Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Normele Euro 5 devin obligatorii din 2009. Cum ne afecteaza?

23 Dec 2008, 09:24

Sursa
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/832813/Doar-carburanti-Euro-5/
http://www.zf.ro/eveniment/accizele-si- ... 5-3676094/

Conform celor citite pe internet din diferite surse de la 1 ianuarie 2009 se retrag carburantii Euro 4, locul lor fiind luat de cei Euro 5. Sa vedem in continuare cum ne afecteaza treaba asta. Deci este clar ca va trebui sa bagam in rezervoare numai carburanti Euro 5. Va creste putin pretul, insa problema este ca din ce am citit pe forum cei care au pus Motorina Euro 5 in loc de Euro 4 au observat o scadere de putere a motorului. Deci vom da bani mai multi si vom avea motoare mai lenese. In plus intr-un articol mai vechi din 2006 http://www.automarket.ro/stiri/euro-5-o ... -1383.html scrie asa "Prin noua legislatie se prevede ca pana in luna septembrie 2009, proprietarii de autovehicule mai vechi sa faca modificari prin introducerea Euro 5 pe masinile pe care le detin.". Aici deja sunt in ceata. Adica trebuie sa fac modificari la masina care o detin ca sa fie Euro 5? In ce constau aceste modificari? Cat ar costa? Haideti sa clarificam treburile astea pentru ca eu nu stiu cum merge masina cu Diesel Euro 5 si cat de bine este pentru motor Euro 5 (in prezent alimentez numai cu Efix Diesel Euro 4 de la Rompetrol), iar in plus nu am inteles daca trebuie sa facem modificari sau nu la masina.

Re: Normele Euro 5 devin obligatorii din 2009. Cum ne afecteaza?

23 Dec 2008, 09:55

cu siguranta va creste pretul. o data pt ca combustibilii euro 5 sunt mai scumpi si inca o data pt ca de la 1 ian se majoreaza acciza. :(

de citeva ori am bagat si eu diesel euro 5. motorul era mai putin galagios dar si mai putin spectaculos in reprize.

cu timpul este posibil sa afecteze si unor componente, pompa, injectoare, etc. lubrifere fiind mai mica.

per total, o mare prostie, cu care nu sunt de acord

23 Dec 2008, 10:04

Citez din alt topic
$1 scrie:$2ana acum am avut 3 mondeo diesel (2tddi si 1 tdci). ce am observat:
- cu motorina euro 5 nu trage masina, indiferent de unde am pus; am inteles ca este normal asa ceva. reduce doar noxele.
- cu motorina euro 4 merge f bine, dar scoate putin fum. la tddi mergeam cu luk si era ok. petromul/omv nu prea ii placea. la tdci este altceva: este chiar invers...
- cu rompetrol nu trage ca si cu petrom/omv, dar nu scoate fum, si vorba aia, merg si cu rulota, deci sarcina la greu, si la talpa (depasiri sau deal) se vad diferentele
- mol sincer nu am incercat.
- am vorbit cu cineva de la ford si mi-a recomandat rompetrol euro5 pentru "curatenie" sau petrom/omv euro 4 pentru forta

$1 scrie:$2m mers 1 an cu motorina E5 de la Rompetrol si am fost multumit in principiu.Dar performantele motorului,la drum intins,erau limitate si serios diminuate.Acum am trecut pe motorina efix4 tot Rompretol si motorul parca a prins viata! In drum spre mare m-am dus in 210,sprint in depasiri,putere mare si urca dealuri de paraca le coboara.. Concluzia mea e ca;E4 efix este potrivita pt.TDCi,iar E5 e buna la temperaturi scazute in sezonul rece si eventual pt ITP unde inregistreaza valori scazute la testul noxelor.

$1 scrie:$2roiam sa va intreb de unde puneti voi motorina la tdci si sa va impartasesc si din experienta mea... Deci primul meu plin a fost de la petrom,obicei ramas de pe vremea bunei si batranei sierra. NU mi-a placut deloc cum a mers atunci. Am observat k cea mai buna motorina pt ea ramane mol si rompetrol. Nu am simtit diferenta intre cele 2.Am alimentat si de la omv si nu mi-a placut deloc cum trage,devine zgomotoasa. Poate ptc omv e tot petrom.Am incercat si un plin de euro 5 de la mol... Mergea super masina,nu se mai auzea motorul,nu mai scotea fum in depasiri. Singura problema era k treceau loganurile k rachetele pe langa mine. Nu mai tragea deloc :( . Si oricum euro 5 la motorul meu euro 3 numai bine nu ii face. Am renuntat de atunci la euro 5 si am ramas cu tempo diesel obisnuit,cu care merge foarte bine,la fel si cea rompetrol.

