Salutari! Am nevoie de o indrumare in legatura cu piesele folosite la o reparatie de tinichigerie/vopsitorie. Astazi am bagat masina in service pentru schimbat si revopsit bara spate, respectiv schimbat bandou si spoiler.
Fusesem initial saptamana trecuta ca sa depun actele, urmand ca cei de la service sa comande reperele. Mentionez ca este vorba de alta vopsitorie decat vreuna a unei reprezentante. Am fost informat ieri ca au primit piesele, asa ca azi dimineata m-am dus sa predau masina, ocazie in care, la sugestia unui prieten, am intrebat daca piesele sosite sunt cele de origine FoMoCo. Mi s-a raspuns ca 'stiti, au fost comandate conform vin-ului/fisei de reparatii, dar nu sunt originale.'

Mie nu-mi trecuse prin cap ca atunci cand am depus actele pentru comanda, sa fi solicitat expres ca acestea sa fie originale. Nah, nu fiecare se loveste de situatii de gen ca sa poate cunoaste aceste aspecte. Ar fi trebuit sa fiu informat.
Asa ca am solicitat acum rezolvarea acestui aspect, dupa care tipul ce se ocupa de aceste operatiuni, fara sa aiba ceva de obiectat, a dat un telefon si le-a comandat pe cele originale in baza vin-ului.
Acum intrebarea mea este: neputand sa fiu de fata cand se monteaza aceste repere, pot sa verific ulterior daca acestea sunt cele de origine? Si daca da, unde si dupa ce insemne sa ma uit? Pot cere oare vreun document doveditor?
Multumesc! Cu stima, Cornel