Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

nu intra cum trebuie in viteze ! ajutor!

30 Iul 2008, 00:16

salut .Mai intai de toate as vrea sa imi cer scuze daca s-a mai discutat undeva despre asta dar nu merge search-ul de pe forum la ora actuala. Am si eu o mare problema(zic eu si cred ca zic bine).Cateodata , adica 90% din timp cand plec de pe loc intra foarte greu intr-a 1-a , si in marsarier face un zgomot groaznic ca atunci cand ai incerca sa bagi in marsarier cand inca merge masina inainte(dar 10% din timp merge exemplar , parca e alta cutie nici un zgomot , nimic) . Am incercat sa debraiez de mai multe ori , tin apasat ambreiaju ceva timp tin maneta schimbatorului spre dreapta maxim , abia apoi introduc in marsarier ...orice as face cand i se pune goana nu ma mai inteleg cu ea.Cei de la ford au spus ca e o problema mai des intalnita la fiesta focus si fusion cu sincroanele dar marsarierul ????(ala nu are sincroane) ma deranjeaza problema si masina e in garantie pana la anu in toamna dar degeaba ca sunt niste incompetenti:(
Am citit insa undeva ca intra greu in viteze daca e pe duca ambreiajul...nu stiu ce sa zic nu fac liniute deci ...

va multumesc anticipat

Re: nu intra cum trebuie in viteze ! ajutor!

30 Iul 2008, 01:38

Daca nu ma insel foarte tare, treapta 1 si AR sunt pe acelasi ax si se interpune un pinion care schimba sensul, de-asta se reproduce la 1 si AR. Daca era de la ambreiaj ar fi patinat sau ar fi intrat greu in toate vitezele sau nu ar fi intrat deloc sau nu puteai sa scoti, etc insa la orice treapta. Daca era vb de alte viteze, puteai sa testezi sincroanele pentru ca se poate schimba viteza la o anumita turatie a motorului dar nu ma intreba care ca nu stiu sa zic, ceva legat de viteza de rotatie a axului principal fata de celelalte. Stiu ca mi-a aratat instructorul cind am facut scoala cum se schimba treptele fara ambreiaj si nu smucea absolut deloc in nici o treapta.
Si mi se pare ca ai dreptate, AR si tr.1 nu au sincroane pentru ca se presupune ca 1. stai pe loc cind selectezi una din ele si 2. nu vrei sa bagi AR in mers (in loc de tr.4 de exemplu), motiv pentru care si ciraie rau daca incerci sa le selectezi in mers.
Problema ta s-ar putea sa fie de la selectorul axului in cauza.
Stiu pe cineva cu un Colt care a "pierdut" AR-ul si problema era un rahatel de plastic care a costat 3 euro. Stiu ca masinile sunt diferite dar nu cred ca difera foarte mult dpdv tehnic (la principiu de functionare al cutiei ma refer)

30 Iul 2008, 07:26

Fa un mail sau o plangere la RomCar si ameninta-i cu plangere la Ford!! Ar trebui sa se miste ...

30 Iul 2008, 10:23

va multumesc pentru sfaturi , ideea e ca eu stau in severin , si cel mai apropiat service ford e la craiova (ar mai fii si la tg jiu dar e un drum prost pana acolo de-ti vine sa-ti bati copii), si nu ma pot duce chiar in fiecare zii la craiova mai ales ca acum sunt intr-un ...gol financiar sa zicem , dar cu prima ocazie ma duc la ei si cred ca ii si bat daca nu-mi fac treaba cu cutia.Am mai schimbat la ei un telescop ca a dat al batran cu ea in groapa si s-a indoit ...tot in regula dar le-am zis si de cutie si la final cand sa plec i-am intrebat daca au facut si cutia si au zis ca da :|, da de unde ? caraia de trezea mortii ... nu sunt prea multumit de service-ul ford din RO , am mai auzit ca e unul dintre cele mai jegoase...:( asta e . Trebuie sa mai cumpar o masina probabil in toamna , iarna dar nu cred ca va mai fii ford cu toate ca imi place noul focus mult dar...si in al 2-lea rand sunt preturile care mi se par destul de piperate(revizia de 15.000 a costat vreo 5 milioane, si cea de 30 d mii vreo 8 ...pentru un motor d 1.4 benzina mi se pare mult)

30 Iul 2008, 15:13

viewtopic.php?f=3&t=6729&st=0&sk=t&sd=a&hilit=probleme+grave+ambreiaj

Absolut identica problema.

09 Aug 2008, 21:23

Fara misto! Scoate toate covorasele de sub pedale si va intra bine in viteza !

09 Aug 2008, 22:59

mda , pisica14 ...fara misto :| ...cum de nu mi-am dat seama :| /:)
Răspunde