Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

curatare injectoare

31 Oct 2011, 21:47

De 1 luna am cumparat un ford focus 1.6 tdci 109 cai.In clipa in care l-am cumparat am vazut ca scoate fum negru dar avand in vedere ca a fost un pret f bun am luat-o.
Masina avea urmatoarea problema merge bien la rece si apoi la cald dupa cca 30 min de mers dintr-o data scoatea foarte mult fum alb si se blbaia aproape ca nu mai mergea de loc.
Am verificat valva egr si am observat cu ocazia asta ca era dop pus si am curatat admisia clapeta acceleratie...
Am pus laptopul pe ea si nici o eroare dar masina in clipa in care se incalzea scoate f mult fum albicos gri de intorcea lumea capul pe strada si la relanti la fel de rau.
Apa din vas este la nivel la fel si uleiul de unde am dedus ca ar fi problema la injectoare pentru ca in clipa i care scoatea fum mergea si in 3 pistoane
Am cumparat PS KLEEN +CETANE BOOST din Cora si am pus cum scrie pe sticla o sticulta la 75 litri motorina pentru o mai buna curatare a injectoarelor
Minune dupa cca jumate de rezervor si 300 km facuti cu amestecul respectiv motorina si aditiv masina merge fff bine nu mai scoate fum si merge rotund
Deci cu ajutorul acestui aditiv pe care il recomand din inima am rezolvat problema cu injectoarele care altfel cien stie cat ar fi costat deci incercati acest aditiv sau altul care sa specifice clar ca, curata injectoarele si nu le tin doar curate (acesti aditivi costa cel putin 50 ron)si au detergent in compozitie pe langa celelalte ingrediente de aditiv
Deci in concluzie pt mine a facut minuni acest aditiv fara de care am mers 1 luna in suturi cu fum care parea ca s-a dus turbina
Deci atentie la culoarea fumului negru sau alb gri poate insemna de la injectoare murdare si emrita incercat de cat sa schimbi injectoarele.Nu va luati dupa cei ce zic ca se infunda stiu eu ce ..acest aditiv sau altele din categoria sa au proprietatea ca :cresc cifra octanica contin detergenti care curata injectoare supape etc si ung pompa si injectoarele

Re: curatare injectoare

18 Noi 2011, 15:28

ha, bun de stiut...
a mai folosit cineva asa ceva?
Răspunde