Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
25 Apr 2009, 11:05
Suna ciudat si nu-mi amintesc sa mi se mai fi intamplat pana acum dar de vre-o saptamana si ceva cred, de cate ori cobor din masina (cu motorul oprit) cand pun mana pe usa sa o inchid ma curenteaza. Este o descarcare scurta (daca este liniste se si aude sunetul acela specific de "scanteie") nu este prelungita. A doua oara daca pun mana nu mai face. La fel cand deschid usa sa ma sui in masina, nu face. Ma curenteaza si daca pun mana pe partea neagra verticala de plastic de pe usa, langa geam (care vine peste stalpul B) dar pe maner daca pun mana nu. Desi este de scurta durata descarcarea asta creaza un discomfort deloc de neglijat. Deja inchid usa cu cotul ca inca port haina dar la vara cu maneca scurta ...

!?
Ce parere aveti? Este o problema electrica a masinii (da ceva la masa, se descarca vre-un condensator etc) sau este doar electricitate electrostatica? Care se pricepe la fizica poate stie vre-un remediu ca m-a disperat ... ca nenorocirea nu rateaza nicio ocazie. Si care ar putea fi cauza daca este electrostatica?
25 Apr 2009, 12:47
dap, e energie electrostatica. inainte de a te da jos din masina, atinge caroseria cu mana si n-ar mai trebui sa te curenteze

cauze sunt mai multe: imbracamintea pe care o porti (se freaca de scaun si se incarca), frecarea diverselor particule din aer cu masina (rotile fiind din cauciuc, energia nu are pe unde sa se scurga in pamant), incaltamintea(cat de buna izolator electric este materialul din care e facuta talpa) etc
25 Apr 2009, 13:38
intr-adevar este energie electrostatica produsa prin frecarea caroseriei cu aerul. din cate stiu eu producatorii de masini au luat in calcu acest aspect si in trecut se punea o banda de cauciuc, undeva sub portbagaj, prin care se facea descarcarea. cel mai mare pericol care l-au luat in calcul era descarcarea intre o masina incarcata electrostatic si un autoturism care transporta produse explozibile sau inflamabile.
25 Apr 2009, 13:40
si mie mi se intampla cateodata...daca am geaca de fas mai ales, ma zguduie binisor
25 Apr 2009, 14:01
nui numa aia conteaza si ce tip de haine purtam ce matreial au ,la amea si daca nuo misc doua zile sau chiar mai mult si am unele haine care da cu mine de numa ,duar trebuie sa ma sui in ea de tot sa nu mai ating pamantul si cand ma dau jos curenteaza , eu zic ca cele mai devina sunt hainele ,eu asa am observat la mine si asa tre sa fie la ori cine .
25 Apr 2009, 14:23
eu zic sa nu iti mai superi masina, ca te trazneste

.Serios, sunt de cumparat(destul de ieftine) asa zisele ``codite`` care se prind pe sub bara din spate si asigura descarcarea electrostatica.Ai sa vezi ca nu vei mai avea probleme de genul asta
25 Apr 2009, 14:41
eu am o solutie mai simpla .la coborarea din masina ma tin cu mana stanga de rama usii ,si nu mai simt descarcarea electrostatica . atentie cum tii mana pe usa daca o tii cu doua degete tot simti zguduiala ,pentru ca e suprafata de contact mica , dar daca prinzi cu toata palma .fiind suprafata mai mare nu mai simti descarcarea
25 Apr 2009, 16:10
da stiu de asa zisele codite dar au cati va vecini si tot i curenteaza cu tot cu ele ,cea mai buna treaba este de a atinge ceva metalic inainte de a pune piciorul jos pe asfalt asa am observat ca parca nu mai face , ori cum eu ma feresc de pantaloni de foita sau materiale destia ,
25 Apr 2009, 17:29
Despre ce "codite" este vorba, ca nu am auzit niciodata? Cum se numesc comercial si unde le gasesc? Haine pe mine aveam de regula blugi si sacou de piele. In doi ani insa de cand am masina nu-mi amintesc sa mi se mai fi intamplat. Probelma este ca si sotia a patit la fel in perioada asta (impreuna cu orice pasager la coborare) si conduce zilnic un Tico (dar parca intensitatea este mai mica la a ei - deh, masina mica ...).
25 Apr 2009, 17:48
Nu va mai plageti, face bine la reumatism

.
25 Apr 2009, 17:52
... da, si in plus pot renuta si la alarma ... ca cine mai are tupeul sa se apropie
25 Apr 2009, 17:56
da si eu cand am avut masina pe benzina mi faceam probleme cum ma duc la peco sa alimentez ca apruape faceam scantei la coborarea din masina
25 Apr 2009, 20:29
eu ma curentez din cauza huselor de pe scaune. la toate masinile care le-am condus ma curentam numai daca aveau huse pe scaune(depinde si din ce material sunt
01 Mai 2009, 13:01
Te curenteaza masina?

e din cauza adidasilor sau pantofilor , nu e 220v e ceva mai usor.Incearca cu alti pantofi sa vezi ca nu mai te scutura.
01 Mai 2009, 18:02
Asa e... Subscriu. Eu cu adidasi ma "descarc" serios pe ea, saraca. Daca port pantofi, scap de necazuri.
01 Mai 2009, 18:13
http://www.pieseautomagazin.ro/magazin/ ... to251-1155 desi cred ca nu se " poarta " ! Eu m-am invatat sa inchid usa cu cotul ! M-am saturat de curentari !