Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
26 Aug 2008, 14:36
Salutare.
Apelez la voi cu o intrebare... poate a mai facut si altcineva asa.
As vrea sa-mi vopsesc masinuta si as vrea sa intreb daca as putea apela (eventual cum sa fac) sa imi scot cheltuielile de la firma de asigurari. Am unele zgarieturi pe ea de la diferiti omuleti care mi-au "accidentat-o" fara ca sa fiu de fata. De ex.- coltul spoiler spate raschetat de unu` care nu a apreciat bine spatiul cand a vrut sa parcheze langa mine, zgarieturi de "baieti buni" - banuiesc vecini invidiosi, capota fata cu picatele de la bolovanele ce au fost aruncate asta iarna pe drumuri (si de la viteza ce-i drept)...etc.
Credeti ca am vreo sansa sa imi vopsesc masina pe asigurare? (casco) Cum ar trebui procedat?
Mersi mult anticipat.
26 Aug 2008, 14:43
Pai nici nu incape indoiala !
ai casco -> ai daunele acoperite.
Te duci la sectia de politie - accidente usoare , faci constatare , iar urmatoarea oprire este la asigurator.
26 Aug 2008, 14:47
Chiar daca problemele nu au fost declarate atunci cand s-au intamplat? Capota...este de asta iarna. Spoilerul este de acum vreo 3 luni. Alte zgarieturi...nici nu mai stiu cand s-au intamplat.
26 Aug 2008, 14:56
$1 scrie:$2hiar daca problemele nu au fost declarate atunci cand s-au intamplat? ...
chiar daca !

declari ca daunele au autor necunoscut , ca nu au mai fost declarate la alta sectie ...
Iti povestesc din propria experienta. Nu m-am prezentat la politie chiar la prima zgarietura. Cand au aparut mai multe

... m-am dus fara frica
26 Aug 2008, 15:09
Mersi mult de incurajare. Chiar nu suport sa am masinuta zgariata. Chiar am sa merg sa vad care sunt reactiile.
26 Aug 2008, 17:10
nu poti sa o vopsesti integral pe casco....doar sa retusezi zgarieturile
26 Aug 2008, 18:10
Si nu va fi diferenta mare intre vopseaua ei (masinii) si noua vopsea?
27 Aug 2008, 07:41
$1 scrie:$2i nu va fi diferenta mare intre vopseaua ei (masinii) si noua vopsea?
daca respecta codul culorii si procedura "oficiala" de vopsit nu.
daca in schimb subtiaza vopseaua , da 2 maini in loc de 3 , nu o lacuieste cum trebuie...probabil ca vor fi mici diferente.
In speranta ca stii un service bun , spor la vopsit !
29 Aug 2008, 10:50
Si ca sa fie treaba frumoasa... astazi mi-a sters unu` coltul spoilerului spate... si mi-a spart si tripla. A avut si nesimtirea sa plece. Am inteles ca e un nene cu un peugeot.. cu numar de Bucuresti.
29 Aug 2008, 11:12
Daca tot ai casco de ce nu deschizi dosar de dauna la inceputul anului si o data pe an le faci pe toate. Asta cu conditia sa le declari cum apar una cate una!
29 Aug 2008, 11:42
$1 scrie:$2u poti sa o vopsesti integral pe casco....doar sa retusezi zgarieturile
daca zgarieturile sunt mai numeroase si in locuri total diferite, s-ar putea sa i-o vopseasca toata...oricum, un service care se respecta nu repara si vopseste doar zona afectata, pt. ca e greu sa nimereasca exact nuanta de culoare, ci vopseste tot reperul, toata piesa pana la cea mai apropiata imbinare...
de exemplu, cum e la Fiesta, daca ai aripa spate zgariata, se va remedia zgarietura si se va revopsi toata aripa, inclusiv zona de deasupra portierelor, pana la oglinda laterala, pt. ca (
,) culoarea sa se uniformizeze "in lungul" masinii...
asa ca, io zic ca are sanse s-o vopseasca toata
29 Aug 2008, 11:46
succes, dar eu sunt sceptic...service-ul va accepta dar ma indoiesc ca societatea de asig va accepta decontul...depinde pana la urma de pozitia si de numarul zgarieturilor
29 Aug 2008, 11:51
$1 scrie:$2ucces, dar eu sunt sceptic...service-ul va accepta dar ma indoiesc ca societatea de asig va accepta decontul...depinde pana la urma de pozitia si de numarul zgarieturilor
pai asta zic si eu...vezi ce repere au ramas nezgariate (oricum nu sunt foarte multe de toate) si...
29 Aug 2008, 13:17
Sa incerc cu o cheie ceva?

