Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Cablu instalatie electrica - de unde - Bucuresti

01 Mar 2010, 23:39

Salut,

Ma puteti indruma de unde sa cumpar conductor pentru instalatia electrica a masinii (MYF) ?
.Am nevoie la genul cate 10 m din fiecare tip (de 1mm,2mm,3mm,4mm patrati ca sectiune).Am nevoie si de papuci de conexiune izolati complet.
Am cautat pe internet si toti vand doar la tambur de 100 m.

Cu multumiri

Re: Cablu instalatie electrica - de unde - Bucuresti

03 Mar 2010, 18:31

Nimeni?

03 Mar 2010, 18:48

mergi pe strada Maica Domnului in TEI!
Gasesti sigur ca acolo e Raiul cablurilor si al electricelor :)

03 Mar 2010, 19:02

Poti sa incerci si la Hornbach, siguri au cabluri electrice, inclusiv multifilate insa habar nu am ce dimensiuni au. Oricum ajungi mai ieftin decit daca le-ai lua de la un magazin "normal". Foarte probabil gasesti si conectori tot la ei.
Nu sunt foarte convins ca exista cabluri atit de subtiri (1-4mm) pe masina pentru ca de obicei in instalatia electrica a masinii pot apare si spike-uri mari de tensiune (gen 100V).
Dimensiunile *cred ca* incep de la 0.5(cm) pentru sistemele cu consumatori mici si 1 sau 1.5 pentru permanente.

03 Mar 2010, 23:10

Salut,

Va multumesc la amandoi.Am sa incerc in ambele locatii.In schemele electrice ale masinii din TIS apare culoarea conductorului si sectiunea in mm patrati fara izolatie.

Numai bine

04 Mar 2010, 14:04

$1 scrie:$2u sunt foarte convins ca exista cabluri atit de subtiri (1-4mm) pe masina pentru ca de obicei in instalatia electrica a masinii pot apare si spike-uri mari de tensiune (gen 100V).

La tensiuni de ordinul acesta (< 100V), izolatia rezista lejer si nu trebuie sa fie extraordinar de groasa. Nu asta este problema.
Principalele probleme sunt altele:
(1) sectiunea - grosimea firului - trebuie aleasa incat sa reziste la CURENTUL care va trece prin fir, fara sa se incalzeasca prea tare si fara sa ai o cadere de tensiune prea mare pe fir
(2) izolatia sa reziste la conditiile de temperatura care se intalnesc intr-o masina fara sa devina casanta prea repede (20 de ani)
(3) izolatia sa reziste la expunerea la produse petroliere care se intalnesc intr-o masina

Pe masina se gasesc fire cu sectiunea de la 0.3 mmp chiar pana la 6 mmp, iar bornele de la baterie si cablurile care duc la electromotor sunt si mai groase.

09 Mar 2010, 13:52

Da, ai dreptate....trebuia sa scriu si de intensitate :) Multumesc pentru completare

09 Mar 2010, 13:59

$1 scrie:$2Nu sunt foarte convins ca exista cabluri atit de subtiri (1-4mm) pe masina pentru ca de obicei in instalatia electrica a masinii pot apare si spike-uri mari de tensiune (gen 100V).
Dimensiunile *cred ca* incep de la 0.5(cm) pentru sistemele cu consumatori mici si 1 sau 1.5 pentru permanente.

ATENTIE , cind e vorba de grosime este vorba de grosimea conductorului , nu a cablului cu izolatie cu tot
Deci ,,1-4'' inseamna 1-4 mm patrati sectiune conductorul din interior ( care la masini trebuie sa fie litat , din Cu emailat )
Si legat de cumparatul de oriunde , trebuie sa aiba izolatia mai rezistenta pentru masini si cu carne mai mare - cautati cu camasa siliconica
Răspunde