Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Taierea arcurilor - suspensie

09 Oct 2008, 11:39

Ce se intampla daca arcurile suspensiei masinii se taie cu vreo 30 mm?
Arcurile normale fata de cele ce coboara garda masinii cu aprox 30 mm sunt mai moi sau nu?

Daca nu, atunci teoretic in loc sa cupar un set pot sa le tau alea stoc nu?
Din ce cred eu e posibil sa loveasca roata in carenaj la balans mai mare.
Am vazut la o emisiune Chop Shop London cum au luat arcurile existente si le-au taiat sa coboare garda masinii. La un Mondeo parca.
A facut cineva incercare? :)

Re: Taierea arcurilor - suspensie

09 Oct 2008, 15:28

n-am facut vreo incercare insa pot sa-ti spun din carti: pentru fiecare tip de masina si in functie de performantele urmarite se calculeaza materialul din care e facut arcul, numarul de spire si distanta dintre spire. Daca reduci pur si simplu numarul de spire, arcul va fi mai "moale" si masina va cobori. Tu decizi daca asta doresti...

09 Oct 2008, 17:44

Arcul ramine la fel de tare doar ca e mai scurt, amortizorul mai comprimat si poti risca sa-l spargi la o groapa mai mare sau ceva de genul asta. Cred ca se poate compensa cu amortizoare cu rebound mai mare (mai rigide). Oricum trebuie sa fi sigur ca sti ce faci in momentul in care bagi flexul :-S

09 Oct 2008, 19:30

Arcul taiat cu flexul se decaleste si isi pierde proprietatile! Nu se recomanda asa ceva si daca altfel nu se poate arcul se va taia in baie de ulei incins la x grade.

09 Oct 2008, 20:04

+ ca trebuie sa refaci talerul pe care se sprijina capatul taiat, pentru ca iti va ramane o spira aiurea in aer.

09 Oct 2008, 22:16

Nu mai bine iei niște arcuri sport ? :-??

09 Oct 2008, 22:33

Arcurile sport cumparate sunt mai scurte si mai rigide decat arcul mai lung care este mai moale. In final ele vor lucra la fel, cel putin la Eibach asa este.
Răspunde