Oricum pe sefii din service-ul unde vreau sa o fac ii cunosc si stiu ca lucreaza foarte bine. Pentru o zgarietura vopseste tot (am avut o zgarietura pe portiera si mi-au vopsit-o toata).
29 Aug 2008, 16:28
Eu stiu ca se vopseste integral elementul, nu doar o particica...
30 Aug 2008, 16:20
daca ai de exemplu o singura zgarietura pe bara spate, crezi ca vor accepta asigurarile vopsirea intregii bare ?
01 Sep 2008, 21:25
Se vopseste tot elementul, nu se poate vopsi numai jumatate de usa sau jumatate de bara...si daca cei de la service vor sa iasa treaba bine vopsesc "pierdut" si elementul apropiat ca sa nu fie nici o diferenta de nuanta.
04 Sep 2008, 09:23
$1 scrie:$2aca tot ai casco de ce nu deschizi dosar de dauna la inceputul anului si o data pe an le faci pe toate. Asta cu conditia sa le declari cum apar una cate una!

Mda...am fost azi la firma de asigurari. Se pare ca nu se poate asa ceva.(mi se pare normal...ies in pierdere... fi`le`ar starea). Pentru 3 fise de declarare a avariilor (luate de la politie) mi s-au deschis 3 dosare. Pana acum toate bune...insa ce e mai "fain" ca la fiecare dosar am de platit o franciza de 100 de euro. (dupa ce le-am bagat bani in buzunar atat timp...acum sa platesc si eu o parte). Deci pentru 3 dosare am de platit 300 de euro. M-am lecuit de firmele de CASCO. Nu-mi mai trebuie. La cat am platit pana acum imi luam jumatate de masina. E ultima luna cand mai platesc.
Stie careva o alta firma de asigurari la care nu se plateste aceasta franciza? Mi se pare oarecum nedrept.
Partea buna din toata treaba asta este ca imi voi reface masinuta... ii voi sterge "ridurile" datorate unor oameni buni... si "palmele" lasilor care lovesc si fug. Rusine lor si nu le doresc altceva decat sa aiba parte si ei de aceeasi soarta.
Bafta si sa nu aveti parte de asa ceva.
04 Sep 2008, 09:30
Un amic asa face. Lasa dosarul deschis la mica intelegere cu service-ul care motiveaza ca n-a putut repara ceva dintr-un motiv.

Cere si aici
viewtopic.php?f=21&t=6291 ceva lamuriri pentru problema ta
04 Sep 2008, 10:25
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2aca tot ai casco de ce nu deschizi dosar de dauna la inceputul anului si o data pe an le faci pe toate. Asta cu conditia sa le declari cum apar una cate una!