23 Dec 2008, 10:17

Mai este o problema. Cat de mult difera consumul de motorina Euro 5 fata de cel Euro 4. Rog sa postati cei care au experimentat. ;)

23 Dec 2008, 10:49

"Cum ne afecteaza?" Intrebare foarte buna.
Eu am avut Laguna II si am alimentat diesel euro 5, desi masina era Euro 3, nici o diferenta
Acuma am Mondeo Euro 4 si tot diesel euro 5 bag, nici o diferenta.
Motorina Euro 5 contine o concentratie mult mai mica de sulf, care la motorina euro 4 este mult mai mare pentru a oferi o lubrifiere corespunzatoare componentelor din injectie(pompa, injectoare).
Inainte am folosit si eu Diesel euro 4 de la OMV, pana cand s-au infundat 2 injectoare Bosch la Laguna, de atunci am bagat doar Diesel euro 5 de la Mol pentru ca este singura motorina importata si sper sa nu contina atatea impuritati ca si cele rafinate in Romania.
Oricum ne afecteaza intr-un fel sau altul, la Mondeo momentan am consum de 6,8 mediu si e in crestere.

23 Dec 2008, 12:20

Pai o sa pice injectia intr-o veselie.
Eu o sa vand masina daca nu o sa mai gasesc euro 4.

:(

23 Dec 2008, 12:47

Eu am mers un plin cu euro 5 de la omv și mașina era mai leneșă și silențioasă.
Mi se pare absurd să mă oblige statul să alimentez cu un combustibil care nu e făcut special pt. tipul meu de motor și care poate să aibă consecințe grave pe termen lung.

Deasemenea mi se pare absurb să mă oblige să tai, sudez, frec motorul ca să ajungă la euro 5.
În timp ce alții se apropie de stele și cosmos, noi ne apropiem de epoca primitivă și de maimuțe.

23 Dec 2008, 13:02

Nici eu nu sunt incantat,dar ca idee,motorina in germania are 10 ppm sulf de multi ani si uite ca al meu a apucat 131.000 km in D fara probleme la injectie.

23 Dec 2008, 13:13

A,era sa uit. Am vb cu cineva care lucreaza la petrobrazi si mi-a spus ca desi motorina euro 5 este mai "uscata",teoretic ar trebui pus un aditiv care sa compenseze lucrul acesta. Acum,nu stiu daca or sa si il puna. :(

23 Dec 2008, 14:44

http://www.bp.com/sectiongenericarticle ... Id=7027516
Asta e la ei...

26 Dec 2008, 01:32

la benzina stie cineva cum afecteaza?..daca afecteaza..parca si la benzina va fi euro 5, nu? :-/

26 Ian 2009, 08:57

Reiau acest topic deoarece ce am scris la inceput s-a confirmat. Zilele acestea m-am dus sa pun motorina de la Rompetrol si surpriza. Aveau numai carburanti Euro 5. A trebuit sa alimentez cu o motorina Euro 5 pe care scria ca este aditivata cu un anume produs caruia nu i-am retinut numele. L-am luat la intrebari pe cel de la pompa si mi-a explicat ca de fapt este tot Euro 4 caruia i s-a pus un aditiv si s-a transformat in Euro 5. Problema este ca din ce am citit pe acest forum pentru motorul TDCI nu se recomanda aditivi. Asa ca ce facem? E ok motorina asta sau nu prea? Ma asteptam la o scadere a puterii motorului cu motorina asta Euro 5, insa nu am observat. Ce e drept am mers numai prin oras si nu prea i-am dat talpa.

26 Ian 2009, 09:13

Abia acum observ ca topicul a fost mutat din Mondeo 3 in aceasta sectiune. Vad ca mai este deschis un topic cu acest subiect.http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=29&t=26670 Avand in vedere ca eu l-am deschis in data de 23.12.2008, iar al 2-lea a fost deschis in data de 19.01.2009, propun mutarea topicului respectiv aici.

26 Ian 2009, 09:18

acela este un poll si este exclusiv pt cei care au motoare diesel.

