Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Firestone sau Dunlop?

22 Noi 2008, 19:00

Salut la toti colegii de forum!
Vreau sa-mi cumpar gume de iarna, dar nu ma pot hotari intre Dunlop SP Winter Sport M3 si Firestone Winterhawk. :-??
Ambele modele au desenul cam la fel, iar pretul este identic.
Va rog, daca sunteti in tema, sa ma indrumati, sa-mi spuneti cam cum se comporta pe zapada(gheata), daca ar fi in avantaj una fata de cealalta marca, iar in final un sfat obiectiv pentru achizitia gumelor.
Multumesc anticipat!
P. S. Va rog, repejor ca a venit coltoasa!

Re: Firestone sau Dunlop?

22 Noi 2008, 19:37

Dunlop...:) daca tot sunt la acelasi pret.

23 Noi 2008, 01:07

Depinde unde sint fabricate; si eu as merge pe Dunlop.

23 Noi 2008, 14:25

eu am firestone si le dau nota 10...nu am avut absolut nici o problema cu ele...nu sant galagioase si isi fac datoria..recomand cu incredre..o spun din propria experienta

23 Noi 2008, 16:56

uite notele celor doua tipuri de anvelope pe TyreTest si te vei lamuri ca diferenta intre cele doua este foarte mica cu un plus pentru Dunlop ;)
http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html
http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html

24 Noi 2008, 13:45

Firestone ar fi trebuit sa fie un pic mai ieftine... cu macar 20 ron pe bucata.

24 Noi 2008, 14:21

M-am "linistit", am batut ieri magazinele Metro din Brasov, Bacau, Suceava: Dunlop M3= stoc 0, Firestone la fel. Cautam gumitele ca sa incalt Peugeot-ul sotiei (care face naveta 100km dus-intors ), asa ca acu' nu stiu ce sa fac. Gandul meu este sa o stiu in siguranta, mai ales ca este incepatoare si nu a mai condus iarna, iar 207-ul nu are ESP.
Singura solutie ar fi sa ma reorientez si nu o pot face fara sprijinul colegilor de pe forum, asa ca va rog sa ma luminati. Dimensiunile necesare sunt:185/65/15, iar o diferenta de 20-30lei in plus la pretul per cauciuc nu are importanta atata vreme cat asigura siguranta sotiei si implicit linistea mea cotidiana.
Va rog sa ma ajutati. :-S

24 Noi 2008, 14:26

Intereseaza-te cat e transportul si ti le trimit eu din Bucuresti. Acum o saptamana aveau Dunlop la Metro Berceni.

24 Noi 2008, 14:33

Am vorbit cu o cunostinta care face drumuri prin tara si mi-a promis ca imi aduce, daca nu rezolv te voi deranja si oricum iti multumesc de buna intentie.
Imi poti indica o alta marca, poate mai buna?

24 Noi 2008, 14:42

vredestein

24 Noi 2008, 14:48

$1 scrie:$2-am "linistit", am batut ieri magazinele Metro din Brasov, Bacau, Suceava: Dunlop M3= stoc 0, Firestone la fel.

Sumbata am luat de la Selgros in Bacau. Tel. 0234-209.000, suna si intreaba

24 Noi 2008, 14:50

Dunlop Winter Sport M3 si 3D sunt foarte apreciate de utilizatori. Ar mai fi GoodYear Ultra Grip 7, Vredestein Snow-Trac 2. Foarte laudate sunt si Nokian WR si Toyo SnowProx S941 dar sunt mai greu de gasit.
Din punctul meu de vedere orice alegere din marcile si modelele mentionate mai sus este buna. Bineinteles ca mai exista multe alte posibilitati.

LE: Nici Firestone nu e de lasat.
Mult succes!

24 Noi 2008, 15:00

Multumesc mult de tot, tuturor. Sper sa rezolv intr-un fel.

25 Noi 2008, 22:59

Eu am Winterhawk si sunt f multumit de ele. Nu stiu daca trebuie sa te agiti atat de mult pentru micile diferente intre wintersport si winterhawk. E adevarat ca Dunlop e un brand dar cred ca esti constient si tu ce inseamna un asfalt inghetat, ca mari diferente nu pot fi la o franare violenta, eu personal nu m-as culca numai pe ideea ca am cauciucuri de iarna si nu mai iau si alte masuri.
In alta ordine de idei, acum o saptamana cand le-am montat erau f umflate (presiune 2,5 sau mai mult) si am fost nevoit sa pun o frana mai violenta pe asfalt umed si s-a dus sanie (chiar m-am speriat).Dupa dezumflare parca aveam alte anvelope.
E delicat ce sa mai...., iarna nu-i ca vara :)

29 Noi 2008, 16:59

pe adac.de la teste winterhawk-urile au iesit foarte prost :(
pe dimensiunea 15" au iesit la limita ca recomandabile iar pe 16 ies ca nerecomandate.
http://66.196.80.202/babelfish/translat ... eID%3d8979

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=229332

mergi pe dunlop

29 Noi 2008, 20:41

Pe "Dunlop M3" am mers, sper sa-si faca bine treaba.
Multumesc de sfaturi.
Răspunde