Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Consumare Freon

04 Apr 2011, 09:19

Salut, am o problema ref. la instalatia de clima pentru FF Turnier 1, racirea functioneaza maxim 2 luni dupa umplerea cu freon, are cineva idee de un service care sa verifice sa nu fie sparta undeva instalatia si eventual care sunt costurile acestei operatiuni?
multumesc,

Re: Consumare Freon

04 Apr 2011, 09:56

Salut,
Pentru verificarea instalatiei de AC ai nevoie de o lampa cu ultraviolete. Daca nu, te poti descurca si cu o lanterna cu led-uri albastre. Uleiul din instalatia de AC devine fluorescent cind este luminat cu o astfel de sursa de lumina (ultraviolet). Daca pierderile de ulei nu sint in radiatorul din aeroterma (vaporizator), se pot depista destul de usor, daca nu, v-a trebui demontata aeroterma si verificat si vaporizatorul.
Oricum, daca nu te descurci, in principiu, orice service care are instaltie de incarcat cu freon, ar trebui sa aiba si posibilitatea sa detecteze pierderile din circuitul AC.

Bafta...

04 Apr 2011, 10:43

Citeste asta viewtopic.php?f=21&t=48052&st=0&sk=t&sd=a ; eu am fost la ei si am reincarcat instalatia fara a avea insa nici o alta problema majora in circuitul de racire. Atelierul e foarte bine dotat si baietii sint profesionisti, totusi au fost niste "conflicte" pe aici (pe mine personal nu ma intereseaza ptr ca am vazut cu ochii mei ca atelierul merita banii pe probleme de AC sau electrica auto) si activitatea pe forum a incetat... Merita incercat!

04 Apr 2011, 19:43

multumesc, am sa ma interesez.
Răspunde