27 Mar 2009, 03:35

salutare
azi am fost sunat de un amic sa mi dea o mare veste vis a vis de ROMPETROL
deci treaba e relativ simpla...rompetrol garanteaza ca nu vor fi probleme pe patrea de injectie daca se alimenteaza cu motorina de la ei
nu trebuie decat sa te inscrii pe un catastif la ei ...in momentul in care faci plata la carburant ...cu date personale si date despre masina iar in momentul in care iti apar defectiuni pe partea de injectie mergi la ei ,iti iau proba de motorina din rezervor,pe care o duc la analize sa vaad daca in proportie de minim 80% e motorina de la statiile lor...iar daca treaba cu analizele iese ok atunci ROMPETROL suporta costul reparatiilor
dupa ce te inscrii in catastiful lor se pare ca in cateva zile o sa ti apara in posta un plic de confirmare ca ai ajuns in baza lor de date
maine ma duc sa vad ce si cum si bineinteles ca ma inscriu si eu
nu mai tre sa zic ca de un an jumate de cand mi am facut injectoarele am bagat motorina numai de la rompetrol...iar bonurile sunt la pastrare
bafta

27 Mar 2009, 21:38

Noname ,poti da un link cu info de mai sus ?

Greu de crezut asa ceva , in primul rand Rompetrol nu are garantia ca eu nu am bagat 3-4 plinuri motorina de la alte statii no name , apoi am revenit la ei .
Apoi , sper ca va este cunoscuta sensiblitatea dci-urilor , rezultand de aici fenomenul "pilitura" ( a fost prezent si la focus 1/1.8 tdci pana in 2003 parca ) De cand apar primele simptome de pilitura , toti dci-stii alimenteaa numai Rompetril , si gata , reparatia o suporta RP , nu ? Asta e o pacaleala , ca sa fiu elegant ii spun marketing....

27 Mar 2009, 23:32

nu pot sa dau link pentru ca nu am vazut pe net asta
te poti interesa la statiile rompetrol despre ceea ce am zis mai sus
nu am ajuns la ei azi ca mai am juma de rezervor si nici nu am avut timp de ei
cum aflu mai multe amanunte butonez aici
bafta

27 Mar 2009, 23:35

pai este foarte simplu!!! pe un alt topic utilizatorii motorinei euro5 se pling ca consumul de combustibil a crescut, iar unii se pling si de performante scazute. vezi aici viewtopic.php?f=29&t=26670

30 Mar 2009, 02:10

Despre asta e vorba:
http://www.qprotekt.ro/
Q ProTek-t garantează funcţionarea optimă a sistemului de alimentare
Q ProTek-t este primul program din România prin care se garantează funcţionarea optimă a sistemului de alimentare al autovehiculelor care folosesc carburanţii de calitate din staţiile Rompetrol.

Calitatea carburanţilor influenţează în cea mai mare măsură felul în care funcţionează sistemul de alimentare al unei maşini.

Carburanţii de proastă calitate pot afecta diferite componente ale sistemului de alimentare, a căror reparaţie va trebui suportată din buzunarul fiecăruia!

În staţiile Rompetrol, vei găsi întotdeauna carburanţi care îndeplinesc toate standardele de calitate şi în plus te poţi înscrie în programul Q ProTek-t.

30 Mar 2009, 05:43

$1 scrie:$2... Despre asta e vorba: http://www.qprotekt.ro/ ...

PUBLICITATE

30 Mar 2009, 19:02

O miscare inteligenta a RomPetrol....si o garantie in plus pentru clienti.
Sunt curios care sunt care sunt motivele reale pt care RomPetrol ofera beneficii suplimentare? Situatia economica ?

Cum NU imi este foarte drag Patriciu si cum e destul de bogat am decis sa nu cotizez in continuare la averea lui… so I’ll stick with MOL.
Bag in continuare de la MOL si nu risc sa se strice.

31 Mar 2009, 13:08

@isotech_ro: da, m-ai prins, m-a platit Patriciu sa ii fac reclama pe forum

31 Mar 2009, 13:22

nu e vorba ca te-ar plati intr-un fel Patriciu :D este vorba ca fiecare producator isi gaseste tot felul de metode de a atrage clientii ... este vreo problema ca eu nu prea "pun botu'" la tot felul de reclame care mai de care mai nastrusnice ??? tu chiar crezi ca se va intimpla ce spune Rompetrolul acolo ??? eu sincer ma indoiesc ...

04 Apr 2009, 20:23

A mai intrebat cineva mai sus daca sunt afectate benzinarele dar...liniste.eu alimentez de la Rompetrol de 2 ani,iarna 98 si vara 95.

19 Mai 2009, 17:49

Nu cred ca e nimic adevarat din ce spun, dar mie personal i-mi inspira incredere faptul ca au curaj sa spuna asa ceva. Eu cred ca e destul de buna motorina, mie i-mi merge bine.
Răspunde