Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Subiect închis

Ciricait si fum dens alb

08 Mar 2012, 09:04

Salutare. Detin un Ford Focus 1.6i 3dr an fabricatie 8/2001
Toate bune si frumoase pana anul trecut, 2011 cand a inceput sa ciricaie motorul in jurul a 2000 rot/min, in toate treptele de viteza, numai cand motorul este cald.
Nu am dat importanta. Anul acesta, 2012, mai exact in jurul datei de 28 februarie, a inceput sa se inece in mers. Am duso la service Ford, pentru problema cu inecatul si au schimbat bujiile si bobina de inductie. Despre ciricait mi-au zis ca este benzina de proasta calitate.
Acum am observat ca pe langa ciricaitul respectiv (numai in sarcina si cu motorul cald), mai scoate si foarte mult fum alb si un miros nespecific. Treaba cu fumul am observato cu masina scoasa din viteze si turata foarte mult, motorul incalzit in prealabil.
Care sa fie problema?
Uleiul este schimbat, i-am schimbat zilele astea si kitul de distributie + pompa de apa.
Un sfat va rog. Multumesc.

Re: Ciricait si fum dens alb

10 Mar 2012, 08:57

Cand i-ai schimbat uleiul l-ai vazut cum arata? Chestia cu fumu' dens alb poate fi de la garnitura de chiuloasa. Imediat dupa ce ai facut schimbu de ulei a mai scos fum ?

27 Mar 2012, 15:16

Mananca ulei ca sparta.
Ce am mai observat, tot cand este motorul cald, la plecare de pe loc daca nu fac ca la carte decuplarea ambreiaj si cuplare acceleratie ciricaia, parca neavand forta si scoate fum rau de tot.

28 Mar 2012, 08:55

ramane topicul din sectiunea ff1: viewtopic.php?f=53&t=73690
acesta se inchide.
Subiect închis