Mda...am fost azi la firma de asigurari. Se pare ca nu se poate asa ceva.(mi se pare normal...ies in pierdere... fi`le`ar starea). Pentru 3 fise de declarare a avariilor (luate de la politie) mi s-au deschis 3 dosare. Pana acum toate bune...insa ce e mai "fain" ca la fiecare dosar am de platit o franciza de 100 de euro. (dupa ce le-am bagat bani in buzunar atat timp...acum sa platesc si eu o parte).
Deci pentru 3 dosare am de platit 300 de euro. M-am lecuit de firmele de CASCO. Nu-mi mai trebuie. La cat am platit pana acum imi luam jumatate de masina. E ultima luna cand mai platesc.
Stie careva o alta firma de asigurari la care nu se plateste aceasta franciza? Mi se pare oarecum nedrept.
Partea buna din toata treaba asta este ca imi voi reface masinuta... ii voi sterge "ridurile" datorate unor oameni buni... si "palmele" lasilor care lovesc si fug. Rusine lor si nu le doresc altceva decat sa aiba parte si ei de aceeasi soarta.
Bafta si sa nu aveti parte de asa ceva.
Sunt altii care intr-un singur dosar au daune de mii de EUR si regreta ca nu pot face ca tine (neavand CASCO) si sa achite doar 100 EUR...
04 Sep 2008, 10:40
Sper sa nu mai am probleme. Oricum sunt foarte hotarat sa renunt la casco decat daca am sa gasesc in alta parte...fara franciza.
04 Sep 2008, 10:47
$1 scrie:$2per sa nu mai am probleme. Oricum sunt foarte hotarat sa renunt la casco decat daca am sa gasesc in alta parte...fara franciza.
Hope for the best, expect the worst...
12 Sep 2008, 12:25
$1 scrie:$2per sa nu mai am probleme. Oricum sunt foarte hotarat sa renunt la casco decat daca am sa gasesc in alta parte...fara franciza.
asa am zis si eu , dar m-am potolit dupa ce am lovit un caine si am avut o daun de 60 mil
12 Sep 2008, 12:31
$1 scrie:$2
asa am zis si eu , dar m-am potolit dupa ce am lovit un caine si am avut o daun de 60 mil
Damn, scump caine!
La banii astia iti cumparai canisa...
12 Sep 2008, 12:51
Eu am casco la Tiriac si nu am franciza, incheiata in mai 2008.Am avut si eu probleme cu zgaraieturi in parcare si s-au rezolvat fara probleme si foarte rapid.
Merita casco toti banii.
18 Sep 2008, 09:51
Salut,
CASCO fara franŞiză (si nu "franciza", care inseamna altceva) in acest moment face doar Allianz Tiriac la persoane fizice; pentru persoane juridice mai face si BCR Asigurari. Insa, in luna mai a.c. eu mi-am facut CASCO la BCR Asigurari cu 17 milioane jumate in timp ce la Allianz ar fi trebuit sa platesc in jur de 31 de milioane.
Acum o luna am gasit-o "mangaiata" pe partea dreapta de la mijlocul usii din fata pana in spate de o bara de protectie, la nivelul bandoului; am stat 6 ore jumate la politie, inca 3 ore la BCR Asigurari - daune. Tipul mi-a zis sa nu duc masina intr-o reprezentanta Ford ptr ca sunt aglomerati, cu lucrari programate pentru 3 luni, si lucreaza si prost. Nu era nimic de inlocuit, doar un pic indreptat (pe vreo 2 cm lungime portiera fata si un cm pragul de la aripa din spate), si de vopsit. Am fost la un service autorizat RAR la unde il cunosc pe mecanic, baietii au decontare directa cui BCR Asigurari, joi am vb cu el la tel, luni am dus masina (am avut eu nevoie de ea in weekend, imi spusese sa o duc a doua zi dimineata), si vineri dimineata m-au sunat ca este gata. Culoare? BLAK PANTHER! Au fost vopsite integral: portierele drepata, aripa dr spate si spoilerul. Diferenta de culoare? NICI UNA ! Au lucrat foarte bine baietii si curat! Nu mi-am gasit tapiteria sau bordul varza. Bineinteles ca am avut de platit 100 EUR fransiza, dar devizul a fost de 28 milioane, deci am iesit pe profit

.
Eu zic ca nu merita sa stai fara CASCO la o masina straina relativ noua si la o valoare a pieselor destul de mare. Faci cum crezi de cuviinta.
Cu stima,
Leo.
19 Sep 2008, 16:06
Salutare...
am asigurare casco incheiata la FATA GENERALLI, fara franshiza la evenimente minore.....doar la furt TOTAL.
pana acum,nu am fost nevoit sa apelez la serviciile ei....dar nu se stie ....
in cazul in care ,masina este zgariata de jur-imprejur,pe diverse portiuni si elemente de caroserie,trebuie mentionat ca este nevoie de mai multe dovezi de la politzie,oricum cel putin doua....
in baza la aceste dovezi,se deschide un asa zis ,dosar de dauna,la societatea de asigurari.....
politia [sau politistul] poate elibera o singura dovada pentru acele zgarieturi,minore sau majore,in baza declaratiei pe care propietarul o complecteaza la sediul politiei.....dar deschiderea unui dosar de dauna in baza unei singure dovezi,pentru toata masina[adica si pe lateral stanga si pe dreapta]....este o mare greseala....pentru ca acel dosar intra la capitol incidente....si nu prea se solutioneaza favorabil....pentru asigurat,cel putin...
....oricum,asa cum s-a mai spus si in postu-rile de mai sus,prefer sa am polita casco la masina,chiar daca masina are 5 ani vechime....deoarece in caz de doamne -fereste,eveniment in trafic,sa zicem.....nu ma vad,pe mine cel putin,ca o sa-l dau cu capul de usa tribunalului pe cel care m-a lovit,pentru a-mi recupera creantele....care pot fi foarte mari chiar si intr-un eveniment minor,soldat doar cu pagube materiale.....
....deci ,mare atentie,oameni buni.....