Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

joc directie la viteza mica peste denivelari

04 Aug 2007, 16:32

tddi 11-2003 -140.000 km carte service---masina se manifesta in felul urmator :atunci cind trec peste sina de tramvai sau peste denivelari la viteza mica 20-30 km am joc in volan stinga-dreapta destul de smucit aproape ca nu pot tine volanul drept ,la viteza mare nu m nici o problema in sensul ca nu trage stinga sau dreapta ,nu am joc in directie se manifesta asa doar la viteza mica peste denivelari care credeti ca ar fi cauza-sper ca poate fi si altceva decit caseta(sper pentru ca eu nu cred ca a fost schimbat ceva la ea gen bascula cu pivoti,capete de bara etc)-astept sfaturi in special de la cei patiti ca sa nu ma apuc sa schimb aiurea si sa ma trezesc ca am dat banii degeaba :lol:

04 Aug 2007, 18:33

Pai trebuie sa verifici de unde vine jocul ala....este de ajuns sa fie una singura (pivot, bascula, bucse, capat de bara etc)...

05 Aug 2007, 13:26

Ce masina ai?
Eu la a mea am volanul reglabil pe adincime, iar axul este vormat din 2 "tevi" triunghiulare care intra una in alta. Acolo si-au facut un mic joc si la fel il simt si eu la viteze mici la gropi. Dar e mic jocul.

05 Aug 2007, 19:53

masina este ford focus dar la mine jocul in directie este destul de mare si smucit st-dr numai la vit mica

06 Aug 2007, 00:47

cred ca gresesti: joc la directie este acel joc pe care il ai daca misti de volan si nu se misca rotile... sau invers... dupa cum explici tu, volanul se misca, ba chiar se misca violent...

ce roti ai? daca sunt cu talon mic sau sunt foarte late... e normal sa faca asa... ce suspensii ai? la suspensiile mai sportive nu numa' ca iti smulge volanul din mana la astfel de denivelari, ci si te scutura de nu mai sti pe ce parte sunt creierii... eu am si roate mari (215/40/17) si suspensii sport - trecerile la nivel si sinele de tramvai sunt cosmarul meu. cand am drumuri care stiu ca sunt nasoale, bag roti pe 15 cu talon de 60 (standard pe focus) si se schimba situatia simtitor...

daca totusi esti in dubii, cauta un elevator si vezi daca misca ceva pe la toate incheieturile... mai poate sa fie si o oarecare nealiniere intre roti (directie dereglata) - se vede pe anveloope daca sunt uzate asimetric sau iti mai fura volanul, dar foarte putin (nu smucit) si la viteze mai mari...

succes!

06 Aug 2007, 01:02

fulda 195-60-r15 noi-suspensii normale de fabrica -cind misc volanul stind pe loc stinga- dreapta rotile se misca imediat fara joc in volan -chiar nu am nici un pic de joc stind pe loc deaceea cred ca nu este caseta de directie

06 Aug 2007, 01:32

ce sa mai spun, mergi mai incet peste liniile de tranvai... 30 km/h, la ce linii d'astea gasesti in ro... poate fi cam mult...
mai e normal sa simti ca iti fura volanul si la denivelarile alea longitudinale pe drum, lasate de camioane vara... chiar ai o senzatie nasoala daca nu esti vigilent...

in alte conditii, la denivelari mai mici, sau numai pe-o parte a masinii, sau care nu sunt echidistante (ca si liniile de tranvai) tot asa simti ca se intampla?

succes si drumuri fara denivelari!

07 Aug 2007, 00:41

cred ca o sa schimb pivotii care din pacate sunt cu tot cu bascule fiind nituiti dupa cite am vazut si capetele de bara ca alta cauza nu vad (oare or fi pivoti separat pentru focus -si daca nu oare cit ar costa cele de mai sus)

07 Aug 2007, 17:06

nu te grabi sa bai bani pe piese. identifica precis problema! mergi la un macenic in care ai incredere si care sa-ti arate si explice care e piesa defecta si de ce... acolo sunt o gramada de imbinaturi mobile care pot sa-ti faca neplaceri (pivoti brat oscilant, pivoti bara stabiliuzatoare - 4 buc, bucse silens, cap bara directie, rulmenti telescop, etc...)...

cand treci peste denivelari, se aud batai??? daca nu... raman la crezul ca tu nu ai probleme la directie...

succes si volan ascultator!

07 Aug 2007, 19:26

nu se aude nici un fel de bataie sau alt zgomot- doar joc

07 Aug 2007, 20:01

cred ca trebuie sa definesti mai bine ce inseamna 'joc'... ziceai ca rotile si volanul nu se misca unele fara altul sau invers. de aici imi dau seama ca NU ai joc. poate gresesc - nu sunt expert... te referi oare la un anumit fel de comporament al masinii in anumite situatii? cum ar fi: masina o ia pe alta traiectorie decat cea pe care i-o 'dictezi' tu?
ti-am mai spus: parerea mea e ca nu ai probleme cu masina daca se smuceste volanul pe la denivelari mai mari... cred ca e normal... in schimb, daca pe drum neted (fara gropi si fara santuri longitudinale), fara vant lateral, masina nu te asculta (in linie dreapta trage ba la stanga ba la dreapta sau in curbe se comporta diferit la virajul la stanga fata de cel la dreapta), atunci ai o problema de aliniament - trebuie sa reglezi unghiurile rotilor, atat pe verticala cat si pe orizontala si in corelatie roata fata de roata. asta se cheama reglat directie. lucrarea se poate face in aproape orice servivce mai dotat: se pune masina pe un stand, se ataseaza pe roti niste lampi cu laser sau infrarosu si pe niste panouri sau aparate optice asezate in fata masinii apar valorile. se regleaza usor, manevrand piulitele de pe capetele de bara de la directie. costa intre 50 si 100 lei.

totusi, daca vrei sa scapi de problema, iti sugerez sa apelezi la un mecanic ce are la dispozitie un elevator, sa verifice incheieturile rotilor. vezi insa sa nu te fraiereasca... astia mai fac si mishmashuri cum ar fi iti inlocuiesc piese ce nu trebuie inlocuite (pe banii tai - normal!). de aceea iti ziceam mai sus ca ar fi bine sa ai incredere in om, si sa iti explice la ce e buna piesa, cum se comporta stricata si cum ar trebui sa se comporte in 'testul' pe care il face sub elevator (jocurile se verifica cu levierul)...

succes si drumuri netede!

08 Aug 2007, 16:36

eu zic sa verifici presiunea in cauciucuri. :lol:
Răspunde