Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Spalat tapiterie Mondeo 2003, bordul bulit ???

04 Sep 2008, 08:58

Salutare,
M-a pus dracu' si am spalat tot interiorul la niste necalificati si dupa 1 zi nu -mi mai merg la bord turometru,kilometrajul,apa , benzina si lcd cu kilometrii totali.
Si imi ramane becul de la ulei aprins tot timpul!
HELP ME!

MERCI
ALIN

Re: Spalat tapiterie Mondeo 2003, bordul bulit ???

04 Sep 2008, 10:44

Probabil au dat cu prea mult lichid pe la ceasuri. In functie de solutia de spalare folosita, ori astepti sa se usuce si sa-si revina, timp in care ar fi de preferat sa nu mai mergi cu ea, ori desfaci bordul cu ceasuri si-l stergi tu.
De unde esti ?

04 Sep 2008, 11:29

Merci de reply, Din Bucuresti sunt, pai am cam asteptat, asta este a 5-a zi , am spalat-o sambata trecuta.
Ma gandeam sa ma duc la astia la Colina ca sunt pe langa mine...
by the way e greu de desfacut bordul?

04 Sep 2008, 12:22

$1 scrie:$2y the way e greu de desfacut bordul?
Daca ai surubelnita in cruce ceva mai lunga (40-50cm) nu e deloc greu:
- sunt 5 suruburi ce tin masca din dreptul genunchilor (2 sus, acoperite de torpedoul mic si 3 in partea de jos); in partea dreapta masca are o clema cu care se fixeaza in masca centrala (e deasupra fantelor pentu senzorul de temp din interior);
- alte 2 suruburi ce se vor vedea dupa ce se da masca de mai sus jos - sunt dispuse de o parte si de alta a volanului;
- inca 2 suruburi care pentru a le desface e nevoie sa desfaci partea de sus a mastii ce imbraca coloana volanului (aceasta masca e prinsa doar in niste cleme deasupra volanului, inspre volan); suruburile sunt in spate de tot, sub masca, trebuie urmarita coloana volanului - aici trebuie aceasta surubelnita mai lunga;
- odata desfacute aceste suruburi (2 si 2) de mai sus, vei putea scoate masca de deasupra volanului, din dreptul acelor; e prinsa cu o panza de partea de sus a mastii ce imbraca coloana volanului; pe langa cele 2 suruburi din fata, putin mai sus si mai spre exterior, sunt iar 2 cleme care prind aceasta masca de masca centrala;
- dupa ce ai scos si masca de mai sus o sa vezi ultimele 2 suruburi, care tin bordul cu ceasuri; le desfaci si pe acestea si apoi bagi mana pe sub volan a.i. sa ajungi in spatele ceasurilor si le impingi inspre tine, intai din partea de jos, apoi de sus;
- ceasurile vor iesi si vei putea vedea mufa care intra la ele; aceasta mufa are o clema pe spate care trebuie ridicata un pic din spate si apoi trasa printr-o miscare de rotatie in sus, spre celalat capat al mufei. Daca nu merge usor, incerci sa tragi si de mufa inspre parbriz (considerand ca ceasurile sunt in aceeasi pozitie ca si cum ar fi montate).

Odata scoase ceasurile trebuie SA AI MARE GRIJA SA NU LE POZITIONEZI CU GEAMUL IN JOS - se spune ca se inegresc ecranele cu km parcursi si cu temp. de afara.

Ca sa ajungi la placa electronica trebuie sa mai desfaci alte 5 suruburi pentru care iti trebuie o surubelnita cu cap imbus-stea de 15 sau 20.

Daca crezi ca nu te descurci la partea finala, desfa macar cele 2 masti principale si verifica daca sunt urme de lichid pe acolo. As mai indrazni sa cred ca poate ti-au facut alta buba pe acolo cei ce ti-au curatat masina, mai ales daca ai lasat-o acolo nesupravegheata.
Te pot ajuta si eu, inclusiv cu reparatia ceasurilor, daca e necesara, stau in zona mag unirea, desi o sa fiu cam ocupat in aceasta dupa-amiaza.. dar jumatate de ora, cat dureaza demontarea si montarea, imi pot face timp.
Ca sa vezi cum arata placa electronica dupa ce o scoti de acolo, intra si pe: viewtopic.php?f=66&t=18520&p=287586#p287586

04 Sep 2008, 15:49

Ok, merci mult de tot, esti artist pare-se!
O sa incerc sa vad daca ma descurc si te anunt.

merci frumos inca o data.

04 Sep 2008, 15:56

nu cred ca au dat cu apa pe bord sau diverse solutii..parerea mea este ca sigur au bagat prelungitorul aspiratorului pe sub pedalier si au scos ceva mufe ...incearca sa gasesti mufe scoase inainte de a te apuca zdravan de treaba .poate totusi ai noroc ;) ..BAFTA!

04 Sep 2008, 18:18

cam nasoala treaba da ,,tinand cont ca mufa de la ceasuri e destul de in spate ..asteptam sa vedem rezultatul

05 Sep 2008, 08:09

$1 scrie:$2u cred ca au dat cu apa pe bord sau diverse solutii..parerea mea este ca sigur au bagat prelungitorul aspiratorului pe sub pedalier si au scos ceva mufe ...incearca sa gasesti mufe scoase inainte de a te apuca zdravan de treaba .poate totusi ai noroc ;) ..BAFTA!
Nu exista mufe / cabluri accesibile prin acea zona. Nici la sofer, nici la pasager. In partea dreapta totusi se afla ECU masinii, dar ca sa ajungi sa smulgi un cablu trebuie sa dai capitonajul jos (e sub torpedou) iar mufele ce intra in el ies destul de greu - doar dupa ce desfaci o clema. Iti trebuie muschi de Van-Damme ca sa reusesti sa tragi de fire si sa le rupi / sau sa rupi sistemul de prindere al mufei.
La cum sunt pozitionate ceasurile e destul de greu sa le uzi. Dar, am plecat de la premiza asta, FARA SA MA GANDESC LA SIGURANTA.

Deci, Ali, cauta intai siguranta care alimenteaza ceasurile din bord; tabloul cu sigurante e in partea stanga, sub bord, trebuie sa scoti acel torpedou micut; pe el gasesti si numerotarea sigurantelor; unele au si imagini care sa te indrume pentru ce sunt folosite - daca nu gasesti, ai nevoie de un manual; pagina cu descrierea sigurantelor e undeva pe la nr. 86.
Răspunde