Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
18 Ian 2006, 14:19
Salutare la toata lumea,
Ma numesc Gabi si sunt posesorul unui Mondeo 2001 TDCI 115cp. As vrea sa-mi spuneti daca si voi ati intalnit la o asemenea masina un troncanit de bucse pe spate. la service au spus ca sunt OK si ca ar trebui sa chimb amortizoarele.
Voi ce parere aveti ?
De unde as putea sa cumpar bucsele ? - la service le dau doar cu tot cu bascule - cam la 500 euro.
Multumesc!
18 Ian 2006, 14:31
Am mai auzit de troncanitul pe spate la mondeo si intradevar erau bucsele. Exista doua variante ori le cuperi de pe un site gen
http://www.powerflex.co.uk ori cauzti pe la noi o "vulcanizare profi" care poate turna bucesele pe comanda
19 Ian 2006, 12:44
vorbeste cu laur...laur iti face rost de bucsi la un pret de nimic ...tot el le si monteaza....poate face rost de bascule cu totul la un pret de nimic:D..laur e meserias
20 Apr 2006, 16:15
am avut si eu aceleasi probleme...am schimbat bucsele spate si ceva bielete...m-au costat impreuna in jur de 1,8 mil...dar acuma parca iarasi incep sa bata

...la noi drumurile is f sparte...si eu merg cu viteza...se mai intampla...oricum eu zic k e rezonabil pretul
21 Aug 2006, 13:14
S-ar putea ca bataia pe care o auzi sa fie de la cablurile pt frana de mana. Ele sunt prinse cu coliere de metal, care daca s-au rupt, lasa cablurile sa atarne sub greutatea proprie si sa loveasca de alte elemente metaloce de pe sub masina.
04 Ian 2007, 21:57
salut! am si eu tot Ford Mondeo de 116 calutzi,2oo2,TDDI si am aceiasi problema cu troncanitul pe stanga spate... :icon_cry: cred k o sa trec iarna k troncanitul asta si abia in primavara sa repar...
04 Ian 2007, 21:59
salut! am si eu tot Ford Mondeo de 116 calutzi,2oo2,TDDI si am aceiasi problema cu troncanitul pe stanga spate... :icon_cry: cred k o sa trec iarna k troncanitul asta si abia in primavara sa repar...
05 Ian 2007, 13:42
Verifica mai intai cablurile de frana de mana.
Bucsele pot fi BBS sau de la punte(astea-s mult mai scumpe).
06 Ian 2007, 12:55
Sal; la toti!Verificati bieletele antiruliu pe spate ca alea fac un zgomot patrunzator,si nu se cunoaste uzura la ele decit numai pe elevator si cu roata putin tensionata.In 2 din 4 cazuri juri ca-s bune daca nu stii cum sa le verifici!
06 Ian 2007, 21:55
Eu nu am schimbat nimic din ce spuneti voi :icon_mrgreen: .
La mine s-au stricat cauciucurile care vin in urechile ce tin de la bara de torsiune. Nu se vede cu ochiul liber prea bine ca-s duse. Numai daca zdruncini bine masina si te uiti sub ea se vede. In orice caz e ieftina operatiunea si ca timp si ca pret.
Dupa o gramada de mecanici ar fi trebuit sa schimb toate bucsile care erau bune de altfel.