Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Teapa jante aluminiu

23 Mar 2013, 10:01

Dragi colegi, am luat teapa pe net cu jante de aluminiu. Pe scurt am comandat de pe mercador un set de jante de AL Mak Vertigo Mirror pe 17, arata bine, scrie ca sunt impecabile, nelovite etc. Vb cu vanzatoru, pare de treaba toate bune le trimite, ajung acasa le despachetez, le inspectez ... TEAPA. au fost sudate, polisate, vopsite. Intrebarea e ce sa fac. Sa le pun pe masina si daca masina se comporta bine sa incerc sa ma bucur de ele. pe net sunt contradictii mari, unii ca riscul e mare la cele sudate, altii ca e ok. daca e sa le vand zicand adevaru ca sunt sudate (nu sunt genu sa dau tepe) am sanse sa le dau si daca da cam la ce pret? gumele de pe ele sunt impecabile 205/50 r17 de iarna. Nu ma luati si voi cu dinastea cum sa faci asa ceva, cum sa le iei fara sa le vezi etc, stiu ca nu trebuia. Ce ma sfatuiti. Sa dau gumele separat si jantele pe unde apuc si sa recuperez cat pot din bani sau sa le tin?
Vanzatoru e un specimen cu nume de Nicu din Baia Mare cu nr de tel 0746655199, cu ID nick221285 si user pe mercador nick
Fişiere ataşate
Fotografie0076.jpg

Re: Teapa jante aluminiu

23 Mar 2013, 10:16

cu vinzatorul ai discutat? i-ai spus ce ai observat la jenti? poate e de buna credinta si accepta sa i le trimiti inapoi....
daca nu, parerea mea e sa pastrezi anvelopele (dar uita-te bine si la alea, la DOT, la toate cele) si incearca sa vinzi jentile

28 Mar 2013, 20:29

Am la fusion jante de aliaj sudate ca au fost sparte intr-o groapa, respectiv bordura. Merg foarte bine, dar depinde si de cum au fost facute. Poti incerca inapierea lor. Macar iti alegi altele nesudate chiar daca astea nu ti-ar crea probleme in timp.

28 Mar 2013, 20:57

Fi mai explicit cu problema jantelor, toate au fost sudate sau decât una, sudura este mare, eventual pune nişte poze cu zona unde este sudată.
Cel mai bine ar fi să te duci să dai jos anvelopele de pe ele, pentru a putea să le verfici mult mai bine (se vede mai bine sudura din interior si eventualele probleme) şi cu această ocazie le vei pune pe aparat să vezi dacă au abateri foarte mari,să nu uiţi să dai plumbi jos.
În general dacă sudura a fost executată corect, nu ai dc să îţi faci griji... Fă ce ţi-am recomandat mai sus şi te aşteptăm cu rezultatele... fără ele, vorbim în necunoştinţă de cauză şi e aiurea să vb fără să ai habar despre problemă.

28 Mar 2013, 21:08

daca sudura pare calitativa, este cat de cat polisata, si roata este ECHILIBRATA nu ai probleme. pe Logan am o janta sudata acum 70000 km in care am schimbat de mai multe ori cauciucurile, dar cu echilibrare buna nu am avut probleme, eu zic sa nu le vinzi, dar decizia iti apartine

09 Apr 2013, 19:38

Sfatul meu este sa scapi de ele. Jantele din aliaj usor, au niste caracteristici obtinute prin respectarea unor parametri de productie cum ar fi: reteta aliajului si viteza de racire a produsului. O anumita viteza ( timp ) de racire, asigura eliminarea tensiunilor interne din janta. Prin sudura ( sau prin indreptare la cald ), se produce o modificare a structurii interne a aliajului si, in loc sa ai o 'compozitie omogena' in janta, vei avea structuri diferite, vor apare tensiuni interne in aliaj avand tendinta de a se fisura. nu merita sa te expui pentru niste fiare. Janta este MAK si inseamna ca, daca sunt sudate, au fost lovite ingrozitor de tare; la lovituri normale, o janta buna se deformeaza nu se sparge.

22 Apr 2013, 06:15

Salut. Regret ce ti s-a intimplat. Daca ai timp si doresti sa achizitionezi altele uita-te si la oferta mea de pe Okazii si fa comparatia. Stima.
Răspunde