datele nu corespund cu certificatul de inmatriculare??
O sa am in viitor alte probleme, la ITP, etc.??
Ce trebuie sa fac in cazul de fata?

Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi!
Va multumesc anticipat!

Re: Gresala RAR-ului in acte...sau nu?

25 Iul 2008, 17:04

la fiecare masina actul cel mai important este cartea de identitate.asa ca ce este scris in carte este hotarator.certificatul este facut dupa carte.cand vinzi masina ti se cere cartea,la ITP tot cartea samd.nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.bafta.
Răspunde