Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Subiect închis

Intrebare senzori instalatie AC

04 Feb 2014, 16:09

Salut!

M-ar interesa si pe mine o informatie, in cazul in care se pricepe cineva la asa ceva, pentru ca nu am gasit prea multe informatii pe internet legate de aceasta chestiune (in cazul in care chiar exista chestiunea in cauza).

Zilele trecute am cumparat un filtru de polen si un spray cu spuma de curatat AC/Clima (CRC AirCo Cleaner). Dupa o discutie telefonica cu un domn mecanic, dupa spusele dumnealui rezulta ca aceasta spuma de curatat instalatia de AC ar dauna unor senzori (nu stiu exact ce senzori sunt pe acolo si ce se poate strica, nu ma pricep mai deloc la mecanica) si mi-a recomandat sa-mi schimbe doar filtrul de polen si atat.

Intrebarea mea este daca cunoaste cineva de pe forum, daca a auzit sau avut experiente nefericite cu diversi senzori dupa aplicarea unei astfel de solutii de curatare? Este "safe" aplicarea unei astfel de solutii sau imi recomandati alte alternative mai sigure (ma gandesc ca igienizarea instalatiei trebuie facuta cumva)? Logica imi spune ca ar trebui sa fie sigur produsul, dar poate gresesc. Masina este un Focus MK2 din 2005, 1.6 Ti-VCT, desi probabil ca nu este relevanta aceasta informatie. Rog un moderator sa mute thread-ul in cazul in care nu am postat unde trebuie.
Multumesc.

Re: Intrebare senzori instalatie AC

04 Feb 2014, 16:43

Nu ai postat unde trebuia.
O simpla cautare pe forum si gaseai discutii referitoare la ceea ce te intereseaza pe tine, spre exemplu:
- viewtopic.php?p=452016#p452016
- viewtopic.php?f=54&t=85642
- viewtopic.php?f=66&t=88372&p=1240556&hilit=miros+urat#p1240556
- viewtopic.php?p=1106759#p1106759
Cat despre folosirea spray-ului respectiv ca ar conduce la distrugerea senzorilor de temperatura amplasati pe caseta de incalzire/racire a instalatiei de aer conditionat... sunt povesti... folosesc de mult timp acel spray de la CRC (Aircocleaner) si nu s-a intamplat nimic.
$1 scrie:$2Masina este un Focus MK2 din 2005, 1.6 Ti-VCT, desi probabil ca nu este relevanta aceasta informatie....

Sunt foarte relevante informatiile respective... fapt pentru care te rugam sa-ti faci timp pentru 2 - 3 minute si sa editezi profilul completand acolo toate acele informatii, care dealtfel ti-au fost cerute si in momentul cand ti-ai creeat cont pe acest forum. Pe viitor nu va mai trebui sa repeti informatiile de mai sus... toata lumea le va putea vizualiza...
De asemenea, daca completezi la profil si localitatea din care esti, mai mult ca sigur ca se va gasi un coleg de forum cu ceva experienta, care sa fie de la tine din zona si sa te poata ajuta la nevoie sau directiona spre un service sau un magazin de piese o.k.

Re: Intrebare senzori instalatie AC

05 Feb 2014, 09:34

Ok, am inteles acum, mersi de sfaturi si informatii, o sa citesc si discutiile pe care mi le-ai sugerat si voi completa la profil ce trebuie.

Am mai vorbit intre timp cu un al doilea mecanic, care mi-a confirmat teoria primului, spunandu-mi ca singurul loc prin care se poate da cu acel spray-spuma este undeva pe sub masina, cu masina ridicata pe o rampa; si mie bunul-simt imi spune ca sunt povesti. Cine stie ce experiente personale au avut fiecare sau ce spray-uri au folosit, insa CRC-ul mi se pare un produs de calitate, pentru ca altfel nu-l mai achizitionam.
Subiect închis