Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

tremurat capota la viteza mare (vant)

18 Feb 2013, 10:54

Salutare,

Am si eu o problema la masina mea, Focus 1, pe care sper sa o rezolv cu ajutorul vostru.
La viteze mai mari de 90 km/h simt o vibratie care vine de la capota, care devine destul de insemnata dupa ce depasesc viteza de 110 km/h.
Aceasta miscare a capotei se si vede in mers.
Ideea este ca mi se pare cam periculos pe termen lung si as dori sa stiu daca exista vreo solutie in aceasta problema.

Multumesc!

Re: tremurat capota la viteza mare (vant)

18 Feb 2013, 11:11

Salut,
In mod normal, sub capota, ar trebui sa ai niste tampoane de cauciuc, tampoane pe care se sprijina capota. Rolul acestor tampoane este de a amortiza vibratiile si de a tine tensionata capota, atunci cind este inchisa. Din cite stiu, acele tampoane au si un sistem de reglare (prin insurubare/desurubare). Incearca sa le reglezi, iar daca nu rezolvi asa, inlocuieste-le.

Bafta...

18 Feb 2013, 14:27

Merci frumos. O sa incerc sa fac acest lucru.

18 Feb 2013, 14:38

Se verifica daca se inchide corect capota din incuietoare.
Probabil ca ramnane agatata doar in carligul de siguranta.
Daca se inchide corect , se coboara putin incuietoarea.
De verificat daca tampoanele laterale exista si sunt corect reglate.

19 Feb 2013, 15:49

cumuleaza cele 2 chestii.Probabil tampoanele sunt problema ,ori lipseste vreunul ori nu sunt echilibrate.
Dar mai ales...verifica carligul ,adica sa prinda capota la maxim ,sa fie la linie cu aripile ,verifica sa nu miste in zona arcului de prindere.Pe propria piele am vazut ce se poate intampla , fix la 110 la ora s-a ridicat capota peste parbriz intr-o curba fiindca nu era prinsa si in carlig.
Răspunde