Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

cum scot super glue de pe vopsea??

20 Oct 2009, 20:40

Salut. Am schimbat numerele la masina si la montarea celui din spate pentru a fi sigur am lipit suportul de plastic ce tine numerele cu super glue (plastic pe plastic).

PARTEA PROASTA e ca in procesul de lipire a curs si pe vopsea... (pe undeva pe langa locul incuietorii de la porbagaj - Focus1 Sedan).

Mi-am adus aminte ca turnarea de super glue pe masina e crima curata si "nu are leac" :( :((

Stie cineva vreun diluant SPECIAL pentru curatare ?
Stie cineva cat de grava poate fi distrugerea provocata de super glue ? (inafara de mazga urata lasata).

Mersi fain.

Re: cum scot super glue de pe vopsea??

20 Oct 2009, 20:51

Am gasit pe alt forum exact problema mea, o gramada de solutii dar nici o confirmare a vreuneia.
http://www.daciaclub.ro/super-glue-pe-vopsea-t129754.html

Cea mai interesanta si logica solutie ar fi:
- incalzirea tablei (cu feonul) dupa care pus gheata pe zona cu super glue. Datorita variatiei mari de temperatura ar deveni casant si ar cadea de la sine. :) Dar nu ia si vopseaua cu el ? :-t :-S

Alta metoda sugereaza doar spalarea cu apa calda si rabdare ( 2-3 luni ) 8-|

Tinand cont ca metoda asta incepe sa fie populara si sa "concureze" zgariatului cu cheia sper sa va intereseze si sa fiti pregatiti cand "va loveste". :|

20 Oct 2009, 21:25

Si eu am aceeasi problema, cauzata de... lipirea "F"-ului care mi-a cazut din cuvantul "Focus"
Ca sa fiu sigur ca nu mai cade am exagerat cu superglue si acum are o dunga... :((
Solutii din pacate nu am gasit dar e bine de stiut macar ca nu am fost singurul...

20 Oct 2009, 23:28

Nu aveti ce-i face. Singura solutie este sa il lasati sa-l mai "coaca" gerul din iarna asta si soarele de anul viitor si incercati un polish usor mai la vara. Oricum vine iarna si nu o sa mai stea masina curata asa ca nu e deranjant.

07 Iun 2010, 21:44

Super glue se dizolva cu acetona. M-am curatat de multe ori pe maini asa :D
Acum nu stiu cat de daunatoare este acetona pentru lacul/ vopseaua masinii. Ar trebui incercat mai intai intr-un loc mai ascuns gen portbagaj, si apoi daca e ok si acolo unde este cazul.

09 Iun 2010, 12:16

Poti incerca cu benzina.
Eu am avut la un moment dat niste puncte negre de bitum , de la asfalt, pe tabla si le-am curatat cu benzina.

06 Sep 2010, 19:44

sau motorina
Răspunde