Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
30 Mar 2011, 08:17
Salut.
La un Ford S-Max am o mica problema: cand incerc sa inchid geamul de la sofer se ridica pana la jumatate si apoi coboara inapoi. La fel face si a doua oara, abia la a treia incercare merge pana sus. Face chestia asta numai cand e frig afara, banuiesc ca freaca ceva pe santul acela de ghidare de la geam.
Am fost la service pentru problema asta, bineinteles ca nu au putut sa remedieze problema pentru ca nu au putut-o reproduce.
Stiu ca geamurile acestea electrice au o protectie care se poate dezactiva (de exemplu sa nu prinda capul cuiva in geamul respectiv). Cred ca am citit mai demult despre asa ceva pe acest forum, dar astazi am cautat o ora si nu am reusit sa gasesc. Asa ca va rog sa imi spuna cineva cum pot dezactiva acea protectie si sa inchid geamul "din prima".
Multumesc.
30 Mar 2011, 13:25
Intalneste undeva rezistenta, de-aia se opreste. Acuma incearca sa vezi unde e problema : la cheder strange undeva (cum zici) sau inauntru in panoul de usa. Du-te la mecanic ca e mai sigur.
La Focus, dupa 3 incercari se dezactiveaza, si cred ca si la tine, daca pana la urma se inchide. Gasesti in manualul de utilizare chestia asta.
Problema nu e asa grava, dar ar fi bine sa elimini cauza, sa nu se agraveze. Fortand motorasul se poate "duce", si-apoi te costa.
30 Mar 2011, 13:31
Ok, merci. O sa ma uit iar in cartea masinii, poate nu am cautat unde trebuia.