Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Dupa ce am intrat intr-o balta,nu se mai incalzeste.

01 Dec 2009, 19:53

Salutare oameni buni,
mergeam pe o ploaie torentiala,dimineata,nu vedeam mare lucru,stergatoarele la maxim,orbit din fata in timp ce urcam o panta,nu am vazut o balta.Aveam in jur de 40km/ora.Asa ca am intrat in ea,nu mare,dar cred ca cea mai mare care am luat-o vreodata.Prea tarziu sa ma mai opresc,am continuat sa merg.Am auzit un POC venind de sub masina,dar m-am gandit ca este doar apa lovind caroseria.De atunci am observat ca nu se mai ridica indicatorul de la apa/termostat,care functioana foarte bine.Nu se mai incalzeste absolut deloc,cateodata insa,am vazut ca vrea un pic sa se incalzeasca,doar in mers,dupa multi km,dar cum ajung la un semafor si o pun pe neutru,acel indicator scade imediat.
Ce ar putea fi?Termostatul?Cupla?Vreun sensor?Stiti cumva si preturi?
Multumesc anticipat.

Re: Dupa ce am intrat intr-o balta,nu se mai incalzeste.

02 Dec 2009, 08:38

nu vreau sa dau cu batul in balta dar ti s-a spart un radiator..nu imi vine exact cum ii zice,care radiator e,insa mai mult ca sigur ala s-a spart si ti-a curs antigelul din masina-de zici ca nu se mai incalzeste..du-te la un service si iti vor spune cei de acolo exact ce s-a intamplat,ca noi aici dam cu presupusul dar trebuie vazut pentru a constata avariile masinii..

02 Dec 2009, 15:29

Eu cred ca daca se spargea radiatorul si se scurgea antigelul, dimpotriva, se incingea motorul.
Totusi, treaba cu un mecanic bun este valabila!
Ultima oară modificat de Alen pe 02 Dec 2009, 15:33, modificat 1 dată în total.
Motiv: sters quote-nu mai citati mesajul anterior !

02 Dec 2009, 15:54

Salut,
Verifica nivelul in vasul de expansiune. Daca in vasul de expansiune nu mai ai apa, verifica furtunurile care duc de la motor spre radiatorul din cabina (de la aeroterma). O chestie asemanatoare am patit si eu prin vara, cind mi s-a rupt unul din racordurile de la elctrovalva care comanda incalzirea din cabina. Daca ai fi avut radiatorul spart si ai fi pierdut apa din motor, s-ar fi gripat motorul.

Bafta...
Răspunde