Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Mers indelungat scoasa din viteza

14 Iul 2010, 09:05

Salutare,

M-am obisnuit sa scot masina din viteza cu cateva sute de metrii inainte de intersectiile cunoscute din oras, sau chiar cu unu-doi km la vale pe drumurile cunoscute din afara orasului.

O accelerez mai mult putin cand stiu ca ma apropii de varful unui deal, sau o intersectie si apoi din obisnuinta cu gandul de a economisii benzina o scot din viteza.

Este vreo componenta afectata daca folosesc acest procedeu ?

Multumesc!

Re: Mers indelungat scoasa din viteza

14 Iul 2010, 10:13

teoretic ungerea la relanti nu se face prea bine.

oricum, mare economie nu faci. masinile moderne stiu sa taie complet alimentarea cu combustibil atunci cand nu accelerezi si turatia este peste 1500 rpm (daca tin eu bine minte valoarea). asta inseamna ca in panta o masina lasata in viteza (dar fara a apasa acceleratia) nu consuma nimic, pe cand masina ta (scoasa din viteza) o sa consume ca la relanti (0.8 l/ora, de obicei)

14 Iul 2010, 13:33

Deplasarea autovehiculelor cu tractiune fata "scoase din viteza" dauneaza grav cutiei de viteze, datorita diferentei mari de rotatie dintre arborele primar (turatie ralenti) si arborele secundar (turatie roti), care duce la uzura prematura a rulmentilor si sincronizatoarelor.
Scosul din viteza se practica, pe vremuri, la autovehiculele cu motorul in fata si tractiune spate (solutia clasica), care au alt fel de cutie de viteze (cu 3 arbori) care nu este afectata de acest procedeu.
In concluzie, renunta la acest obicei.

15 Iul 2010, 14:09

incearca frana de motor. dezobisnuieste-te sa scoti masina din viteza in mers.

vezi posturile mele de aici: viewtopic.php?f=53&t=51648

bafta!

15 Iul 2010, 15:58

$1 scrie:$2rt. 148 Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai:
.
.
.
13.să lase liber în timpul mersului volanul, ghidonul sau maneta de comandă, să oprească motorul ori să decupleze transmisia în timpul mersului

:D
Răspunde