Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Care este cel mai EFICIENT lichid pentru parbriz?

07 Dec 2008, 19:06

Haideti sa ne mai consultam, sa mai tragem ceva concluzii :) =D>
Din pacate in cartea tehnica, cel putin in cea a fordului fiesta nu spune nimic de tipul lichidului care trebuie folosit pentru curatarea parbrizului.

Topicuri legate de solutii cat mai eficiente pentru curatarea parbrizului, fara alte daune pentru masina:

1. URME LASATE DE SOLUTIA DE CURATAT PARBRIZL PE CAPOTA

2. Apa oxigenata?

Am fost la Carrefour Constanta, acolo sunt cam 5 tipuri de solutii pentru curatat parbrizul pe timp de iarna. Care mai de care pentru temperaturi mai scazute. Toate dintre ele aveau metanol in compozitie, un lucru nu prea bun din cele spuse in primul topic.

Ce lichid ati mai folosit si il recomandati si la alti utilizatori in special de ford?
Din punctul meu de vedere ordinea prioritatilor dupa care ar trebui sa cumparam solutia este:

1. cat de "sanatos" si eficient este lichidul pentru parbriz.
2. cat de mult afecteaza intreaga instalatie si circuitul prin care trece sau este legat de ingredient, ma refer aici la depuneri pe furtunele prin care trece, infundarea spitierelor, afectarea motorasului care trage lichidul, si alte cele care mai sunt influentate de compozitia solutiei.
3. pretul

Ce parere aveti de apa plata amestecata cu spirt medicinal ? Am inteles ca spirtul medicinal este cel mai prielnic pentru degresarea parbrizului ?

Va doresc parbrize lacrima ! :)

Re: Care este cel mai EFICIENT lichid pentru parbriz?

09 Dec 2008, 09:13

Nici o recomandare pentru lichidul de spalat geamuri ?

09 Dec 2008, 09:35

$1 scrie:$2ici o recomandare pentru lichidul de spalat geamuri ?

Posibil sa nu fi facut nimeni vreun studiu :)
Personal folosesc ce apuc fara sa stau prea mult pe ganduri. Cand iau pt masina de la job iau chestii mai scumpe pt ca se deconteaza. Important sa nu inghete iarna.

Si uite ai un prim raspuns :)

09 Dec 2008, 10:34

Si cu capota patat din cauza solutiei scumpe/ieftine cum ramane ? :)

De exemplu, in postul "URME LASATE DE SOLUTIA DE CURATAT PARBRIZL PE CAPOTA" mai multi colegi spun despre jetxpert (care este ceva mai scump decat altele) ca pateaza capota... or fi fost doar exceptii ? :) Ai incercat jetxpert ?

09 Dec 2008, 13:14

$1 scrie:$2i cu capota patat din cauza solutiei scumpe/ieftine cum ramane ? :)

De exemplu, in postul "URME LASATE DE SOLUTIA DE CURATAT PARBRIZL PE CAPOTA" mai multi colegi spun despre jetxpert (care este ceva mai scump decat altele) ca pateaza capota... or fi fost doar exceptii ? :) Ai incercat jetxpert ?

Nu am remarcat problema asta, probabil ca dupa spalare (la spalatorie) se duc si potentialele pete. Am incercat si Jetexpert si altele despre care nu-mi amintesc acum numele si am avut aproximativ aceleasi satisfactii.
Eu cred ca e mai important un stergator in stare buna de functionare. Parerea mea !

09 Dec 2008, 13:16

Eu folosesc solutie sonax care costa cam 15lei 2L si se mai si combina cu apa nu stiu care e proportia.Nu lasa urme,nu pateaza duzele nu strica lamele stergatoarelor.Jetexpert e ala in plosca aia cu toarta?

09 Dec 2008, 13:21

Da, e cu plosca jetxpert, il aveau si astia la Carrefour Constanta.

11 Dec 2008, 08:24

Jetxpert roz pentru vara si albastru pentru iarna. Nu lasa urme, sterge foarte bine, nu am idee cam cat de mult afecteaza (sau nu) instalatia prin care trece, la unele benzinarii costa ~ 25 ron plosca aia de 5L. Folosesc de aproximativ 2 ani cu mici pauze - fara probleme.

11 Dec 2008, 10:33

Chiar azi am zarit un ford focus albastru inchis, PROASPAT IESIT DIN SPALATORIE cu capota plina de scursura din tasnitori, era pana in josul capotei dara de solutie. Nu am apucat sa intreb ce lichid au folosit.

18 Dec 2008, 01:09

hmm dubios eu folosesc de 1-2 ani acelasi produse si la Cora-produs wimy si la CArreforu -first 1 si costa decat 5-7 ron ,spala bine nu lasa dare .cred ca acuma e si de noroc :) cine stie cum sta depozitat
Răspunde