Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Releu temporizator stregatoare parbriz.

17 Sep 2007, 15:34

Va salut.
Am si eu nevoie de ajutorul vostru inca o data!
De ceva vreme de cand au inceput ploile am ceva probleme cu stergatoarele de parbriz, mai exact atunci cand dau comanda sa faca un singur tur complet (cand dau de maneta in jos - la Mk2), stergatoarele se opresc la eliberarea manetei, raman aiurea pe parbriz si nu mai fac turul complet decat daca tin apasata maneta pana cand ajung la baza parbizului.
Faza e ca toate celelalte optiuni merg, adica teporizarea, treptele I, II totul e OK; fac turul complet si se opresc la baza.
Am desfacut eu sistemul de comenzi de pe axul volanului si am curatat contactele dar degeaba.
Ce ma interseaza pe mine e unde se afla pozitionat releul de temporizare a stergatoarelor sub bord, sub capota ca nu-l gasesc si banuiala mea e ca asta ar fi de vina. Mai e un releu (de protectie) in cutia de sigurante sub bord in stanga pedalelor dar nu e vorba de asta.
Deci daca cineva a mai patit si stie de ce e vorba sa-mi dea si mie ceva idei!

Cu respect,
Catalin

17 Sep 2007, 16:03

la fel imi face si mie la Focusel....l-am lasat asa ca nu ma deranjeaza...

17 Sep 2007, 16:30

sa stii ca si la Fiesta mea (si e noua) are o usoara ezitare la miscarea de care spui....la mine fac cursa pana la capat, se si intorc inapoi, in schimb au o usoara poticneala la plecare, poticneala ce nu se manifesta la stergerea normala prin celelalte optiuni...

nici eu nu i-am dat atentie, da' acum daca tot spui... :!: :shock:

17 Sep 2007, 17:26

la mine stergatorul pe spate face figuri , se opreste unde vrea el
problema este cu releul , momentan nu ma deranjeaza

17 Sep 2007, 19:57

Oooooo, sa inteleg ca e "epidemie"?!
Faza e ca e enervant atunci cand nu ploua foarte tare si nu ai nevoie nici de temporizare nici de o treapta superioara, ci doar de o singura "stergere" ca tre' sa tii apasata maneta pana face tura completa.

17 Sep 2007, 20:52

stii cum e...multi par sanatosi pe dinafara, dar au tot felul de "junghiuri" pe dinauntru... :D
e suficient sa se planga unu', insa...ca se-aude imediat ecoul... :)

Re: Releu temporizator stregatoare parbriz.

17 Sep 2007, 23:33

$1 scrie:$2a salut.
Am si eu nevoie de ajutorul vostru inca o data!
De ceva vreme de cand au inceput ploile am ceva probleme cu stergatoarele de parbriz, mai exact atunci cand dau comanda sa faca un singur tur complet (cand dau de maneta in jos - la Mk2), stergatoarele se opresc la eliberarea manetei, raman aiurea pe parbriz si nu mai fac turul complet decat daca tin apasata maneta pana cand ajung la baza parbizului.
Faza e ca toate celelalte optiuni merg, adica teporizarea, treptele I, II totul e OK; fac turul complet si se opresc la baza.
Am desfacut eu sistemul de comenzi de pe axul volanului si am curatat contactele dar degeaba.
Ce ma interseaza pe mine e unde se afla pozitionat releul de temporizare a stergatoarelor sub bord, sub capota ca nu-l gasesc si banuiala mea e ca asta ar fi de vina. Mai e un releu (de protectie) in cutia de sigurante sub bord in stanga pedalelor dar nu e vorba de asta.
Deci daca cineva a mai patit si stie de ce e vorba sa-mi dea si mie ceva idei!

Cu respect,
Catalin

la tine este aceeasi roblema cum am avut si eu dar am remediato schimband releul de la tabloul de sigurante

19 Sep 2007, 19:50

Pai am incercat si cu alt releu si tot asa merge, de-aia inclin sa cred ca e din celalalt releu/temporizator sau ce-o fi. Da' ideea e ca nu stiu unde se afla.
Răspunde