Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Jante tabla blocate pe butuc

30 Sep 2006, 13:10

Efectiv nu pot sa demontez rotile de pe masina. Jante de tabla cu ceva rugina pe ele.Aveti vreo idee?
Am avut noroc pana acum. nici o pana.
Am incercat cu spray DenBraven da' nimic.

30 Sep 2006, 14:21

s-au "gripat" :D loveste-le cu cauciucul de pe o alta janta cand sus cand jos pana ies. si dupa sa pui muuuuuuuulta vaselina acolo

30 Sep 2006, 15:20

cumpara un degresant..spray

30 Sep 2006, 15:42

daca inteleg eu bine, e vorba de faptul ca janta nu o poti scoate de pe butucul rotii, dupa ce ai dat jos piulitzele...
daca bati in cauciuc, cu piciorul, nu foarte tare, dar la ocol, adica o dat in partea de sus, apoi in partea de jos.. si uite-asa... in cruce.. ele ies!
a mea a necesitat aseara, 5 picioare, pana s-a desprins!
nu au fost date jos de anul trecut... au cauciucuri de iarna pe ele!

Bafta

30 Sep 2006, 17:56

cumpara DEGRIPANT nu degresant

30 Sep 2006, 18:24

Mi se pare cam ciudat ca la o masina relativ noua sa nu se poata da jos rotile. Something's fishy.

30 Sep 2006, 23:30

nu e nimic fishy...poate jantele au avut pe ele ceara cand au fost montate si s-au lipit...sunt multe motive toate remediabile :p cel mai bine ar fi sa mergi la o vulcanizare specializate, nu d'aia de cartier ptr k mmcs stiu baietii cu "sa ti-o degripeze" (ce ciudat suna =)) )

01 Oct 2006, 11:46

MOVED (atentie unde postati)

18 Oct 2006, 21:05

Am intampinat si eu problema asta. Mi-a batut in cauciucuri vre-o doua ore cu o chestie din lemn si a dat cu un spray cu ulei si pana la urma si-au dat drumu. Mi-a spus ca a avut cazuri in care a fost nevoie sa taie jantele ca altfel nu mai ieseau de pe butuc.

18 Oct 2006, 22:43

chiar daca le-a 'sudat' rugina, tot nu e motiv sa le tai.
Degripant la greu, (coca cola eventual am auzit ca merge) si in ultima instanta 'incalzite' cu autogenu sau lampa cu gaz.
Atentie insa degripantu e inflamabil, deci nu dati cu flacara pe el . (coca-cola nu e inflamabila :) )

18 Oct 2006, 22:51

Solutia este foarte simpla.
Slabeste piulitele si fa cativa metri pana simti ca s-a desprins janta. Nu-ti fie frica.
BAFTA !

19 Oct 2006, 06:20

Interesanta ideea; cel putin pe fata este super! Cred ca ajunge sa dai stanga-dreapta din volan pe loc.
Iar pe spate, daca iei cateva curbe (cu viteza mica, normal) iarasi s-ar putea sa se rezolve.

19 Oct 2006, 08:57

pai nu mai bine pui 2 handralai (tu si baiatu de la vulcanizare) sa impinga in lateral de masina si sa-i faca balans ?

19 Oct 2006, 09:31

Nu va apucati sa mergeti cu piulitele slabite. Stricati pasul de la suruburi. Cel mai bine cu piciorul lovit sus si jos. Dar ma mir ca s-au intepenit asa tare, ca de obicei jantele de aliaj se "lipesc".

19 Oct 2006, 11:22

Tin sa precizez; slabiti putin piulitele (nu de tot) si FACETI CATIVA METRI in parcare, dati inainte-inapoi 2-3 metri pana cand simtiti si auziti ca s-a desprins, NU MERGETI PE STRADA CU SURUBURILE SLABITE, ca altfel se intampla ce spune Ecstaz, se strica.
Am tinut sa repet, ca nu cumva sa intelegeti gresit ce v-am sfatuit si sa patiti cine stie ce belele.

19 Oct 2006, 16:19

Mondy man.. am patit-o si eu. Sunt cazuri cand pur si simplu nu iese. Acum o sa dau butucul la sablat si dupa o sa-l vopsesc ca sa nu mai patesc rusinea.
In final am mers cam 500 metri cu piulitele slabite (eram aproape de vulcanizare) si tot nu a iesit. Solutia finala: ciocanelu'. Daca nu merge din prima, nu va chinuiti. Luati un ciocan mai mare... :icon_mrgreen:

19 Oct 2006, 18:06

am testat faza cu slabitul piulitelor. Nu tine. Am tras si frana de mana sa blochez doar rotile de pe spate unde aveam problema. Degeaba. Nu incerca cu ciocanul ca strambi jantele. Trebuie sa ciocanesti un pic la ele. La mine a durat doua ore cu tot cu degripant. Daca ai vointa pana la urma le scoti.

21 Oct 2006, 01:25

s-au chinuit si la mine la o vulcanizare "scumpa" din bucuresti...niste tehnici foarte specializate..picioare in roata pana nu au mai putut...m-am miscat si pe acolo tragand frana de mana si tot degeaba..pana la urma s-a slabit..dar imi era mila cand dadea ala cu picioru..cel mai bine e sa nu ti se intample :)
Răspunde