Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

ce simptome are turbina cand nu merge

23 Mai 2009, 11:54

ce sintome are turbina cand nu merge in parametri ei normali scoate un zgomot ?
am un mondeo 2.0tdci 131 cp ms mult

MOD edit : Ce cauta asta la Focus2 ? Atentie unde postati!
Ultima oară modificat de Cornel001 pe 27 Mai 2009, 11:02, modificat de 3 ori în total.
Motiv: siMPtome oameni buni, nu siNtome

Re: ce sintome are turbina cand nu merge

25 Mai 2009, 16:10

Nu mai trage cum stii tu,la accelerare te baga in scaun,daca turbina nu mai functioneaza este foarte lenta si prinde viteya mai greu,demarajul este lent.
Observa si fumul ,daca nu merge turbina o sa fie mult si negru.

25 Mai 2009, 16:26

daca nu functioneaza turbina, ar trebui sa se aprinda martorul din bord (arculetul). du-te la un tester (IDS), ar trebui sa iasa acolo daca e defecta turbina :-??

26 Mai 2009, 10:41

$1 scrie:$2aca nu functioneaza turbina, ar trebui sa se aprinda martorul din bord (arculetul). du-te la un tester (IDS), ar trebui sa iasa acolo daca e defecta turbina :-??

ms mult dar problema e ca scoate un zgomot ciudat

26 Mai 2009, 13:11

$1 scrie:$2aca nu functioneaza turbina, ar trebui sa se aprinda martorul din bord (arculetul). du-te la un tester (IDS), ar trebui sa iasa acolo daca e defecta turbina :-??

Din cite stiu , arculetul e martorul de la bujia incandescenta , n-are treaba cu turbina . :-??

Re: ce simptome are turbina cand nu merge

06 Iul 2009, 21:04

Cand accelerezi si nu mai simti acel zvac pe la 1700-1900 rpm sau cand vezi ca masina se tureaza dar nu simti ca trage inseamna ca ai probleme cu turbina.

07 Iul 2009, 08:23

$1 scrie:$2..Din cite stiu , arculetul e martorul de la bujia incandescenta , n-are treaba cu turbina . :-??

de fapt, acel arculet e martor pentru mai multe probleme (turbina, senzor ax cu came, injectoare...)
;)

Re: ce simptome are turbina cand nu merge

12 Oct 2009, 14:30

hello my friend, eu pot spune ca sunt un as in problema turbinelor, deoarece am schimbat cam 4 in 10000 km.
pai tie turbina tre sa iti intre cam la 1800-2000 dar daca nu-ti mai trage poti zice ca e dusa. deci zgomotul care zici tu ca ti-a aparut poate fi dintr-un singur loc. si anume din interiorul ei. ori e piulita de la ax desfacuta si axul a luat-o razna ori e axul rupt si iar apare acelas sunet. dar numai la accelerare. parerea mea daca tot dai un ban din mana macar sa merite acel lucru. in primul rand mergi la o reprezentanta nu la orice meserias de ocazie si 2 verifica si debitul de ulei pe care-l baga pompa.
bafta man. io am schimbat atatea din cauza pompei si nimeni nu si-a dat seama, pana la reprezentanta. :)
Răspunde